Kronska čakra

Kje se kronska čakra nahaja?

Kronska čakra se nahaja na vrhu glave, na sredini vrha glave. Zajema zgornji del glave, vse do čela in potuje zadaj do sredine glave. Njena glavna posebnost je, da se povezuje z višjimi energijami s pomočjo katerih povečuješ svoje zavedanje oz prejmeš pomoč pri povečevanju svojega zavedanja. Skozi to čakro začutiš svoj dom, svoj realm od koder prihajaš.

Kronska čakra vsebuje tako močno silo, energijo, ki je močnejša kot karkoli tukaj na zemlji. Energija, ki pride skozi je udarna, močna, občutna kot elektrika. V stotinki sekundi lahko raztrešči še tako močno tvojo čustveno zakopano bolečino in ti jo pomaga ozdraviti saj višja sila nosi nadnaravne moči.

Odprta kronska čakra

Ko je tvoja kronska čakra odprta stopiš v modrosti in jih tudi s pomočjo tretjega očesa in grlene izraziš. V sebi čutiš blaženost, notranji mir in razumeš zakaj si tukaj, od kod prihajaš, zakaj se nahajaš na planetu Zemlja, zakaj trpiš na nekaterem področju tvojega življenja, kaj se moraš tukaj naučiti. Vsak dogodek v življenju vidiš in razumeš zelo jasno. V tebi se nahaja blaženost (težko najdem besede za te občutke) in hkrati pravi človeški pristop. Zelo dobro svojo dušo prizemljiš na Zemljo in jo izraziš. Imaš dostop do modrosti ali drugače poimenovanega znanja, ki ni Zemeljsko ampak prihaja iz višjega zavedanja.

Ne bojiš se smrti ampak čutiš proces kaj se zgodi, ko zapustiš Zemljo. Poudarek je na besedo čutiš saj s čutenjem naznanjaš, da si se povezal-a s kronsko čakro. Če samo veš iz uma, je lahko le mentalno znanje in ne povezanost s čakro. Zelo dobro čutiš drugi realm in ga zlahka implementiraš na Zemljo. Nič ti na Zemlji ni čudno, nenavadno, bizarno ali narobe. Vse veš zakaj so se strukture na primer na področju šole spremenile, zakaj je nekdo bil izvoljen za predsednika, zakaj vladajo nekje vojne, v drugih država pa višje zavedanje in mirnost – to razumevanje izhaja iz višjih modrosti.

Kronska čakra je za opravljanje tvojega poslanstva zelo pomembna. Odpre te vsemu kar potrebuješ, da opravljaš svoje poslanstvo. Pri kronski čakri se gre vedno za višje dobro, delovanje iz višjih in čistih energij, ki opravljajo svoje delo na različne načine. Najmočneje delujejo, ko se zliješ s poslanstvom in uravnovesiš vseh 7 osnovnih čaker. Z egom se kronska in tretje oko ne bosta nikoli odprla. Ta čakra, ko je odprta te napolni z višjim in globljim zadovoljstvom in čutenjem, da je vse vredu, popolno in brez stresa ta trenutek ne glede na to kaj se dogaja okoli tebe.

Čakra se očisti in odpre z rednim meditiranjem na čakre.

Zaprta kronska čakra

Z zaprto kronsko čakro nosiš pomanjkanje zavedanja kdo si, kaj počneš tukaj, zakaj se ti nekaj v življenju dogaja. V srednjih letih se velikokrat pojavi “kriza” pri kateri se posameznik lahko sprašuje čemu sem tukaj jaz na Zemlji in kje je smisel. Ni ti jasno kam greš, kaj je tvoja pot in kje je prava pot.

V sebi nosiš kar nekaj prepričanj o veri ali pa se nahajaš v manjših skupini, ki živi življenje po nekih pravilih. Včasih so tem skupinam rekli sekte. Si podrejen-a tej skupini in niti ne veš, da si podrejen-a. Dober primer so tudi Amiš ljudje, ki živijo po zelo striktih pravilih kako živeti, na kakšen način, dogovorjena poroka v naprej ipd.

Zelo si odzemljen-a oz. ne znaš živeti na Zemlji. Življenje na zemlji ti je tuje. Imaš močno mentalno znanje ali kot pravimo si inteligenten/inteligentna. Kar pomeni, da je v tebi veliko teoretičnega ali umskega znanja ampak popolna ločenost od višje modrosti. Nekdo ti zlahka “opere možgane” s prepričanji in te popelje v ta krog ljudi. Zlahka padeš v neko prepričanje, pogled in ne poznaš višje modrosti zate in za človeštvo.

Z zaprto kronsko čakro občutiš globoko depresijo. Življenje nima smisla in pomena.

Nekaj zdravstvenih težav povezanih s kronsko čakro

Alzheimerjeva bolezen, bipolarna bolezen, omotičnosti, epileptični napadi, multipla skleroza, paraliza, parkinsova bolezen, shizofrenija, motnje imunskega sistema, rakava obolenja, težave s kostmi, motnje živčnega sistema, motnje učenja, motnja osebnosti, nevroza, psihoza, glavoboli, nespečnost, migrene, možganska kap, depresija…

Astrološka pomoč za tvojo težavo >>

 Priporočam Meditacijo:

Deepak Chopra: Chakra Balancing: Mind, Body, And Soul Pt. 2