Grlena čakra

Kje se grlena čakra nahaja?

Grlena čakra se nahaja na predelu grla, na točki me obema ključnicima (v naši “jamici” preden se prične vrat). Zajema predel ramen, zgornji del rok, vrat, zobe, usta in sega vse do sredine ušes. Ušesa niso le del grlene čakre ampak tudi tretjega očesa. Tukaj se čakri med sabo prepletata.

Ta čakra je pomembna za komunikacijo, izražanje samega sebe, govorenje in poslušnje. Razvija se pri tvojem petem letu starosti zato je ta čas pomemben kaj se komunikacijsko dogaja okoli tebe saj vpliva na razvoj tvoje grlene čakre.

Odprta grlena čakra

Ko je grlena čakra odprta se zlahkoto in brez strahu izražaš svobodno. Iz stanja svojega bistva brez težav izraziš misli, ideje, želje, čustva in bolečine. Nimaš težav s postavljanjem za sebe, stati za svojo resnico ter ne bojiš se zavrnitve. Tvoje želje, potrebe, ki jih izraziš so uslišane. Tvoj glas je slišan, spoštovan, razumljen in uslišan. Besede se zlahka izlivajo skozi tebe brez, da bi se trudil-a. Vse kar pride skozi tvoja usta ima moč ter vrednost.

Zelo dobro poslušaš in pustiš posamezniku, da govori o sebi. Med pogovorom ne razmišljaš kaj želiš ti povedati ampak se predaš k popolnemu poslušanju. Na odru je tvoj glas slišan, miren, prizemljen (tukaj igra pomembno vlogo zemeljska čakra) in nimaš težav s koncentracijo (tukaj se prepleta poleg tudi tretje oko). Pisanje e-mailov, besedil, spisov, esejov ali drugih člankov ti ne dela težav. Karkoli napišeš vibrira vrednost, lahkotnost, mirnost, ljubezen in moč. Javni nastopi, izražanje sebe pred komerkoli ti ne dela nobenih težav in preglavic.

Zaprta grlena čakra

V trenutku, ko se grlena čakra zapre imaš težave izraziti sebe. Nisi slišan-a, uslišana, si nerazumljen-a in ne glede na to kaj izrečeš so tvoje besede zavrnjene ali kritizirane. Nikoli ne moreš početi kar si želiš, ne upaš se postaviti za sebe, ne znaš in ne upaš vprašati za pomoč, živiš na podlagi željah drugih, zadržuješ jezo v sebi, doživljaš posmehe, grožnje, poniževanja, verbalne napade…Ali celo doživljaš verbalno nasilje. Kadarkoli se želiš postaviti za sebe se spremeni glas ali pa se izražanje ustavi. Zveniš čudno in iz tebe ne pride veliko. V sebi nosiš veliko jeze zato verbalno velikokrat ekplodiraš z dretjem, preklinjanjem, izgubiš nadzor nad sabo in izgovarjaš najbolj grozne stvari.

Zagovarjaš sebe in svoja dejanja, se pri besedah podrejaš in se braniš. Če se postaviš za sebe, tvoje besede prejmejo verbalne udarce ali včasih tudi fizične udarce. Nihče se ne postavi za tebe ne glede nato kako močno se trudiš. Tvoje besede so največkrat utišane ali celo napadene. Doživljaš besedni kritisizem in nihče, vključno s tabo ne verjame vate. Lahko te zaprta čakra tudi popelje v govorne manipulacije, ki seveda izhajajo iz tvojih čustvenih bolečin. Ali pa prejemaš vprašalne manipulacije iz katerih

Tukaj spadajo tudi obrekovanje, laganje, tiho kritiziranje, energetski zahtevki skozi e-maile (poslovne ali osebne)…Velike težave nastopijo v šoli pri pisanju spisov, esejov ali pri spraševanju, ko se moreš izražati. Govoriš prehitro ali prepočasi (tukaj igra tudi pomembno vlogo čakra tretje oko). Želiš si udariti nekoga, ki te izzove, izbruhi jeze, zablokirana kreativnost (ne moreš jo izraziti), za krivdo si kaznovan-a ali kaznuješ druge, nezmožnost reči da ali ne, zmeda kdo si, nisi si “všeč” v smislu kdo si in kaj predstavljaš…

Zanimivost: Že eno kričanje oz. “dretje” nad tabo, pa naj bo to tujec nekoč pred leti, zapre tvojo grleno čakro nemudoma. Zapre jo lahko delno in postopoma v popolnosti. Pri nekaterih pa se lahko zapre nemudoma.

Čakra se očisti in odpre z rednim meditiranjem na Odpiranje in Uravnavanje čaker meditacijo

Nekaj zdravstvenih težav povezanih z grleno čakro

Težave z dihanjem, astma, gnojne angine, rak na grlu, cmok v grlu, krvaveče dlesni, težave z zobmi, vnetje ušes, ustna vnetja, težave s ščitnico, bolečine v grlu, nenehno suho grlo, prehlad, trdi vrat, “eksenšus”, tinitus, tonsilitis, bursitis, prehlad, izguba glasu, bolečine v nadlahti, težave z držo (upognjen zgornji del hrbta – ramena), hoja z glavno navzdol, hripavost, hujša vročica, gnoj v grlu, afte…

Astrološko pomoč za tvojo težavo >>

Zdravilna meditacija, ki odpre tvoje čakre