Srčna čakra

Kje se srčna čakra nahaja?

Srčna čakra se nahaja na sredini prsnega koša in zajema celoten prsni koš, spodnji del rok (od komolcev navzdol vse do dlani in prstov), zgornji del hrbta, ki vključuje tudi lopatice.

To je ena izmed “najnežnejših” čaker, ki predstavlja globoko, brezpogojno ljubezen in vse kar je povezano z njo. Prične se razvijati v tvojem četrtem letu starosti in se povezuje z ljubeznijo do sebe, drugih ljudi, odpiranju ter čutenju z globino ljubezni vsemu in vsakemu. Srčna čakra je most med zgornjimi in spodnjimi čakrami ter je ključna za povezovanje vseh čaker med sabo in odpiranju vsem darovom življenja.

Odprta srčna čakra

Ko je srčna čakra odprta občutiš v sebi brezpogojno ljubezen, neizmerno nežnost, čutnost, razumevanje in lepoto do sebe ter do vsakega posameznika. Ta čakra je tako mogočna, ko je odprta, da lahko dokončno ozdravi še tako težko bolezen, odpre srce drugih, zdravi druge ljudi, “čara” čudeže v tvojem življenju in ko si v stiku z drugimi ljudmi. Zlahka se sprejemaš v popolnosti točno takšno/takšnega kot si. Vibriraš in siješ ljubezen od glave navzdol vse do peta. Ekstremna vrednost ljubezni sije skozi tebe in privlačiš obilje v vseh pogledih.

Darovi pljujejo k tebi zlahka, z gracioznostjo in s spoštovanjem. Vsako osebo v globini čutiš, razumeš ne glede na to kako se obnaša do tebe, kako izgleda in kako sovražno nastrojena je proti tebi. Sprejemaš vse okoli sebe in čutiš njihovo bolečino. Tukaj je seveda pomembna prizemljenost (zemeljska čakra), da čutenje drugih ne vpliva na tvoje energijsko polje.

Privlačiš harmonično partnerstvo, ki je osnovano na globoki ljubezni od znotraj in povezanosti med sabo. Partnerko/partnerja ne sodiš ampak ga znaš v popolnosti sprejemati točno takšno/takšnega kot je. Zlahka si tudi samska/samski in ne iščeš ljubezen v drugi osebi. Dovolj si sam-a sebi, uživaš v samskem življenju ampak hkrati v partnerstvu ne zahtevaš potrditve, dajanja ljubezni nazaj ipd. Zlahka tudi manifestiraš partnerstvo.

Zelo dobro se razumeš z ženskami, prijateljicami, materjo ampak ne gojiš nobene navezanosti ali odvisnosti. Razumeš in čutiš moč ženske energije (tudi, če si moški) ter jo častiš, neguješ s svojo odprto srčno čakro. Rad-a se imaš, vidiš se kot lepo/lepega (brez ega) v smislu vibracije. Svoje telo sprejemaš, ljubiš, častiš, neguješ ne glede na to kakšno je – rad-a ga imaš in telo ti vrača darila nazaj.

Si obdan-a z obiljem  in zlahka sprejemaš ter manifestiraš kakršnekoli želje osnovane na tvoji resnici. Si kralj (za moške) oz. boginja (za ženske) manifestacij luskuza, obilja, razvajanja saj deluješ iz stanja globoke ljubezen.

Čakra se očisti in odpre z rednim meditiranjem na Odpiranje in Uravnavanje čaker meditacijo.

Zaprta srčna čakra

Zaprta srčna čakra te zapre povezanosti z ženskami (velja tudi za moške), še posebej z materjo, tudi s hčero in ženskami na splošno. Težko izraziš svoje nežnosti in čustva. Doživljaš razočaranja na področju ljubezni, ihtiš močno po ljubezni, se oklepaš partnerja/partnerke, ne znaš in se bojiš živeti sam-a. Odvisna/odvisen si od drugih ljudi in iščeš potrditve v njih. V sebi čutiš ogromno žalosti, žalovanja in zamer. Težave v partnerstvu.

Srčna čakra je ena izmed čaker s katero se včasih težko soočimo saj se tukaj nahajajo bolečine, ki jih ne občutimo radi kot so: občutki manjvrednosti pred neko osebo, ranljivost na spošno – ne želimo jo pokazati, nesprejemanje, zavrnite partnerke/partnerja, biti zapuščen-a, zavrnjen-a v času otroštva, pomanjkanje ljubezni, ihtenje po ljubezni…Z zaprto srčno čakro ne privlačimo harmoničnega partnerstva ampak privlačimo svoj odsev. Ko se srčna čakra v popolnosti zapre se zapre tudi možnost manifestiranja partnerstva.

Z zaprto čakro se zapremo sprejemanju, ženstveni energiji (velja tudi za moške), obilju v vseh oblikah (tukaj je tudi denar), luskuzu, harmoniji, ljubečnosti…Kvečjemu z zaprto srčno čakro ustavimo, blokiramo obilje z našimi čustvenimi bolečinami. Ne znaš sprejemati daril oz. ko prejmeš darilo, želiš povrniti to darilo s svojo usluga ali besedami. Vedno na zaveden ali nezaveden način zavrneš sprejemanje obilja v kakršnikoli obliki. Rano tako ne znaš dajati. Zadržuješ solze, počutiš se napadenega od življenja,  občutiš obup in si utrujen-a od življenja.

Nekaj zdravstvenih težav povezanih s srčno čakro:

Rak dojk, težave s cirkulacijo, utrujenost, bolezni srca, gripa, funkcionalne srčne bolezni, astma, kašelj, pljučnica, težko dihanje na prsnem košu, težave s srcem, zasoplost, bolečine v spodnjem delu rok ali dlani, alergije, nespečnost, visok krvni pritisk, šum na srcu…

Astrološka pomoč za tvojo težavo >>

Zdravilna meditacija, ki odpre tvoje čakre