Afte – Naravna rešitev & hitro zmanjšanje bolečin

Afte v ustni votlini nam lahko predstavljajo velik izziv. Še posebej, če ne vemo kako k njim pristopiti. Konstantna bolečina ter pekoči občutki pri uživanju hrane nas spremljajo lahko tudi več kot 10 dni.

Današnji naravni recept ponuja možnost osvoboditve bolečin čez noč in hitrejše zdravljenje aft.

Do recepta sem prišla, ko sem imela obdobje nenehnih aft. Pojavljale so se mi na jeziku, v notranjosti spodnje ustnice. Iskala sem učinkovit, naraven in dober način v osnovi za zmanjšanje bolečin. Saj nisem mogla jesti normalno.

Odkrila sem, da je sol tista, ki naredi izjemen učinek na afte. Vendar odkrila sem tudi TRIK kako uporabiti sol za AFTE na najbolj učinkovit in uspešen način.

Danes ti ta učinkovit in uspešen način opisujem v nadaljevanju.

Recept za afte je sestavljen iz

MORSKE SOLI – Morska sol je zelo dobrodošla v ustni votlini saj vsebuje antiseptične in protivnetne lastnosti. Za kar je pri aftah v ustni votlini pravi zdravilni pripomoček.

Recept

  • 1/2 – 1 čajna žlička soli;
  • 1dcl mlačne vode;

Priprava in Uporaba

1.    Za pričetek dodaj 1/2 žličke soli v mlačno vodo. Premešaj in počakaj, da se sol dobro raztopi v vodi. Predlagam, da počakaš vsaj 1 uro.

2.    Nato prični z izpiranjem ust in sicer uporabi MOJ OSEBNI TRIK: zadrži solno vodo v ustni votlini točno na predelu kjer se nahajajo tvoje afte in “pritisneš” nanje. Pritiskaš in zadržiš s tvojimi ustmi in ustvariš neke vrste pritisk solne tekočine točno tam kjer so afte. Na primer: Če se afte nahajajo v notranjosti spodnje ustnice, zadrži z ustmi/jezikom solno raztopino točno na tistem predelu – kot bi hotel pritisniti raztopino ob ustnico;

3.    Sedaj zadrži ta položaj in pritisk na predelu aft karseda dolgo;

4.    Pojavil se bo pekoč in boleč občutek. Vendar ne izpljuni tekočine takoj vendar izdrži tekočino v ustih kolikor dolgo lahko. Jaz jo izpljunem, ko mi prično teči solze. Zadrži tekočino v ustih vsaj 15 sekund; Močno bo peklo vendar to so znaki naravnega zdravljenja;

5.    Ko pekoče bolečine resnično ne izdržiš več, izpljuni solno raztopino in nemudoma splakni usta z mlačno/hladno vodo ( neslano ). Tako pekoč občutek nemudoma poneha;

6.    Nato celoten postopek ponoviš vsaj še 2krat;

7.    Naslednja spiranja lahko povečaš količino soli >> 1 žlička soli na 1dcl mlačne vode. Ravnaj po občutku.

8. Bolečine bodo prenehale čez noč ali že po prvem spiranju;

Pomembno

–  Splaknjevanje s solno vodo (1x) uporabi tudi po vsaki jedi, da ne pride do novega in večjega razbohotenja bakterij v ustni votlini. Zvečer pred spanjem pa naredi učinkovito 3kratno spiranje;

–  V primeru, da se afte pojavijo v grlu, potem priporočam grgranje;

–  V času prisotnih aft izloči citruse iz svojega dnevnega uživanja;

 Afte bodo še nekaj časa prisotne, BOLEČINE pa bodo pošle po enem dnevu. Vendar vsekakor bodo dosti hitreje izginile v popolnosti z redno uporabo tega recepta.

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja