5 Verbalnih simptomov spolnega neravnovesja

1. Prepiranje

Kakršno koli trpljenje doživimo v času otroštva nemudoma vpliva na razvijanje spolne energije. Spolna energija se razvija v času od 7-14 leta in kakšna obnašanja vidimo ter kaj doživimo na čustvenem ravenu v tem času je ključnega pomena. Večje trpljenje iz časa otroštva, ki ni bilo ozdravljeno se manifestira skozi prepiranje. Ne glede na to ali ti pričneš s prepirom ali nekdo drug.

Če si ti tista oseba, ki pogosto prične prepir pomeni, da se tvoje doživete čustvene bolečine na spolni čakri rade manifestirajo skozi prepiranje. Bolj kot krepiš prepiranje, bolj krepiš svoje spolno neravnovesje. Če pa si oseba, ki nima rada prepirov in jih nenehno privlačiš pa pomeni, da so tvoje čustvene bolečine iz časa otroštva zatrte vendar refleksirane skozi drugo osebo. Ta oseba prikazuje tvoje čustveno trpljenje, ki ti ustavlja tok normalnega in zdravega delovanja spolne energije.

2. Težave s komunikacijo

Težko komuniciraš s člani družine in/ali partnerjem. Komunikacija ti predstavlja bitko, za katero z leti dobiš občutek, da jo nikoli ne moreš uravnovesiti. Predvsem gre tukaj za spolno neravnovesje, ki je močno vidno pri pogovarjanju, ko gre za družinske zadeve. Če imaš nenehne težave s komunikacijo pri partnerju, pogovori, dogovarjanjem oz. s svojo odločnostjo v odnosu potem se težave navezujejo v osnovi na družinske zadeve. Glavni vzrok pa se nahaja v otroštvu kjer komunikacija ni bila zavedna. Dokler je komunikacija nezavedna se največje težave nato prikažejo z leti kasneje. Nezavedna komunikacija v otroštvu pa tudi močno vpliva na naravno delovanje sakralne (spolne) čakre. Kar pomeni, da le-ta postane preveč aktivna ali premalo aktivna.

Sakralna čakra je energijski center v tvojem telesu, ki se nahaja dober centimeter pod popkom. Ko sakralna čakra prehitro deluje, takrat je lahko komunikacija zelo razburljiva, polno turbolenc. S počasnejšim delovanjem sakralne čakre pa se lahko komunikacija tudi v popolnosti ustavi. Oba primera izhajata iz čustvenih bolečin, ki spolno energijo ustavljata ali pospešujeta. Posledice in rezultati spolnega ravnovesja pa so vidni skozi komunikacijo.

3. Verbalna zloraba

Ko doživljamo verbalno zlorabo naznanuje močan alarm spolnega neravnovesja. Z drugimi besedami naznanuje močno trpljenje v nas, ki manifestira takšne verbalne zlorabe. Pod verbalno zlorabo gredo poniževanja, zmerjanja, kričanje, napadanje z besedami, okrivljanje, zaničevanje, zasmehovanje, manipuliranje…

Spolna energija, ki se sprelevi v neravnovesje lahko manifestira skozi nas resnično težke verbalne zlorabe.

4. Presenetljivi verbalni napadi

Posamezniki, ki niso zavedni svojega trpljenja, ki niso zavedni svojih čustev, svojih čustvenih bolečin, ki so povzročile tudi spolno neravnovesje lahko velikokrat privlačijo nenadne napade verbalnih zlorab. Primer: Narediš neko manjšo napako v službi, vodja te pokliče v pisarno, zapre vrata in prične kričati nad tabo. Ali grozni primeri, ki jih je privlačila moja sestra Karmen: sredi trgovine je ženska pričela kričati na njo. Drugi primer pa je verbalno zmerjanje z besedami, kot je čarovnica, vještica s strani njenega vodje in sodelovcev…

Ponavadi takšni napadi pridejo nenadno, nepričakovano in te lahko šokirajo v dno duše. Takšni napadi so jasen znak spolnega neravnovesja, ki lahko privlači resnično temačne dogodke v vsakodnevnem življenju. Še posebej, če je spolna energija v močnem neravnovesju.

5. Težave z izražanjem

Če se težko izražaš na splošno, imaš težave z besednim zakladom, težave z izgovorjavo, tudi včasih pisanjem…potem so te težave izvor spolnega neravnovesja.

Pri spolni energiji, ki je v ravnovesju je izražanje pri posamezniku zelo kreativno. Posameznik je slišan, zabaven, kreativen in dobro povezan s svojo resnico. Spolno neravnovesje pa vpliva tudi na delovanje grlene čakre. To je energijski center, ki se nahaja na predelu grla in vpliva na spodnji -zadnji del možganov. To je del možganov, ki se nahajajo do predela ušes. Ta del, ko je zablokiran posamezniku onemogoči normalno izražanje. Posameznik lahko izgubi koncentracijo, težje pove kar želi povedati, lahko ima težave s pisanjem, izgovorjavo saj je v času odraščanja vplivala sakralna čakra (od koder izvira spolna energija) tudi na del izražanja, ko se posameznik ni mogel, smel izraziti.

Uravnavanje spolne energije sproži celotno zdravljenje tudi na možganski del kjer se posamezniku odpre tudi ta portal izražanja, sebe, na kreativen način, brez možganskih težav.

Osebna pomoč za spolne težave

Orodja za samozdravljenje spolnih težav