Maska za ožanje razširjenih por – z BELJAKOM

Razširjene pore so rezultat prekomernega proizvajanje sebuma. Takrat človeška lojnica proizvede veliko olja kar vodi v mastno kožo. Ravno tako se povečanje sebuma zgodi, če je koža premalo elastična. Ko se olje nabere skupaj z “umazanijo” (če si ne čistimo obraza redno) ter ličili, se pore zamašijo. Zamašene pore pa raztezijo pore zaradi česar so vidne večje. Če pore postanejo zamašene, nastane mozolj.

Tudi jaz sem imela neverjetno povečane pore večino mojih dvajsetih let. Iz moje kože se je proizvajala neverjetna količina olja. Še posebej močno v poletnih časih. Spoznala pa sem tudi, da so se pore močno povečale v stresnih obdobij.

Vendar ne skrbite, obstaja način, da pore zoožate, zmanjšate in jih dobro očistite na naraven način. Vendar morate biti ob tem zelo pridni z naravno nego. Rezultati bodo vidni takoj, vendar za vedno samo, če boste vztrajni pri redni negi.

Danes vam predstavljam obrazno masko, ki oža pore in pomaga pri čvrščenju kože. Sestavljena je iz samo ene sestavine, ki je najdete v kuhinji.

Za ožanje svojih por potrebuješ

  • Beljak – uporaba jajčnih beljakov za “zategovanje” kože je zdravilo, ki se uporablja že stoletja. Ob sušenju beljaka na koži, se v tistem hipu ožajo pore saj se koža “krči”. Beljak pomaga zapreti kožo, jo učvrstiti ter olepšati. Ravno tako “popije” vso prekomerno proizvajanje olja, zapre pore ter prepreči nastanek mozoljev ter aken.

Izdelava maske

  1. Najprej loči beljak od rumenjaka. Ter vzemi čisto malo beljaka za izdelavo te maske. Ostalo kar ostane, pa poješ naslednji dan za zajtrk;
  2. Sedaj beljak z vilico dobro zmešaj, da ga “razbiješ”. Ko dobiš rahlo penico na beljaku, je maska za nanos pripravljena,

Nanos maske

  1. Na očiščeno kožo s prstnimi blazinicami nanesi beljak po celem obrazu. Ali samo na predele kjer imaš razširjene pore.
  2. Sedaj pusti masko beljaka na obrazu 4-7 minut. Tukaj morate sami proučiti koliko časa je za vašo kožo najbolje, da pustite masko stati na obrazu. Kajti dlje kot stoji, bolj se maska krči, bolj se koža “zateguje” in bolj se pore krčijo. Vendar pozor! Ne imeti masko predolgo na obrazu. Kajti ni dobro, da se pore preveč izsušijo, saj lahko povečajo proizvodnjo sebuma nato še močneje. Zaradi česar rezultati ne bodo vidni. Iz tega razloga priporočam, da pričneš s 4 minutnimi nanosi maske 2x na teden in nato stopnjuješ do 7 minut. Več pa skorajda ne priporočam.
  3. **Če želiš povečati čas nanosa maske na obrazu, potem priporočam, da dodaš malo aloe vera v masko. Le-ta bo kožo vlažila;

Rezultati so po tej maski vidni takoj. Pore bodo vidno pokrčene. Vendar nadaljuj za rednimi nanosi maske 2x na teden.

Za uspešno ožanje por močno priporočam sledeči dve maski

  • Lepotna maska – v njej je čičerika in iz lastnih izkušenj vam povem, da izjemno dobro čisti pore in zmanjšuje pore;
  • Glinena maska – pa je splošno znana za odlično reševanje mozoljev, por ter odlična za mastno kožo. Sama jo uporabljam na predelih kjer imam bolj mastno kožo in so rezultati izjemni;

Ne pozabite

  • redna uporaba mask ter prava nega sta tista ključa, ki prineseta izjemno vidne rezultate;

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja