kdaj reči intimnosti NE

Kdaj reči intimnosti “Ne” – 5 Nasvetov

“Kdaj reči intimnosti Ne?” je zelo pomembno vprašanje na katerega najdeš odgovore v nadaljevanju. Velikokrat na nevedenje kdaj reči intimnosti “Ne” lahko pripelje do večjih partnerskih težav, neprave poti, do močnega nespoštovanja in še mnogo drugih težav.

1. Ko s partnerjem/partnerko nista v sozvočju

S partnerjem nista v sozvočju, ko se pri vama nahajajo nesoglasja, prepiri skozi dan, “igre”..ali, ko gojiš zamero do partnerja/partnerke. Če gresta krpati vajin odnos skozi spolnost, ga nista ozdravila. Nasprotno. Pometla sta težavo, nesoglasja, neharmonijo pod predprogo, ki pa vaju bo z leti pričela vedno bolj preganjati, oddaljevati in ločevati.

Najprej se pogovorita o težavi, bodita oba zelo odprta, razčistita s praktično rešitvijo kako se bosta naslednjič odzvala na miren način, ko pride do podobne situacije ipd…in nato pristopita k spolnosti. Bila sem priča mnogim parom, ki imajo skozi dan grozne odnose med sabo. Vendar so mi dejali, da se v postelji  vse “poravna” kot sem velikokrat slišala. Vendar temu ni bilo tako. Odnosi so se sčasoma le še poslabšali in prešli v velike zamere, še večje težave in oddaljenosti ko gre za intimnost.

Zato reci tisti dan spolnosti, ko med vama ni bilo spoštljivosti, NE. Ko izrečeš partnerju/partnerki NE, tudi obrazloži zakaj ne. Predvsem izrazi kako si se počutil-a v nesoglasju, kako te to boli in dokler ne razčistita do globin se ne boš mogla/mogel odpreti spolnosti. Zakaj tako storiš? Ker si vredna/vreden imeti lep, spoštljiv odnos. Z odločitvijo NE ozdraviš del svoje manjvrednosti ter okrepiš svojo vrednost!

2. Ko nimaš želje oz. ko ne čutiš

Z leti sem se naučila kako veliko moč imajo čustva saj, ko jim sledimo ne gremo nikoli v napačno smer. Tudi, ko rečemo nekomu ne. Kaj to pomeni za spolno intimnost? Vedno se odpri spolni intimnosti takrat, ko začutiš, da se želiš odpreti. In vedno reci NE takrat, ko imaš kanček čutenja v sebi, da danes NE želiš. In hkrati reci tisti osebi NE, ki te je na prvi trenutek odbila.

Čutenje je najboljša navigacija kdaj biti intimen in pri komu. Vprašaj se večkrat “Ali danes čutim, da se želim ljubiti s partnerko/partnerjem?” Če je odgovor Ne, pa tudi če je čisto tihi odgovor, mu vedno prisluhni. Partnerju/partnerki poveš, da danes ne čutiš, da bi se odprla/odprl spolni intimnosti. Če pa čutiš, da se ne želiš odpreti intimnosti zaradi težav, ki sta jih imela ta dan, reci NE in sledi prvemu nasvetu, ki sem ga zapisala zgoraj.

3. Ko nimaš razčiščeno z osebo ali sta v “resnem” razmerju

Dokler je vajin odnos nerazčiščen in ne veš kje si, vedno reci spolni intimnosti NE! Kaj s tem sporočaš univerzumu? Želim pravi odnos in ne “megleni”, polno trpljenja odnos.

Sooči se z osebo direktno, povprašaj kje sta v razmerju, kakšne so njegove/njene želje, izrazi svoje in nato je naloga, da prejmeš jasen odgovor. Ne odlagaj pogovor o tem v kakšnem razmerju sta. Če oseba nima želje resnega razmerja, ni prava in je bolje, da izveš sedaj kot pa, ko se odpreš spolni intimnosti. Kajti tudi po tem dejanju bo ostalo še vedno zelo megleno. Ko rečeš v tem primeru spolni intimnosti NE, takrat ponazarja, da nosiš vrednost v sebi oz. se lahko pričnejo bolečine manjvrednosti, ki so privlačile “megleni” in nejasen odnos, tudi zdraviti.

4. Ko v spolni intimnosti s partnerjem/partnerko ne uživaš

Predvsem, ko začutiš, da so spolni odnosi grobi, da tvoje želje niso uslušane..ko se partner/partnerka osredotoča le na lastne želje..ko je spolni odnos le tekma do orgazma…Zelo je pomembno svoje občutke, ko ne uživaš v spolni intimnosti predelati. Zakaj točno se gre? Takrat reci NE dokler nimaš razjasneno v sebi in/ali z njim.

5. Ko greš v spolni odnos, da osrečiš njo/njega

Ko zaznaš, da greš v spolni odnos zato, da partnerja/partnerko osrečiš takrat se ustavi in reci tokrat NE. Tukaj se prebudijo občutki pomanjkanja  ljubezni v tebi, ki jih hočeš napolniti na način, da osrečiš s spolno intimnostjo osebo za katero upaš, da boš prejel-a nato ljubezen.

Dokler iščemo ljubezen na ta način in jo poizkušamo pridobiti s spolno intimnostjo, da osrečimo druge, potem rečemo sebi NE in nahranimo pomanjkanje ljubezni v sebi. Raje reci NE in prični predelovati v svoji globini občutke pomanjkanja ljubezni v sebi, zakaj si želiš partnerja/partnerko s spolnim odnosom osrečiti, kaj želiš videti kot rezultat? Več ljubezni, več podpore, več spoštovanja…? Ne, prejel-a boš še več razočaranja saj s “DA” ustvarjaš še več čustvenih bolečin v sebi, ki pa bodo povzročile še več težav v razmerju.

Orodja za zdravljenje nesproščenosti med spolno intimnostjo

Osebna astrološka pomoč za spolne težave

Astro-vpogled –> Kakšna/kakšen sem v postelji