Zemeljska čakra – Stabilnost, varnost, prizemljenost

Zemeljska čakra nas poveže z občutki varnosti v sebi in okoli nas, stabilnosti, zrelosti, prizemljenosti in neomajnosti ob izzivih. Stik z njo prebudi živost telesa, ohranja splošno zdravje, prebudi energijo in manifestira želene potrebščine za preživetje. Z njeno odprtostjo lahko manifestiramo hišo/prostor, ki je v sozvočju z našo dušo.

Blokirana čakra nastane v trenutkih, ko v otroštvu doživimo občutke pomanjkanja varnosti. Če so strahove živeli v preteklosti starši, se avtomatsko prenesejo na nas. Posledično nam strahovi prebudijo oteženo življenje na planetu Zemlja. Ne moremo se premakniti naprej, manifestirati osnove, se odpreti, se soočamo s strahovi, doživljamo nesigurnosti na različnih ravenih našega življenja. Še posebej so le-te vidne v družinskem življenju ter področja povezana z delom.

Zemeljska čakra nas poveže s planetom Saturn. Ta planet nam pove in predstavi skozi našo osebno astrološko karto kje so ti strahovi najmočnejši. Ter kje so se manifestirale “trdosti” iz prejšnjega življenja. Trdosti v smislu kje v našem življenju delamo trdo, “fijakarsko in starokopitno”, zadržano, ozkogledno, obremenjeno ter premalo pametno. To je tudi predel našega življenja kateremu moramo posvetiti največ pozornosti, da v njemu dozorimo. Ko se zlijemo s planetom Saturn lahko uredimo vso našo karmo, ozdravimo vse strahove ter smo izpuščeni v dosti lažje življenje. Vse bolezni povezane z zemeljsko čakro so nato ozdravljenje.

Zemeljska čakra

– se očisti ter odpre z: Meditacijo na čakre;
– se nahaja: na predelu trtice ;
– se poveže s planetom: Saturn;
– s planetom se povežemo skozi: Meditacijo na čakre
– mantra za to čakro: LAM;
– del telesa: Celoten predel nog, kosti ter splošno stanje fizičnega telesa;
– povežemo se z njo tudi skozi: Prizemljevanje;
– občutki varnosti se zdravijo s: Povečevanjem zavedanja (osebno rastjo).