Naravna zobna pasta – čiščenje in svetlenje zobov, zmanjšanje vodnega kamna…

Danes ti predstavljam naravni recept za zelo kvalitetno in NARAVNO čiščenje zobov.

Iz svojih izkušenj sem spoznala uporabe spodaj opisane zobne paste, da mi zobov ali sklenine ob redni uporabi ni uničilo.K večjemu sem zaznala, da se zobni kamen na zobeh zmanjšuje. Občutek na zobeh po čiščenju res IZJEMEN. Kot bi imel-a spolirane zobe, čisto nove, sveže in prijetne z jezikom na “dotik”.

Čiščenja zobov s sodo in soljo sem se posluževala kar nekaj časa. Spoznala sem, da imam rada običajen način čiščenja zobov kot tudi s sodo in soljo.Zato je dobra kombinacija med tipično zobno pasto z naravno. Ali pa jo uporabiš 3x na teden in ostale dni z “normalno” zobno pasto. Poišči svoj način, ki ti je najbolj všeč.

Spodaj zapisan recept ne le naravno očisti zobe ampak tudi

–  postopoma osvetli zobe oz. zmanjša rumen videz zob;
–  beli zobe;
–  pomaga odstraniti zobni kamen;
–  očvrsti zobe;
–  izboljša oz. prepreči slab zadah;
–  daje izjemen občutek očiščenih in gladkih, “spoliranih” zob;

Recept za izdelavo zobne paste vsebuje

–  SOL
Sol se je uporabljala za čiščenje zobov že pred časi saj vsebuje antibakterijske lastnosti. Vsebujoči kalcij, magnezij, silicij, fosfor, natrij, nikelj, železo…krepijo dlesni, pomagajo pri izboljšanju zadaha in preprečujejo nastanek zobnega kamna. Ravno tako pomaga nevtralizirati kislino v ustih;

–  SODO BIKARBONO
Soda bikarbona se je že od nekdaj uporabljala za beljenje zob. Ravno tako z redno uporabo dobro pomaga pri odstranjevanju zobnega kamna.

Recept

–  1 čajna žlička sode bikarbone;
–  1/4 čajne žličke morske soli;
–  1 Mason kozarec;
–    Mini kozarček;

Postopek izdelave / uporabe

  1. Zmešaj skupaj 1 čajno žličko sode bikarbone z 1/4 žličke morske soli ter shrani v kozarec;
  2. Od mešanice (sode in soli skupaj) vzemi 1/2 čajne žličke iz kozarca;
  3. Sedaj tej mešanici dodaj le 1-3 kapljic vode. Toliko, da dobiš zmes (dodaš lahko še 1 kapljico čajevca ali rožmarinovega olja);
  4. Zmešaj z žličko, zajemi zmes z zobno ščetko in prični s čiščenjem zob kot si jih čistiš z normalno zobno pasto;
  5. Po čiščenju si dobro splakni zobe z mlačno vodo;

Opombe – pripavi si večjo količino

–  Predlagam, da si za lažjo uporabo naravne zobne paste pripraviš večjo količino mešanice. Sodo bikarbono in sol zmešaj v večji stekleni kozarec (Na primer: Mason kozarec). Napolni kozarec do vrha v razmerju 1 sode : 1/4 soli. Sedaj dobro premešaj oz pretresi kozarec in ga shrani na predel kjer bo v kopalnici pri čiščenju zob najbolj priročen. Ko potrebuješ mešanico, vzemi 1/2 čajne žličke iz kozarca, dodaš vodo, zmešaš in pričneš s čiščenjem;

–  K svoji naravni zobni pasti lahko dodaš tudi eterično olje kot sta na primer olje čajevca ali rožmarinovo olje. Jaz sem ponavadi uporabila olje čajevca zaradi osvežilnega okusa; Predlagam le 1 kapljico takoj ob dodajanju vode. Ter dobro premešaj.

Pomembno

–  V primeru, da ti je zmes preveč slana, zmanjšaj razmerje soli. Ravnaj po občutku;

–  Vsi se privadimo na to zobno pasto različno. Nekateri ne potrebujejo privajanja, drugi pa potrebujejo približno 14 dni, da se samega načina in občutenja privadijo. Vsekakor pa je občutek na zobeh že po prvem čiščenju s to naravno zobno pasto izjemen.

Verjamem, da bo zobna pasta navdušila tudi tebe tako kot je mene. Želim ti prijetno uporabo naravne zobne paste.

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja