Obrazno olje za RDEČICO/ROSACEO , rdeče madeže, popokane kapilare, vodne mozolje na nosu, občutljivo kožo

Olje za rdečico/rosaceo ne le dobro zmanjšuje njeno stanje. Temveč odlično deluje tudi na rdeče madeže, popokane kapilare, vodne mozolje na nosu, občutljivo kožo. Vidni rezultati nastopijo z redno več mesečno uporabo.

Sestavine, ki jih potebujete za izdelavo:

  • 1 ½ žlica kumine – uporabite veliko (jušno) žlico;
  • 1 mala čajna žlička rožmarina;
  • ½ male čajne žličke bazilike;
  • ½ male čajne žličke sivke;
  • 50 ml olivnega olja – nerafinirano. Če imate na voljo samo rafiniranega, je tudi ta ok.
  • Eterično olje Rožni les;

*Kje lahko kupite Zelišča? Kupite zelišča v zeliščni lekarni ali kjerkoli jih dobite. Jaz sem kupovala zelišča v Biotopiku in sicer od podjetja Flora d.o.o. Pakirani so po 40g. Gre za posušena zelišča, ki pa jih lahko kupite tudi v kateri koli drugi trgovini. Preverite v lekarni kot tudi v spletnih trgovinah. Najdete jih povsod. Če bi se mučili pri nakupovanju zelišč pa kupite za začetek zelišča kar v trgovinah kot začimbe. Tudi ta dobro delujejo pri  izdelavi. Predlagam, da si kupite manjše zaloge kajti kot vidite po receptu ne potrebujete velikih količin za izdelavo.

*Kje lahko kupite rožni les? Rožni les lahko kupite skoraj v kateri koli dobro založeni lekarni ali trgovini, ki ima eterična olja. Pomembnost tega eterična olja je zelo velika saj pomaga pri čvrstitvi kožnih tkiv ter celic zato ga ne izpustite pri izdelavi.

Postopek izdelave olja

1.      Najprej združite vsa zelišča skupaj ter jih zmeljite v mlinčku v prah;

2.      Zelišča v prahu nato nasujete v manši kozarec za vlaganje – takšen, manjši ali podoben kot je na sliki spodaj;

 

3.      Nato nalijete v kozarec z zelišči 50 ml olivnega olja.

4.      Položite kozarec z oljem in zelišči sedaj v manjšo posodo (ki jo uporabljate za kuhanje). V to posodo nalijete ¼ vode. Kozarec pa naj bo odprt ter stoji v vodi – Tako kot je prikazano na sliki spodaj.

5.      Postavite lonec s kozarcom na štedilnik. Prižgite štedilnik ter imejte prižgan na srednji temperaturi (Kozarec NE pokrivajte pri gretju). Ko pride voda skoraj do vretja takoj zmanjšate na najmanjšo temperaturo. Pri električnem štedilniku naj bo na 1.. Pri štedilniku na plin pa na najmanjšo možno nastavitev. In pustite, da se grejejo zelišča 20- 30 min na najmanjši temperaturi. Vmes 1x ali 2x čisto rahlo premešajte zelišča z malo žličko.

6.      Po 20-30 min boste opazili, da je olje spremenilo barvo kot tudi vonj. Olje dobi močnejši vonj v katerem prevladuje kumina. Barva olja pa se potemni. Kar pomeni, da vam je uspelo narediti zeliščno olje. V primeru, če olje nima vonja po zeliščih potem podaljšajte gretje na nizki temperaturi vse dokler ne dobite prijeten vonj ter temnejšo barvo.

7.      Sedaj odstavite vse skupaj iz štedilnika in pustite, da se kozarec z zelišči še vedno greje v vodi. Ko se voda ohladi, zaprite kozarec in ga shranite na temnejše mesto za 1-2 dni.

8.      Po enem ali dveh dneh odprite kozarec. Povonjajte in opazili boste kako je olje prejel izjemen vonj vseh zelišč. Sedaj vzemite servieto in precedite olje z zelišči v drugi kozarec ter dobro stisnite servijeto, da iztisnete vso olje iz zelišč. Dobili boste prečiščeno olje.

9.      Tako ste dobili Olje za rdečico kateremu dodate sedaj še Eterično olje Rožni les. Na 20 ml dajte 20-25 kapljic Rožnega lesa. Zaprite stekleničko (takšno kot ste jo prejeli od mene) ter olje je pripravljeno za uporabo.

Dodatni nasveti

a)       Že ob prvi izdelavi boste spoznali kako preprosto in enostavno je izdelati olje. Lahko izdelate tudi večje količine ampak, če izdelujete zase potem predlagam, da izdelate majhne količine kot je opisano v receptu.

b)       Če pri gretju vohate malo po zažganem pomeni, da ste imeli temperaturo na štedilniku previsoko in so se zelišča zažgala. V tem primeru vam predlagam, da naredite novo infuzijo zelišč.

c)       Pri mletju zelišč lahko količino kumine v receptu tudi povečate. Kumina je ena glavnih sestavin, ki naredi izjemne učinke na koži. Zato lahko dodate včasih več kumine ter preizkušate kako deluje na vašo kožo, ko dodate še več. To je eno izmed izjemnih zelišč za kožne težave.

Želim vam prijetno izdelavo ter uporabo olja shan za rdečico.

Morda te zanima tudi...

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}