Kožna bradavica – Hitro in naravno odstranjevanje

Predstavljam ti izjemen, preprost in naraven recept, ki odstrani kožno bradavico z eno samo kuhinjsko sestavino. Na sliki vidiš mojo bradavico, ki sem jo imela kar 10 let, po kazalcem desne noge. Motila me je najmočneje v poletnem času. Imela sem bolečine pri hoji, ko so prsti na nogah pritiskali na bradavico.

Nekega dne sem se odločila, da nekaj storim s to mojo bradavico. Odločila sem se, da bom našla najbolj preprosto in naravno rešitev. In res sem jo našla.

Danes recept za odstranjevanje kožne bradavice delim s tabo. Če imaš več bradavic, prični najprej z odstranjevanjem ene.

Potrebuješ

–  JABOLČNI KIS – Jabolčni kis je antibakterijska ter protivnetna sestavina, ki pomaga pri pilingu kože in uravnavanju ph vrednosti. Njegova učinkovitost ne le dobro tonira kožo na obrazu ampak tudi izjemno naravno omehča kožo ter odstrani tudi najtrdovratnejše kožne bradavice;

– GAZO ali Toaletni papir ali Vatno gobico ;

– BEL LEPILNI TRAK (mikropor);

 

Priprava in odstranjevanje

1. ZVEČER

Gazo ali toaletni papir namoči v jabolčni kis. Čisto rahlo ožmi, položi na bradavico in nato zalepi z belim lepilnim trakom. Lahko jo poviješ tudi s povojem. Poskrbi, da ne zategneš kože premočno, a vseeno dovolj trdno. Sedaj pusti jabolčni kis na bradavici čez noč.

2. NASLEDNJE JUTRO

Odstrani gazo in preveri svojo bradavico. Z jabolčnim kisom se prične bradavica izjemno mehčati. Zato poglej, če je na katerem delu bradavice, koža “napihnjena” oz omehčana. Omehčani del prični s svojimi nohti odstranjevati. Torej odstrani samo tisti del, ki zlahka odstopi. Ostalo pusti, namoči novo gazo v kis in pusti povito tudi čez dan.

3. PROTI VEČERU

Odstrani gazo in ponovno z nohtom odstrani nove mehke dele bradavice, ki se skoraj sami od sebe olupijo. Vendar potrebujejo pomoč tvojih nohtov. Opazil-a boš, da pri odstranjevanju mehkih delov bradavica, najmočneje ostaja sredina bradavice, ostali del pa odhaja. Pomembno je, da ne odstranjujš bradavice na silo. Sedaj pusti nekaj ur koži dihati brez gaze in tik pred spanjem ponovno položi gazo na bradavico ter pusti stati čez noč.

4. NASLEDNJE JUTRO

Ostraniš gazo in mehke dele bradavice z nohtom. Ponavljaš ta postopek skupaj 4 dni.

5. ZADNJI DEL ODSTRANJEVANJA

V 4 dneh se naj bi bradavica v popolnosti odstranila – tudi sredinski, najbolj trdi del. Tako se je zgodilo pri meni. V mojem primeru se je sredinski del odstranil v celoti – v eni sami potezi – kot vidiš na sliki (desno). Z nohti preizkusi mehke dele bradavice in nato odstrani. Tudi ta del je popolnoma neboleč in zelo preprost. Ko se bradavica v popolnosti odstrani v popolnosti pusti, da se koža obnovi.

Morda bo potreben še eden tretma z jabolčnim kisom

  1. Ko se bo del kože kjer je bila bradavica obnovil, lahko zaznaš, da je bradavica ponovno zrastla v manjši obliki nazaj;
  2. V tem primeru ponovi postopek opisan zgoraj;
  3. In nadaljuj z nego dokler se ne bo obnovila koža tako, da ne bo več bradavice ali trdega dela.

Pomembno

  • Če izgleda, da kis ni omehčal bradavico oz. da se ne more odstraniti, z nohtom vseeno rahlo preizkusi;
  • Če eden dan ne vidiš napredka oz. se bradavica ne odstrani, vseeno nadaljuj s postopkom. Že naslednji dan lahko ponovno opaziš napredek;
  • V primeru, da imaš več bradavic, predlagam, da pričneš z odstranjevanjem ene. Namreč ostale virusne kožne bradavice naj bi se posledično pričele zmanjševati same že z nanosom kisa na eno bradavico. Saj jabolčni kis uniči bakterijo, ki povzroči bradavice. Ta informacija iz moje strani ni preizkušena saj sem se soočala le z eno bradavico. Vendar verjamem, da le-ta drži in olajša tvoje delo z ostalimi bradavicami.

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja