Tonik za ožanje širokih por, čiščenje ogrcev

Zelo pomembno je, da svojo kožo tonirate. Če jo ne tonirate, lahko imate veliko kožnih težav. To vam govorim iz lastnih izkušenj. Takoj, ko sem pričela z uporabo naravnih tonerjev, sem zaznavala velike in uspešne rezultate, ko gre za kožne težave.

Kaj tonik na koži stori? Torej toner uravnava ph vrednost kože. V vašem primeru pomaga uravnavati proizvajati pravilno količino sebuma, da se lahko pore zmanjšajo. Ravno tako ustavlja nabiranje kakršnihkoli umazanij, izničuje infekcije, da se pore ne morejo več povečevati in se posledično zoožajo. Seveda bomo v tem toniku dodali tudi sestavine, ki pomagajo ob toniranju kože storiti prav to – zmanjševati razširjene pore ter umiriti tvorbo sebuma.

Predstavljam vam naravni tonik, ki pomaga ožati pore ter ohraniti pore čiste.

Za izdelavo tonika potrebuješ

  • zeleni čaj – zeleni čaj odlično ustavlja prekomerno tvorbo sebuma;
  • limono – limona vsebuje citruse, ki zapirajo pore ter jo naredijo bolj svežo;
  • jabolčni kis – zapre pore, uravna ph vrednost, prepreči neravnovesja na koži zaradi česar postanejo pore ožje in na videz zdrave. Jabolčni kis je odličen naravni tonik, ki dela čudeže na koži;

Postopek izdelave

  1. Najprej si skuhaj zeleni čaj. V 2dcl vroče vode daš čajno vrečko zelenega čaja (lahko tistega običajnega iz trgovine). Pusti čajno vrečko 2-3 minute v čaju, nato jo odstrani.
  2. V stekleničko katero boste imeli ta tonik nalijte ohlajenega zelenega čaja do 3/4 (torej napolnete stekleničko za 70% zelenega čaja). Ostanek zelenega čaja spijete saj je odličen za črevesje, uravnavanje pritiska, dobro prebravo in vsebuje antioksidante, ki odlično delujejo na kožo;
  3. Sedaj napolnite za 15% stekleničke limoninega soka in 15% jabolčnega kisa;
  4. Premešajte stekleničko in tonik za ožanje por je pripravljen;

Nanos tonika

  • Na očiščeno kožo nanesite tonik z vatno blazinico po celem obrazu. Pustite, da se tonik posuši na vaši koži;
  • Sedaj nanesete kremo/olje primerno za vašo kožo;

Tonik zamenjaj

  • vsakih 5-7 dni z novim;

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja