Zemeljska čakra

Zemeljska čakra

Kje se zemeljska čakra nahaja?

Zemeljska čakra se nahaja na predelu med anusom in trtico. Ta čakra zajema telo od kolkov navzdol, vse do stopal in prstov na nogah.

Zemeljska čakra se nahaja najbljižje zemlji zato je ključna za prizemljevanje ostalih čaker oz. našega bistva ter preživetje na Zemlji. Je osnova, koren za stabilno in varno življenje saj se razvija prvih sedem let našega življenja. Brez korenin ne moremo živeti stabilnega življenja na kateremkoli področju tako kot drevo ne more stabilno stati brez korenin.

Ko je tvoja zemeljska čakra zaprta

Pomanjkanje denarja – denar nenehno polzi iz rok, v sebi nosiš veliko občutkov strahov – strah te je vsega ali določenih stvari, soočaš se težavami z očetom (nasilje) ali pa si ga zelo hitro izgubil-a. Nimaš niti za osnovno preživetje kot je za plačevanje najemnine, oblačil, še posebej spodnjega perila, nakupovanje osvnovnih živil oz. vedno ti zmanjka zase, da bi lahko zaživel-a “normalno”. Ostal-a si brez doma z veliko dolgovi in položnic. Ob izzivu se odzemljiš in pozabiš kdo si, kaj si, kaj želiš oz. izgubiš sebe. Vstopiš v reaktivnost, obupanost, strahove ter občutke depresije. Kriviš življenje za tvoje trpljenje.

Nimaš želje po čiščenju prostorov in si brez volje po tuširanju. Določeni prostori so nepospravljeni ali polno stare “kložane”, ki jo ne uporabljaš več. Vse kar počneš ali ustvariš se hitro podere oz. poruši, ker ni bilo postavljeno iz temeljev. Privlačiš spolno zlorabo (tukaj je vključena tudi sakralna čakra). Tvoje življenje je oteženo in upočasnjeno. Privlačiš nevarne dogodke.

Ko je tvoja zemeljska čakra zaprta – čustveno področje

Občutenje težin v sebi, brezvoljnost do življenja, depresija, jamranje oz. tarnanje, jezna/jezen si na preteklost in jo ne moreš izpustiti. Strahovi pred določenimi roki (v službi, plačilo položnic, najema ipd), v sebi nosiš veliko besa in jeze, občutki krivde, globoko žalovanje nečesa, vztrajanje pri starih idejah in nezmožnost nadaljevati z novim življenjem..Nezmožnost pluti s tokom življenja, občutki nesigurnosti povezanih z denarjem, občutiš močno sovraštvo, strahovi in otrplost pred moškimi ali avtoritativnimi osebami ipd.

Čakra se očisti in odpre z rednim meditiranjem na čekre. Ustvarila sem meditacijo “Odpiranje in uravnavanje čaker meditacijo” prav za te namene, ki jo lahko kupiš pri meni s klikom TUKAJ

Zdravstvene težave, ki nastanejo zaradi zablokirane zemeljske čakre

Driska, povečana telesna teža ali prevelika izguba telesne teže, vroča stopala, mrzla stopala, krčne žile na nogah, premočna stegna, slaba cirkulacija v nogah, zasvojenost, anoreksija, impotenca, ekcem, šibki gležnji, težave s koleni, kolki, bolečine v stegnah, išias, prekomerna utrujenost in izčrpanost, težave z mehurjem, rak na prostati oz. druge težave s prostato,  spodnjim delom hrbta, občutek “pretežkih” nog, artritis, luskavica na nogah, izpuščaji….

Nenavaden primer, ki sporoča blokirano zemeljsko čakro

Skozi leta sem se soočala s težavami glede gretja pozimi. Kamorkoli sem se preselila sem privlačila lastnike, ki niso greli dovolj in mi ugasnili večkrat gretje, ko je bilo zelo mrzlo. Zbujala sem se z ledenim nosom, hladnimi lasmi in uporabljala nizko cenovne grelce, ki so mi zelo osušili grlo. Ko sem se preselila v stanovanje kjer sem lahko sama nadzirala temperaturo gretja pa sem bila prisiljena zapreti vse radiatorje, da sem privarčevala in imela za hrano. Kakor koli sem obrnila ali poizkusila rešiti situacijo, sem vedno ostala na hladnem, doživljala močne frustracije in težke občutke pomanjkanja denarja skupaj s frustracijo.

Ko je tvoja Zemeljska čakra odprta

Ko je tvoja zemeljska čakra odprta se počutiš v globini varno, stabilno in prizemljeno. Tvoje fizično telo je na splošno dobrega zdravja, krepko, utrjeno in polno energije. Zlahka manifestiraš svoj dom, denar za osnovne potrebščine, zaupaš v življenje, da ti bo prineslo kar potrebuješ za preživetje in ti ga tudi prinese zlahka. Počutiš se dovolj zrelo v sebi, da se soočiš s kakršnokoli situacijo s stabilnostjo v sebi.

Ob izzivih ostaneš miren/mirna in rešitve za izziv zlahka prizemljiš s pomočjo tretjega očesa (čakro). Znaš sprejeti trenutno situacijo brez upiranja, tarnanja in pritoževanja zaradi česar se izziv hitro spreobrne v darilo ali pa se razreši, včasih samo od sebe. Zaupaš v življenje in zlahka pustiš preteklost za sabo. Zlahka manifestiraš v življenje želeno (tukaj igrata pomembno vlogo tudi srčna čakra in tretje oko). V domu in družini vladajo stabilnost, mirnost, zrelost, varnost in obilje.

Prični z uravnavanjem in odpiranjem Zemeljske čakre z mojo meditacijo za čakre, ki jo lahko kupiš TUKAJ

Prejmi astrološko pomoč za tvojo težavo >>

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart