Začetki meditiranja – osnove, zanimivosti in nasveti
začetki meditiranja

Začetki meditiranja – osnove, zanimivosti in nasveti

Moji začetki meditiranja niso bili ravno pravilni. Skozi napake pri meditiranju pa me je življenje naučilo kakšno je pravzaprav pravilno meditiranje. Ravno tako sem v tistem obdobju spoznala osebo, ki mi je odsvetovala meditiranje. Ker še nisem poznala svojih občutkov, ki so mi takrat govorili naj vseeno meditiram, sem za nekaj časa opustila meditacijo. Vse dokler ni v življenju postalo tako težko, da sem se pričela spraševati: “Kaj še lahko naredim, da se moje življenje spremeni?”. Spraševala sem se sredi belega dne, v sobi je bila tišina in naenkrat sem prejela intuitivno sporočilo z besedo “Meditacija”.

V tistem trenutku sem vzela svoje odločitve v roke, sledila svojemu čutenju in pričela spoznavati kakšna je prava meditacija in njeno izjemno moč, ko se podamo na pot rednega meditiranja.

Najprej sem se podala na pot meditiranja sama. Nato pa se mi je pridružila Karmen, ki pa je pristopila k meditiranju s strahom. Meditacija je postala najin rešitelj, zlato, ki nama je razkril-a bistvo življenja ter popeljala k ozdravljenemu trpljenju v življenju.

Danes ti podajam osnove, zanimivosti in nasvete o meditiranju, ki izhajajo iz najinih lastnih izkušenj. Le-te se nanašajo na redno (vsaki dan) meditiranje na meditacijo “Odpiranje in uravnavanje čaker” katero uporabljava že več let.

Kakšno je pravilno meditiranje?

Pravilno meditiranje je tisto, ki te vedno usmeri v notranjost telesa. To pomeni, da je med meditiranjem tvoja pozornost nenehno v telesu oz. usmerjena v del telesa. Z osredotočenostjo v notranjost pravzaprav povečuješ svojo živost (dušo), aktiviraš zdravljenje ter zmanjšuješ stimulacijo uma oz. ga umirjaš. V trenutku, ko se usmeriš s svojo pozornostjo v svoje telo, tvoj um nima moči nadvladovati tvojega notranjega stanja. Redno meditiranje povečuje zavedanje, prebudi tvojo lastno moč in mir, da postaneš steber za svoj um. Tako preprečiš, da bi lahko um izrabljal tebe in pričneš z zdravljenjem korenov, ki povzročajo v tvojem življenju trpljenje in/ali zdravstvene težave.

Kakšne meditacije so nepravilne oz. jih odsvetujem?

Najslabše in škodljive meditacije so tiste, ki te usmerjajo izven svojega telesa. Saj te le-te ločujejo od lastnega notranjega vira, od trenutka zdaj ter življenja na Zemlji. Takšne meditacije nas zelo močno odzemljijo ter povzročijo še več trpljenja v tebi in izven tebe. Odsvetujem tudi kakršnekoli meditacije, v katere so vključene vizualizacije prihodnosti. Bistvo meditiranja je vstopiti v sebe in se povezati s trenutkom zdaj in ne potovati v prihodnost, saj se zdravimo vedno v trenutku zdaj.

Kakšno meditacijo priporočam?

Priporočam uporabo meditacije na katero meditirava s Karmen že nekaj let in sicer “Odpiranje in uravnavanje čaker”, ki te skozi vso meditacijo povezuje s svojim lastnim virom, aktivira močno zdravljenje vse preteklosti ter odpira k odkrivanju svojih darov, izjemnosti ter globoki svobodi.

Kje, kdaj in kako meditirati?

Priporočam, da meditiraš leže, na postelji, brez vzglavnika. Roke imej ob svojem telesu ter noge rahlo razširjene (ne čisto zaprte). Nato sledi vodenju. Pri meditaciji uporabi slušalke in si prenesi meditacijo na svoj telefon oz. mp3 player.

Midve s Karmen vedno meditirava zvečer pred spanjem saj se samo zdravljenje ob zaključku oz. ponoči nadaljuje. Ravno tako je meditacija katero priporočam tudi zelo močno zdravilna – deluje kot operacija, ki te pa lahko utrudi saj pravzaprav aktiviraš zdravilno energijsko operacijo. Zato je dobro, da po meditiranju zaspiš in pustiš, da se zdravljenje nadaljuje. Priporočam ti, da meditiraš zvečer vendar, če ne čutiš večernega meditiranja, potem meditiraj takrat kot ti ustreza. Deluj po svojem čutenju saj te ta vedno vodi pravilno.

Kaj je dobro vedeti, ko pričneš meditirati?

Najpomembnejše je, da ozavestiš bistvo meditacije – da sprejemaš vse kar se tisti trenutek dogaja. Ne poizkušaš doseči mirnost ali globoko stanje v meditaciji ampak se odpreš zdravljenju in vsemu občutenju, ki se dogaja med meditiranjem. Meditacija, ki jo priporočam je zdravilna meditacija. Kar pomeni, da zdravi najprej energetski raven, ki pa aktivira različna čustvena zdravljenja, fizične simptome, občutenja različnih vibracij in deluje na večjih ravenih naše notranjosti. To tudi pomeni, da se med meditacijo lahko prebudijo v nas čustva, nemirnosti, živčnost, jeza, močna stimulacija misli ipd.

Zato je pomembno dovoliti vsem čustvom in mislim, da obstajajo ampak hkrati slediti vodenju v meditaciji. Tako sprejemaš energetsko zdravljenje, ki je najboljše za ta trenutek.

Mnogi želijo doseči med meditiranjem globoki mir, občutiti nesebično ljubezen, stanje brez misli ipd. Vendar pomembno je pustiti, da zdravilna meditacija opravlja energetsko zdravljenje naše preteklosti, ki pa nas sčasoma privede do vseh želenih občutkov – miru, radosti, ljubezni in stanja globine sebe. Vse te globine naših dimenzij se prebudijo same od sebe, ko nastane dovolj zavednega prostora v nas.

Dokler nosimo v sebi čustvene globoke bolečine preteklosti v sebi, ne moremo prodreti do želenih občutkov. Zato je pomembno, da se prepustimo postopku meditacije, ki pa v nas s časoma prebudi globino miru ter vsa občutenje, ki so nadnaravno lepa in jih je nemogoče opisati z besedami.

Zato se odpri meditaciji brez zahtevkov oz želje da dosežeš določeno stanje ampak se potopi v vsako meditacijo brez pričakovanj. Tako lahko doživiš izjemne očbčutke, globoka in močna zdravljenja, prejmeš intuitivna sporočila ipd.

Kako pristopiti k “motnjam” pri meditaciji?

Spomnim se kako se je Karmen jezila, kadar jo je med meditacijo pričelo srbeti po celem telesu. Jezna je bila iz razloga, ker ni mogla meditirati v miru. Ampak s časoma je ugotovila, da je srbenje del zdravilnega simptoma ter spoznala tudi, da moramo dovoliti, da nas med meditiranjem nekaj zmoti. Vedno se lahko zgodi, da nekaj zmoti naš čas meditiranja pa naj bo to srbenje, potreba da odidemo na toaleto, grmenje, jokanje, želja da se pokrijemo z oddejo, fizična neudobnost ipd.

Karkoli se zgodi, sprejmi tisti trenutek in naredi kar želiš narediti. Pojdi na wc…izjokaj vso žalost če čutiš da se želi izjokati…pokrij se z oddejo ipd. Dovoli vsakemu trenutku, da obstaja, tudi če te zmoti. In nato nadaljuj z meditiranjem. Ne previjaj meditacije nazaj na tisti del kjer si bil-a zmotena. Tudi časa ne moremo previti nazaj ampak živimo v tem trenutku zdaj.

Kako se soočiti s strahovi pred meditiranjem?

Kot sem že omenila, se je Karmen soočala z ogromno strahovi pred meditiranjem. Jaz sem bila za meditacijo zelo odprta in že od prvega trenutka dalje močno uživala v notranjem svetu. Karmen pa se je meditiranju upirala. Takrat nisem razumela čemu takšno upiranje. Nenehno mi je dejala, da ne čuti, da bi bila meditacijo zanjo. In, da je “povezovanje s sabo” vaja dovolj za spremembno v njenem življenju. Vendar jaz sem čutila zanjo drugače. Vedela sem, da jo ne smem siliti saj to ni nikoli pravi način. Zato sem pristopila do nje na način, da sem ji razložila moje čutenje, ki mi je govorilo, da se naj poda na meditiranje.

Karmen se je še vedno močno upirala ampak v tistem obdobju se je soočala tudi z zelo močno vročino v trebuhu, na zgornjemu delu nog in predelu genitalij. Postala je tako neznosna, da jo je prisilila oditi v meditiranje. Na koncu se je izkazala več kot pravo zlato za njeno trpljenje.

Nasvet

Če je tebe tudi strah meditiranja potem ti spodaj podajam nasvete kako pristopiš k začetnemu meditiranju tako kot je pristopila Karmen:
– predlagam ti, da najprej meditiraš s prižgano lučjo ali podnevi. Ob sebi imej osebo, ki ji zaupaš in naj bo v času meditiranja poleg. Vse dokler ne spoznaš in občutiš kako varno je vstopati v svojo globino. Ko začutiš, da lahko meditiraš sam-a oz. z ugasnjeno lučjo, sledi tem občutkom.

S časoma bodo strahovi pred meditiranjem izginili. Karmen sem kasneje vprašala česa jo je bilo pravzaprav strah? Zaupala mi je, da jo je bilo strah kaj lahko o sebi in v sebi odkrije. Vprašaj se tudi ti česa te je strah v resnici? In si dovoli občutiti te strahove. Ravno tako ozavesti, da vstop v svojo globino te popelje na najbolj varno mesto, kjer si popolnoma zaščiten-a. Ravno tako se vse pretekle bolečine katerih se morda bojiš z rednim meditiranjem zdravijo.

Kaj pomeni, če zaspiš med meditiranjem?

Med meditiranjem lahko zaspimo iz dveh razlogov in sicer:

1. Zaradi utrujenosti

če si pred meditiranjem utrujen-a, potem seveda med meditacijo zaspiš. V tem primeru ti priporočam, da raje izpustiš meditacijo, se dobro naspiš in meditiraš naslednji dan. Če pa ne slediš svojemu čutenju lahko zaradi meditiranja, ko si utrujena občutiš naslednji dan še več izčrpanosti. Zatorej sledi svojim občutkom – ko si utrujena preskoči meditacijo

2. Zaradi popolne ločitve od uma in preteklih čustvenih ran

– občutek je kot, da si zaspal-a ampak kaj se je zgodilo v resnici? Pri meditiranju se usmerjamo v svojo notranjost. Tako vstopamo v svojo resnico/dušo/bistvo/energijo. Ko se nam uspe zliti s sabo, nas energija našega zavedanja “potopi” v popolno zlitje s sabo. In tako v tistem trenutku, ko “spimo” doživljamo močno povečevanje svojega zavedanja. To je, ko se naša živost v nas povečuje in razteza. V trenutku, ko se prebudimo, raztezna živost v nas aktivira nato močno zdravljenje čustvenih bolečin, ki pa lahko pridejo na površje skozi dan, da jih lahko ozavestimo in v popolnosti ozdravimo.

Primer: Če se potopiš v “spanec” pri grleni čakri pomeni, da se na tem predelu dogaja močna razteznost tvojega zavedanja, ki pa aktivira močno čustveno zdravljenje različnih bolečin kot so na primer: nemoč izražanja..verbalna zloraba…kritiziranje sebe in drugih..jezo..žalost..ki se povezujejo s komunikacijo ipd.

S Karmen še danes doživljava potop v globok “spanec”, ki  ni pravzaprav spanec. Ob prebujanju iz globine “spanca” smo lahko zelo utrujeni saj gre za zelo močne, višje vibracije, ki so aktivirale močno zdravljenje vsega kar se mora ozdraviti. Priporočam ti, da sprejmeš to “spanje” in zaupaš procesu zdravljenja.

Ali je meditiranje primerno zate ali ne?

Meditacija je pripomoček, ki ti pomaga zdraviti tvoje trpljenje, vse bolečine ki povzročijo trpljenje in zdravstvene težave ter te odpelje do tvojega bistva/resnice. Zato je meditacija primerna za vsakogar in iz najine perspektive obvezen del našega življenja. Nama je rešila zdravje in življenje zato jo priporočava tudi tebi. Pomembno je tudi ozavestiti, da z meditacijo se prične pomembna in zavedna transformacija, ki pa zahteva našo konstantnost – torej redno meditiranje.

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart