Mars v znamenju Raka (23.4 – 11.6.2021) – Skozi čutenje in sočutje je vse mogoče

Mars vstopi v znamenje Raka dne 23.4.2021. Rak je vodno znamenje v katerem je doma planet Luna. Luna predstavlja v osnovi mamo, čutenje, srce, sočutje ter ljubezen. Gre za vodno čustveno žensko energijo. Ko je v ravnovesju je zelo materinska, intuitivna, sočutna, manifestacijska, nežna ter zelo občutljiva. Predstavlja globino najnežnejših materinskih čutenj, ki poženejo manifestacije in hkrati izboljšajo vsa področja v našem življenju. Saj se znamenje raka nahaja v četrti astrološki hiši, ki je steber za vsa področja našega življenja.

Ker bo Mars vstopil v znamenje čutne rakove energije pomeni, da bo vsa energija usmerjena v čustva. Mars je moška energija in sila, ki poganja naše življenje dalje. To pomeni, da bo poganjal naše življenje skozi vode. V pozitivnem bo poganjal globoka čutenja,  lepa čustva, sočutja ter občutke ljubezni. Bolj kot bomo uporabljali te občutke do vsakega posameznika (v osnovi tudi do mame), vsake situacije in vsega okoli nas, bolj tekoče in sočutno se bomo premikali v našem življenju. Ravno tako si bomo lahko poganjali naše življenje lahkotno tekoče dalje.

Vendar Mars bo prinesel na površje tudi vse zatrte čustvene bolečine iz časa odraščanja. Prinesel bo na površje jezo, zamere, napadalnost, reaktivnost, hladnost, nesočutje ter zaprtost. Te rane bodo za vse nas najmočneje izpostavljene od 8.5 – 16.5.2021, od 29.5 – 10.6.2021. Kako se bo individualno razvijalo zate je razvidno v tvoji osebni astrološki karti. Naša naloga v tem času je, da nismo reaktivni nad situacijami, ki se bodo zgodile. Zelo pomembno je, da nismo napadalni saj si zapiramo srce in moč, ki se nahajata v našem srcu. Temveč se moramo k tako težkim čustvenim jezam iz preteklosti soočiti s sprejemanjem, sočutjem in ljubeznijo. Če bomo napadalni, nas bo udarilo dvakrat močneje nazaj.

Kadarkoli Mars ustvarja težke astrološke aspekte, ni lahko. Vendar, ko jih predelamo lahko z uravnoteženo silovitostjo vstopimo v lastno moč, samozavest in poganjamo življenje dalje. Posledično lahko nastopijo nove življenjske odločitve, spremembe in zlitje z občutki moči. Zato podajam nekaj pomembnih smernic, ki vam pomagajo uspešno predelati ne najbolj lahek vodni aspekt.

Smernice

1.Naslednja dva meseca je naš odnos do mame zelo pomemben.

Sočutje, sprejemanje in ljubezen do naše mame je tisto, ki bo neverjetno pozitivno spreminjalo naše življenje. Če bomo do naših mater kljub morebitnim zameram zelo sočutni, ljubeči, prijazni, sprejemajoči, ji dali vzpodbudo, lepo besedo…potem bomo predelali ene trših korenskih ran v nas. Naj vas opozorim: ne bo lahko saj je mama lahko center naših prebujajočih se ran. Če se ne bomo nanjo razjezili in bomo raje pogledali v svoje občutke, se potrudili biti sočutni in razumevajoči, lahko premaknemo naše največje trde življenjske ovire. Saj poznate moč vode kajne? Voda so čustva in edino lepa čustva lahko manifestirajo želeno.

Naj tudi opozorim, da se nam lahko prav skozi mamo in njena dejanja prebudijo največji občutki jeze. Jeza je lahko neverjetno močna, intenzivna in celo agresivna. Tukaj je naša naloga stopiti vstran iz reaktivnosti. Namesto tega je bolje se soočiti s sabo in predelati čustvo, ki ga nosimo v sebi že iz časa otroštva. Prebujena neprijetna čustva morda ne bomo želeli občutiti ali se z njimi soočiti saj so zelo boleča. Vendar, če vseeno posedimo z bolečino sami vsaj pet minut v tišini in se vprašamo kaj nas resnično boli, na kaj smo jezni ter kako se počutimo lahko to rano celo uspešno predelamo.

Še bolj je pomembno, da se vprašamo ali smo pripravljeni izpustiti bolečino ter nato sprejmemo odločitev ločitve od rane. Ne boste verjeli kaj se bo zgodilo, ko bo rana uspešno odšla. Prebudila se bo neverjetno nežna, sočutna in lepa energija, ki bo nato ustvarjala lepe spremembe.

2. Skozi ljubečnost in sočutjem do ženskega spola

Vse rane iz otroštva lahko sedaj odidejo reaktivno v druge ženske. Gre za zelo nevarno agresivno energijo, ki za ženske povzroči raka na prsnem predelu. Za moške pa raka na reproduktivnem predelu. Ravno tako povzroči veliko nevarnosti na cestah ali težav v službah ali težav v razmerjih ipd.

Zelo pomembna je empatija do vsake ženske, ki je v stiku z nami. Še bolj pa ne-reaktivnost ne glede na to, če prejmemo napad, če nas nekdo izzove. Saj lahko le s sprejemanjem in ljubeznijo izničimo reaktivnost, ki smo si jo manifestirali sami. Kako in na kakšen način? Skozi našo zatrto jezo smo privlačili jezno žensko, ki nas je napadla dirktno ali pasivno. Če želimo jezo razrešiti v sebi in ustaviti takšne manifestacije, jo  ne smemo nahraniti skozi reaktivnost – tako, da bi jo napadli nazaj ali se ji maščevali. Če lahko takšne napade sprocesiramo brez reaktvinosti potem postanemo mojstri čustev in dovolj zreli, da lahko privlačimo lepše situacije in dogodke.

3. Najboljše odločitve bodo samo odločitve iz čutenja

Vse ženske in moški se moramo naučiti v naslednjem mesecu in pol odločati po čutenju. Ter slediti po čutenju. Bolj kot bomo ne-reaktivni, bolj nežno-čutni bomo. Kar pomeni, da bomo točno čutili kakšno odločitev moramo sprejeti. Ali pa bomo začutili kje moramo sprejeti novo odločitev. Sedaj ne bo čas za logično razmišljanje temveč sledenju po čutenju ali drugače rečeno: sledenju srcu.

Nekateri se boste morali odločati po čutenju na področju partnerstva, drugi na področju socialnega življenja, tretji na področju službenih sodelovanj itd. Na katerem področju boste morali delovati iz čutenja vi osebno, je razvidno samo v vaši osebni astrološki karti.

Če boste sledili svojemu čutenju, ga poslušali potem boste uspeli ali manifestirati želeno, ustvariti harmoničen odnos ali prejeti novi dom/hišo, si ustvariti družino ali priti do partnerja, ustvariti uspešen poslovni posel ipd…vsekakor vas bo čutenje popeljalo do želenega.

Ne moremo pa čutiti čutenja, če nosimo v sebi zamere, jeze, podtalno jezo ali pasivno jezo ter, ko smo reaktivni. Takrat se čutenje zapre. Zato so odnosi do naših mam ter žensk zelo pomembni, da se razrešijo ter napredujejo v sočutje, ljubezen in harmonijo. Saj le-ta razvijamo moč pozitivnih čustev, čutenja in najmogočnejše ženstvene energije v nas.

4. Delovanje z  moškimi

Ker je Mars predstavnik moške energije pomeni, da se dogaja kombinacija moške in ženske energije. To tudi pomeni, da so lahko tukaj prisotna sodelovanja ali delovanja z moškimi. Kot tudi so lahko prisotni izzivi povezani z moškimi.

Naj opozorim, da se Moška energija ne znajde najbolje v vodi. Kaj to pomeni? To pomeni, da se lahko moški težko soočajo s tankočutnimi zadevami. Ali pa se ženske težko soočamo z jezno energijo v sebi. Vsak posameznik od nas je odgovoren, da nismo reaktivni v tem času. Saj lahko v partnerstvih pride do večjih prepirov ali zlorab. Če si ženskega spola te spodbujam, da nisi reaktivna ali napadalna do moškega. Temveč se soočaš z ranami, ki so te pripeljale do takšne situacije. Če boš napadalna lahko prejmeš veliko reaktivnost od moškega. Ravno tako vedi, da vse kar se ti v partnerstvu neprijetnega dogaja je odsev nerešenih čustvenih ran s tvojo materjo.

Moške pa vzpodbujam, da niste napadalni ali reaktivni do žensk. Saj si s tem zapirate svoje  osebne portale življenja kjer je voda (čustva) od njih odvisna.

5. Izpostavljene družinske razmere

Vsi bomo na nekem ravenu imeli stik z družino. Lahko je to naš dom, ki je predstavnik družine. Ali pa bo šlo za stabilnost, ki jo potrebujemo in je podedovana iz družinskega čustvenega stanja. Lahko pa gre družinski posel ali direktno za družinske člane kjer lahko pridejo na površje rane. Te rane bodo želele biti predelane. Nikoli le-te niso predelane skozi družinske prepire, kaose, napadanja, kričanja, nasilja…to so nevarnosti izpostavljene v tem času. Gre za zelo delikatne rane, ki niso najlažje vendar pridejo na površje zato, ker niso bile dosedaj razrešene in so priložnostna sila, da se tokrat uspešno razrešijo.

6. Za Slovence – izpostavljene partnerske razmere

Na astrološki karti za Slovenijo sem prebrala, da bodo poleg družinskih razmer izpostavljene tudi partnerske razmere. Kar sem se iz lastnih izkušenj naučila je, da vse kar se v partnerstvu dogaja je vedno odsev lastnih bolečin. Tokrat za to obdobje pa gre za bolečine iz družinskih preteklih nerazrešenih ran. Torej, ko se par prepira na primer o denarju pomeni, da se je ta prepir pri obema dogajal že v otroštvu. Par ima skozi izzive priložnost skupaj predelati korensko rano, ki pa bo posledično okrepila čustveno partnersko in družinsko vez. Seveda takšni prepiri niso lahki vendar nudijo priložnost zavednega reševanja težav. Zavedno reševanje je vedno zdravilno in transformacijsko.

7. Materinstvo

Za vsako žensko je v ospredju materinstvo. Tudi za tiste ženske, ki nismo matere. Materinski čut je na obzorju ter bo sporočal, vodil ter učil. Lahko sporoča kje se jeza iz otroštva reaktivno usmerja v otroke. Vodi lahko v globljo čutno-materinsko vez ter pomaga kakršnemu koli problematičnemu sinu/hčeri. Kot tudi lahko vsako žensko, ki ni mama zlije z materinsko globino, ki bo poklicala željo po družini/otrocih. Mars pa bo učil vsako žensko kako operirati z najčutnejšim delom – materinstvom – v nas.

Ta energija ni enostavna za nobeno mamo, ki nosi jezo v sebi. Vendar lahko obrodi neverjetno velike sadove, ko se jeza uspešno predela. Dvigne lahko ljubezen v celotni družini ter otroka napolne z največjim valom ljubezni kar jo obstaja. Tako bo najbolj “problematičen” otrok izgubil problematičnost in skozi njega posijal neverjetno lep sijaj. Takšna moč je moč materinstva, ki nas skozi ta astrološki aspekt uči biti “Mati Tereza” – za vse že obstoječe mame. Kot tudi tiste, ki nismo mame.

Ravno tako lahko postanemo materinske do ljudi, še posebej na področjih življenja kjer je rakova energija izpostavljena. Materinska energija je ljubeča in lahko z ljubeznijo prežame vsakega najbolj grenakega človeka. Kot tudi najtežje situacije. Ravno tako lahko povede do najbolj čutne kreativnost, najbolj inspiracijske ljubezni v partnerstvu ali sočutja do sočloveka ipd. Skozi katera področja življenja se želi materinska oblika prebujati, je razvidno samo v tvoji OSEBNI astrološki karti.

Zaključek – Priložnost za dozorelost

Obdobje Marsa v znamenju Raka nudi predelavo korenskih bolečin ter posledično odpiranje vrat na vseh področjih življenja. Iz lastnih izkušenj sem spoznala, da je znamenje Raka ne le sestavljeno iz srčnega predela. Temveč je sestavljeno tudi iz dveh naših nog. Leva noga zahteva, da smo sočutni, ljubeči in prijazni do žensk, še posebej do naše mame, ki je glavnina naše čutnosti. Desna noga pa zahteva, da smo odločno prijazne, sočutne/sočutni in razumljive/razumljivi do moških. Kot tudi, da znamo uporabiti svojo moško energijo na pravilen, čuten način.

Ko znamo to “levo in desno nogo” uravnavati potem postanemo čustveno stabilni. Čustvena stabilnost pa je zrelost in dozorelost. Ne boste verjeli kako neverjetno se bo nato vaše življenje spremenilo in obrodilo sadove. Saj boste s čustveno dozorelostjo premagali rane iz otroštva zaradi katerih ste postali občutljivi, ranjeni, razočarani, jezni, zagrenjeni ter polno zamer. Sedaj je priložnost za vas, da predelate turbulentnost v sebi ter spremenite smer svojega življenja v pozitivno.

Odkrij kaj tebe osebno čaka?  >> Osebni vpogled Mars v znamenju Raka

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja