Kako poglobiti spolne odnose – 5 nasvetov

Kako poglobiti spolne odnose prispevek je tisti, ki vama bo z redno uporabo nasvetov pomagal prebuditi globlje spolne užitke, tantrične izkušnje ter ustvarilo tesnejšo povezanost med sabo.

1. Usmerita se v opazovanje svojega dihanja

Med spolnim odnosom usmerita pozornost v opazovanje svojega dihanja. To naredita tako, da se osredotočita na svoj prsni koš in ga opazujeta kako se dviguje ter spušča. Vajina skupna naloga je zadržati to pozornost na prsnem košu skozi spolni odnos. Kar pomeni, da sta med odnosom nenehno zavedna stika s prsnim košem in sebe. Vsakič, ko usmerita pozornost v prsni koš med spolnim odnosom, vstopata globlje vase. Povezujeta se s svojim bistvom.

Ko bosta to vajo osvojila se bodo s časoma vajine spolne izkušnje poglobile, občutenja povečala. Sam spolni odnos s partnerjem ne bo imel več začetka in konca. Vendar bo globoka izkušnja obeh, združena v eno z intenzivnim čutenjem spolnega odnosa. Vajina povezanost med spolnim odnosom s to vajo pridobi na globini, kvaliteti, ljubečnosti in globljih spolnih občutkih.

2. Vzpostavita skupen ritem dihanja

Povežita se z ritmom dihanja. Najdita dokaj umirjen ritem dihanja, ki naj bo enak. To pomeni, da oba dihata v istem ritmu, skupaj in ga med spolnim odnosom obdržita. Takoj, ko izgubita skupen ritem dihanja, sta izgubila sebe. Zato si pomagajta tako, da se opomnita med spolnim odnosom oz. tisti, ki lahko ohrani več zavednega dihanja vodi drugo osebo na način, da jo opomne na skupen ritem dihanja.

Tako vzpostavljata skupen stik, ki vaju prične med spolno intimnostjo poglabljati. Sama intenzivnost spolnega odnosa pridobi na globini, kvaliteti in drugih globljih doživetjih..kot na primer prepoznavanje sebe v partnerju/partnerku..občutenje enosti s partnerjem/partnerko..tantrična doživetja in predvsem globino spolnosti….

3.Imejta odkrit pogovor o vajinem spolnem odnosu

Najprej se odkrito soočita z vajinimi problematikami, težavami in nezadovoljstvom, ko gre za spolne odnose. Odprita se oba iskrenemu pogovoru in si povejta kaj vama ne ustreza, kaj vaju moti..in si dovolita eden drugemu izraziti, brez prekinitev in sodb. S tem čistita in odstranjujeta čustvene blokade, ki vaju držijo vstran od globljega spolnega odnosa. Ob tem ne sodita eden drugega ali opustita okrivljanje. Bodita zavedna, da bosta sedaj pričela od začetka in da so pred tem nastale morda skrivnosti, ker se enostavno nista znala o tem pogovoriti. Kot na primer: ženske smo nagnjene temu, da velikokrat igramo orgazem. Kar je čas, da partnerju v tem pogovoru to tudi odkrito poveš ne glede na to kako težko je. Medtem, ko se moški radi poslužujejo/poslužujete pornografskega materijala in obsedenih masturbacij. In to je eden od primerov, ki potrebuje sedaj resnico pri tem pogovoru.

Bolj kot bosta iskrena eden do drugega, bolj bosta lahko ozavestila in ozdravila blokade, ki vaju oddaljujejo od izjemno lepe globine spolnih odnosov. Sedaj, ko sta izrazila svojo resnico odkrito nadaljujeta z idejo številka 4, ki jo opisujem spodaj.

4. Odprita globlji raven pogovora o spolni intimnosti

Pričnita se pogovarjati o spolni intimnosti na način kot, da je to najbolj sveti dogodek. Kar seveda tudi je. Dajta mu pozornost na način, da izrazita kakšne so vajine želje, ko gre za intimni odnos. Pojdita globlje od pogovora kaj nekoga vzburja ali kolikokrat na teden si želita spolni odnos. Pričnita se pogovarjati o izkušnjah, ki jih želita doživeti, kako se med spolnim odnosom želita počutiti, kaj zaznata da vaju omejuje pri spolnem odnosu…Čim več se pogovarjajta in raziskujta vajine osebne želje, poglede o spolnem odnosu skozi pogovor. Več kot se o tem pogovarjata, bolj krepita komunikacijo, ki vama bo pomagala krepiti in poglabljati spolni odnos.

Bodita radovedna, ko gre za spolno intimnost. Če sta se oba naveličala spolnih odnosov pomeni, da manjka pri spolnem odnosu globina, dobra komunikacija. In zato je potrebno prižgati iskrico najprej z iskrenim pogovorom, resnicami na globljem ravenu pogovora.

5. Po vsakem spolnem odnosu naj sledi interpretacija odnosa

Po vsakem spolnem odnosu imejta ponovno zelo odkrit pogovor. Najprej izrazita oba kaj sta občutila, kje se nista počutila dobro, kje sta izgubila sebe…Nato pojdita skozi ali sta med spolnim odnosom vestno uporabljala idejo 1 in 2, ki sem ju opisala zgoraj. Spomnita se kje sta na obe vaji pozabila oz. kje sta izgubila zavedno dihanje med spolno intimnostjo.

Vedita, da lahko med pogovorom nastanejo tudi različna nesoglasja med vama in drugačni pogledi, ko gre za spolno intimnost. To je del procesa, ko želita prodreti v globino spolnega odnosa. Ko nesoglasja nastopijo je potrebno le-ta razčistiti in jih ne pustiti v zraku. Oba morata biti željna najti skupno rešitev oz. odkriti katera spolna želja, ki jo posameznik ima ni iz globine ampak prihaja iz spolnega neravnovesja. Nato jo je potrebno podrobneje predelati in najti rešitev zanjo. Spoprimita se s temi izzivi, ker pod tem izzivom se nahaja ne le rešitev ampak globlji spolni odnos, ki bo obema prinesel izpopolnjujoče globoke občutke in uživanje.

Bonus nasvet

Pričnita z rednim meditiranjem. To je orodje, ki je zlato, ko gre za spolne problematike in poglabljanje spolne intimnosti. Meditacija, ki se osredotoča na čakre ponudi vrata, da se povežeta s spolno energijo že skozi meditacijo ter odstranjujeta čustvene blokade, ki vaju preprečujejo vstopiti v globino spolnega odnosa. Redno meditiranje krepi spolno energijo, jo prebuja na način, da začne delovati zavedno. Zavedno delovanje spolne energije vama lahko med intimnim spolnim odnosom pomaga lažje se povezati z njo ter zliti se eno s partnerjem/partnerko.

Orodja za zdravljenje nesproščenosti med spolno intimnostjo

Osebna astrološka pomoč za spolne težave

Astro-vpogled –> Kakšna/kakšen sem v postelji