LUSKAVICA NA LASIŠČU – Naravne rešitve kako jo zmanjšati in ozdraviti

Luskavica na lasišču je rešljiva in ozdravljiva.

Ko gre za zunanjo nego reševanja luskavice na lasišču ni najbolj enostavno. Saj so tukaj vključeni lasje, ki se lahko ob nanosu losjonov za luskavico ali negovalnih krem močno zmastijo.

Pa vendarle obstajajo tudi drugačne naravne rešitve katere opisujem v nadaljevanju.

Danes ti predstavljam učinkovite načine kako se spopasti z luskavico na lasišču uspešno. Pri reševanju ter uporabo naravnega “zdravljenja” uporabi strpnost, mirnost ter vztrajnost.

I. Naravni način reševanja luskavice – NANOS

Naravni načini reševanja Luskavice na lasišču

  • 1 x Aloe vera gel
  • 1-2 žlici Kokosovega olja
  • 1 x Jabolčni kis
  1. ALOE VERA ZA BLAŽENJE – Nanašaj na srbeče predele aloe vera gel. Gel ima nežen in vlažilen učinek na lasišče, ki ga luskavica potrebuje. Vzporedno pomirja razdražene in srbeče-luskaste predele;

  2. KOKOSOVO OLJE VZPODBUDI OBNAVLJANJE LASIŠČA – Preden si umiješ lase, si s kvalitetnim kokosovim olje zmasiraj lasišče. S prstnimi blazinicami si nežno masiraj vsaj 3-5 minut in seveda se osredotoči na luskaste predele na lasišču. Kokosovo olje bo negovalo ter vlažilo luskaste predele, vzpodbudilo lasišče k samodejnemu proizvajanju učinkovin zaradi česar se lahko prične luskasti predel obnavljati.

  3. MILA ali ŠAMPONI NAJ BODO NARAVNI – Uporabi ali trda mila, ki nimajo dišav ter vsebujejo organska olja. Tudi šamponi naj ne vsebujejo nobenih parumskih dišav temveč naj bodo nežni. Priporočam, da vsebujejo rožmarinovo eterično olje, olivno olje, ricinusovo olje in druga organska olja, ki so nežna za lase. Tvoje lasišče potrebuje sedaj zelo nežno nego;

  4. NAMESTO BALZAMA uporabi JABOLČNI KIS – Z jabolčnim kisom sem si vsakič reševala zelo srbeče lasišče ali kakršnekoli iritacije. Pomagal bo tudi tebi. Hkrati pa bo uravnaval ph lasišča zaradi česar lahko lasišče pridobi dovolj vlažnosti ter ravnovesja, da se prične na luskastih predelih zdraviti. POSTOPEK: Jabolčni kis zmešaj z vodo v razmerju 1:1 v večjem kozarcu (lahko tudi v takšnem za vlaganje). Nato si prelij lasišče s to mešanico in nežno vmasiraj. Zelo ti bo prijalo zato ti priporočam vsaj 5-10 min masiranje. Nato si splakni lasišče z mlačno vodo ter zaključi s hladno, da zapreš pore.

Kupi sestavine v najbližnjih trgovinah. Ne potrebujejo biti vse eko ali bio. Kupi kar ti je na voljo in najlažje dosegljivo;

II. Naravni način reševanja luskavice na lasišču

Luskavica na lasišču daje sporočilo, da tvoj um ni umirjen. V tebi je veliko mentalnega stresa zaradi česar ga občuti predel uma in posledično lasišče.

Umirjanje uma skozi posebno glasbo je eden izmed načinov naravnega samozdravljenja luskavice, ki pa se lahko izkaže kot močno orodje pri zdravljenju luskavice.

a) Umirjanje uma z bineralnimi zdravilnimi zvoki – uporabi glasbo spodaj 1x na dan in/ali v trenutkih stresa. S pomočjo glasbe aktiviraš energetsko zdravljenje luskavice in vzporedno umirjaš stres/um. Učinke umirjanje stresa lahko zaznaš že po nekaj minutah poslušanja.

b) Zdravljenje luskavice z rednim meditiranjem na čakre – gre za samozdravljenje korenov, ki povzročajo stres in posledično luskavico. Z rednim meditiranjem na to meditacijo, ki jo najdeš tukaj sem postala svobodna od luskavice za večno;

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja