Zemeljska čakra

Kje se zemeljska čakra nahaja?

Zemeljska čakra se nahaja na predelu med anusom in trtico. Ta čakra zajema telo od kolkov navzdol, vse do stopal in prstov na nogah.

Zemeljska čakra se nahaja najbljižje zemlji zato je ključna za prizemljevanje ostalih čaker oz. našega bistva ter preživetje na Zemlji. Je osnova, koren za stabilno in varno življenje saj se razvija prvih sedem let našega življenja. Brez korenin ne moremo živeti stabilnega življenja na kateremkoli področju tako kot drevo ne more stabilno stati brez korenin.

Odprta zemeljska čakra

Ko je tvoja zemeljska čakra odprta se počutiš v globini varno, stabilno in prizemljeno. Tvoje fizično telo je na splošno dobrega zdravja, krepko, utrjeno in polno energije. Zlahka manifestiraš svoj dom, denar za osnovne potrebščine, zaupaš v življenje, da ti bo prineslo kar potrebuješ za preživetje in ti ga tudi prinese zlahka. Počutiš se dovolj zrelo v sebi, da se soočiš s kakršnokoli situacijo s stabilnostjo v sebi. Ob izzivih ostaneš miren/mirna in rešitve za izziv zlahka prizemljiš s pomočjo tretjega očesa (čakro). Znaš sprejeti trenutno situacijo brez upiranja, tarnanja in pritoževanja zaradi česar se izziv hitro spreobrne v darilo ali pa se razreši, včasih samo od sebe. Zaupaš v življenje in zlahka pustiš preteklost za sabo. Zlahka manifestiraš v življenje želeno (tukaj igrata pomembno vlogo tudi srčna čakra in tretje oko). V domu in družini vladajo stabilnost, mirnost, zrelost, varnost in obilje.

Čakra se očisti in odpre z rednim meditiranjem na Odpiranje in Uravnavanje čaker meditacijo.

Zaprta zemeljska čakra – osnova

Pomanjkanje denarja – denar nenehno polzi iz rok, v sebi nosiš veliko občutkov strahov – strah te je vsega ali določenih stvari, soočaš se težavami z očetom (nasilje) ali pa si ga zelo hitro izgubil-a. Nimaš niti za osnovno preživetje kot je za plačevanje najemnine, oblačil, še posebej spodnjega perila, nakupovanje osvnovnih živil oz. vedno ti zmanjka zase, da bi lahko zaživel-a “normalno”. Ostal-a si brez doma z veliko dolgovi in položnic. Ob izzivu se odzemljiš in pozabiš kdo si, kaj si, kaj želiš oz. izgubiš sebe. Vstopiš v reaktivnost, obupanost, strahove ter občutke depresije. Kriviš življenje za tvoje trpljenje.

Nimaš želje po čiščenju prostorov in si brez volje po tuširanju. Določeni prostori so nepospravljeni ali polno stare “kložane”, ki jo ne uporabljaš več. Vse kar počneš ali ustvariš se hitro podere oz. poruši, ker ni bilo postavljeno iz temeljev. Privlačiš spolno zlorabo (tukaj je vključena tudi sakralna čakra). Tvoje življenje je oteženo in upočasnjeno. Privlačiš nevarne dogodke.

Zaprta zemeljska čakra – čustveno področje

Občutenje težin v sebi, brezvoljnost do življenja, depresija, jamranje oz. tarnanje, jezna/jezen si na preteklost in jo ne moreš izpustiti. Strahovi pred določenimi roki (v službi, plačilo položnic, najema ipd), v sebi nosiš veliko besa in jeze, občutki krivde, globoko žalovanje nečesa, vztrajanje pri starih idejah in nezmožnost nadaljevati z novim življenjem..Nezmožnost pluti s tokom življenja, občutki nesigurnosti povezanih z denarjem, občutiš močno sovraštvo, strahovi in otrplost pred moškimi ali avtoritativnimi osebami ipd.

Nekaj zdravstvenih težav povezanih z zemeljsko blokirano čakro:

Driska, povečana telesna teža ali prevelika izguba telesne teže, vroča stopala, mrzla stopala, krčne žile na nogah, premočna stegna, slaba cirkulacija v nogah, zasvojenost, anoreksija, impotenca, ekcem, šibki gležnji, težave s koleni, kolki, bolečine v stegnah, išias, prekomerna utrujenost in izčrpanost, težave z mehurjem, rak na prostati oz. druge težave s prostato,  spodnjim delom hrbta, občutek “pretežkih” nog, luskavica na nogah, izpuščaji….

Astrološka pomoč za tvojo težavo >>

Zdravilna meditacija, ki odpre tvoje čakre