Razmišljanje med intimnostjo – 5 nasvetov kako razmišljanje ustaviti

Razmišljanje med intimnostjo ustavi zmožnost globokega uživanja ter čutenja med intimnostjo. Z razmišljanjem se ustavi tok globljih spolnih užitkov, povezanosti v partnerstvu ter sproščenosti. V nadaljevanju podajam nasvete kako ustaviti razmišljanje med intimnostjo. Redna uporaba nasvetov je potrebna za uspešne rezultate.

1. Glej partnerja/partnerko v oči

Če razmišljaš med spolno intimnostjo in težko umiriš svoje misli pomeni, da je tvoja pozornost drugje. Nisi popolnoma prisotna/prisoten tukaj in zdaj v trenutku, ki edino obstaja. To tudi pomeni, da nisi v trenutku spolne intimnosti. Enako velja, če razmišljaš o danem spolnem intimnem trenutku. Kadarkoli je razmišljanje vključeno in mu slediš tako, da misli poslušaš, potem je razmišljanje tisto, ki prevzame volan tvoje spolne intimnosti.

Predlagam ti, da pričneš gledati partnerja/partnerko v oči. Brez, da označuješ njegove/njene oči ali so lepe, kakšen je pogled, kakšne so oblike. Ne ocenjuješ in razmišljaš o očeh ampak si pomagaš z gledanjem v oči prodirati skozi njegove oči v sebe. Tako osredotočiš pozornost na dani trenutek, ki pomaga umiriti razmišljanje. Če je mogoče, zaupaj partnerju/partnerki to vajo in jo izvajajta oba kar lahko še bolj pripomore, da se razmišljanje zelo hitro ustavi.

2. Pozornost usmeri na predel spolnega organa

Tvoja pozornost naj bo na spolnem organu, torej na spodnjem delu telesa. Spoznala sem, da osredotočenost v spodnji del telesa z našim zavedanjem vedno intenzivno umiri naše razmišljanje. In v tem primeru ti priporočam, da se usmeriš na predel spolnega organa kar te pomaga povezati s spolno energijo v tebi, čutnostjo zaradi česar lahko pričneš uživati med spolno intimnostjo. Misli bodo začele izgubljati moč in posledično bo tvoja pozornost na spodnjem delu telesa začela prebujati tvojo spolno moč, čustnost, senšualnost in globine spolne intimnosti. Takrat se prava globina in spolni odnos lahko prebudi.

3. Opazuj svoje razmišljanje

Opazuj svoje razmišljanje. Preveri o čem najpogosteje razmišljaš saj ti razmišljanje, ki je prisotno med spolno intimnostjo lahko pove kje se nahaja vzrok problematike tvojega razmišljanja. Spoznaš lahko kje ti spušča tvoja vez med tabo in partnerjem. Ali kje nimaš razčiščene bolečine povezane s sabo.

Če pa je tukaj razmišljanje o tem kaj vse moraš postoriti pa več kot nakazuje, da ne živiš zlit-a v trenutku zdaj kot tudi ni globine povezanosti s partnerjem/partnerko. Osredotočanje na dihanje te zlije s trenutkom zdaj, brez razmišljanja in brez nesproščenosti.

4. Pogovori se odkrito s partnerjem/partnerko

Ta del se povezuje z mojim tretjim nasvetom. Ko odkriješ vzrok tvojega razmišljanja je čas, da se iskreno pogovoriš s partnerjem/partnerko. Če želiš uživati v spolni intimnosti, se poglobiti in ustaviti um, je potrebno mislim dati konec tako, da se soočiš z resnico in se s partnerjem/partnerko pogovoriš. Z molčanjem se lahko odnos poslabša in razmišljanje še bolj okrepi.

Sedaj stopi do partnerke/partnerja in povej kaj se ti dogaja. Razloži mu/ji, da se težko na intimnost osredotočiš, ker si polna/poln misli. Povej mu/ji kakšne misli so in od kod misliš, da izhajajo. Pogovori se o teh mislih, povej mu/ji, da se želiš bolj predati spolni intimnosti, še bolj povezati z njim/njo in težko, da bo resnici rekel/rekla partner/partnerka ne. Lahko ti pomaga pri tvoji težavi do dna, če si se ti pripravljen-a odpreti. Seveda najdi svoj način ampak naj bo iskren, tudi če boli. Resnice imajo velikokrat boleč občutek ampak hkrati prodoro in naredijo vedno življenjske spremembe.

5. Vprašaj se kaj ti spolna intimnost predstavlja

Vprašaj se kaj ti intimnost predstavlja, kako jo vidiš, kako jo doživljaš…Nato daj pozornost vprašanjim kot so…ali lahko obstaja nekaj več med spolno intimnostjo kot le površinska oblika sexa…ali obstaja v tem kakšna globina, ki mi lahko ponudi še kaj drugega?…Odpri se možnostim, da tvoja vprašanja sežejo v tvojo globino in ti prinesejo odgovore…ali pa, da si pripravljen-a raziskati kaj se nahaja pod tem razmišljanjem med spolno intimnostjo.

Bodi radovedna/radoveden, ko gre za intimnost saj ti lahko um usmeri pozornost bolj v raziskovanje spolnosti namesto površinskega razmišljanja. Vprašaj se kako si lahko poglobiš izkušnjo s spolnostjo in uporabi še ostale nasvete, ki ti bodo pomagali iti od razmišljanja do globoke spolne izkušnje kjer bo um ostal brez besed.

Orodja za zdravljenje nesproščenosti med spolno intimnostjo

Osebna astrološka pomoč za spolne težave

Astro-vpogled –> Kakšna/kakšen sem v postelji