4# Vaja za prizemljevanje

Objavil Suzana Trnovšek dne

Prizemljevanje te v samem prvem koraku usmeri v notranjost telesa in občutenje samega sebe – svojega fizičnega telesa. Beseda prizemljitev ponazarja, da svoje zavedne in nezavedne občutke prizemljiš saj tako postane tvoje življenje bolj jasno, čisto in razumljivo. S prizemljevanjem stopiš trdno na tla, se povežeš z Zemljo na kateri živiš v meri, da lahko zaznaš iz kota izjemne jasnosti vse kar je bilo dosedaj nejasno, nerazumljivo, zamegljeno itd.

Regeneracija in novo življenje s prizemljevanjem

Zemlja/narava nosi skorajda nadnaravno moč energije predvsem iz razloga, ker ne pozna prihodnosti in ne preteklosti. Živi prav v tem trenutku zdaj kar pomeni, da je v popolni moči življenjske sile. Ta sila pa prinaša izjemno moč, energijo, ki se s prizemljevanjem poveže s tabo oz. natančneje s tvojim telesom, te regenerira in pomaga pri zdravljenju bolezni.

VAJI, KI PRIZEMLJUJETA

 

Vaja 1. – PRIZEMLJEVANJE DOMA

 

Udobno se namesti. Lahko sediš ali ležiš. Sedaj trikrat globoko vdihni in izdihni. Nato osredotoči vso svojo pozornost na predel stopal in jo zadrži na tem predelu 20-30 min /dnevno;

V primeru, da pričneš slediti svojim mislim, ki te lahko izzovejo, ponovno nežno osredotoči pozornost nazaj na svoja stopala. Vedno je tukaj um, ki nas izziva pri tem in nagaja, da nas odmakne od prizemljevanja. Najpomembnejše je, da zadržiš celih 20-30 min vso svojo pozornost na stopalih.

Ob rednem izvajanju vaje se prebudi vibracija na tvojih stopalah, ki se bo krepila in potovala po celem telesu. Ko izgubiš vibracijo, si izgubil-a prizemljevanje

SIMPTOMI

Med prizemljevanjem lahko občutiš v stopalih veliko hladne ali zelo vroče energije. To pomeni, da lahko tvoja stopala postanejo zelo hladna ali zelo vroča. Tudi med celo vajo ali skozi dan.

-hladna stopala med vajo ponazarjajo izločanje čustvenih bolečin, ki so te odzemljile. Na primer: jeza, občutki nestabilnosti, občutki pomanjkanja varnosti, strahovi, občutki nejasnosti kdo si, občutki pomanjkanja hrane, denarja, vode ipd. Izloča se vse kar te je odzemljilo iz časa otroštva.

-topla stopala med vajo ponazarjajo nove vnešene zemeljske energije, ki te prizemljujejo. Občutki so ponavadi zelo prijetni saj preden se stopala otoplijo so lahko pred tem zelo ledeno hladna. Torej po izločanju “čustvenih toksinov” se pojavi “energijski zemeljski prostor”, ki te prizemlji – to občutiš kot topla stopala;

Vaja 2. – PRIZEMLJEVANJE V NARAVI

 

1. Odidi v naravo kjer je veliko dreves.

Prvih 20 min se sprehodi.

2. Pojdi v naravo za katero si je potrebno vzeti 60 min časa.

Razlog za toliko minut izhaja predvsem zaradi tega, ker lahko traja na pričetku tvojega prizemljevanja 45 min, da se tvoj aktivni um umiri. Saj vse do takrat ti lahko tvoj um v naravi govori: da je ta vaja dolgočasna, da te bolj pomembne stvari čakajo kot pa izvajanje te vaje, da se ti mudi ali pa že razmišljaš kaj boš počel-a, ko prideš domov ipd. V tem primeru prizmljevanje nima učinka. Narava namreč z zemeljsko energijo pomaga tvojemu aktivnemu umu, da ga umiri zato, da se lahko nato prizemljuješ;

3. Z vstopom v naravo se najprej prvih 20 min sprehodi ali usedi.

Med tem časom imej osredotočenost na opazovanju svojega dihanja. Vendar izogni se pogovorom ali uporabi slušalk. To je čas za povezovanje z naravo;

4. Sedaj, ko si se ustalil-a na določeni točki

usmeri/osredotoči pozornost(zavedanje) na predel trtice in zadrži pozornost ostalih 40 min na tem predelu.

Če imaš težavo usmeriti pozornost na predel trtice, lahko pozornost na pričetku usmeriš na predel stopal. Osredotočenje na trtico ali stopala prebudi tvojo zemeljsko notranjo energijo (čakro), ki se prične povezovati z zemljo. Bolj kot ti uspeva biti osredotočen-a na omenjeni predel, večji energijski prostor narediš za naravo, da lahko svojo mogočno in močno energijo popelje v tvoje telo. Ta vnos zemeljske energije v tvoje telo pričneš čutiti z občutki vibracije. Tvoje telo prične zelo močno vibrirati. Tudi drugi različni simptomi se lahko pojavijo. Le pusti jim, da so in obstajajo. To so znaki, simptomi in občutki prizemljevanja.

5. S časoma se bo tvoj um pričel močno umirjati in vibracija v telesu povečevati.

Občutiš jo lahko povsod po telesu. Tudi na primer na glavi. V tebi se lahko prebudi občutek miru, prijetnosti in ob tem veliko zavedanje kako lepe barve narave te obkrožajo, kako lepo je vse okoli tebe, kako mogočna je narava in še mnogo več…to pa iz razloga, ker se ti je uspelo prizemljiti kar ustvari popolnoma drug(zaveden) pogled do narave, tebe, občutkov in življenja na sploh.

6. Pozornost imej usmerjeno na predel trtice ali nog ves ta čas v naravni dokler jo ne zapustiš.

To so trenutki efektivnega, učinkovitega in globokega prizemljevanja s pomočjo narave. Ampak za učinkovito prizemljevanje je potrebno biti v naravi minimalno 60 min. Morda ti je to na pričetko preveliko. Vendar kmalu bo postalo globoko prijetno, polno lepih trenutkov in izjemno hitro minljivo doživetje.

Simptomi:

-V naravi ali ob odhodu iz narave lahko pričneš čutiti, da so tvoje noge postale zelo težke. To naznanja močne zemeljske energije, ki te prizemljujejo. Zato sprejmi te simptome saj se lahko zelo pogosto pojavljajo.

– Ob prihodu domov lahko postaneš izjemno prijetno utrujen-a. Skoraj zelo prijetno izčrpana. Razlog se nahaja v močnem vnosu energije, ki ti jo je poslala narava. To ni znak, da boš še bolj izčrpan-a kot si bila poprej. Ampak, ko se navadiš teh energij boš spočit-a bolj kot kdajkoli poprej. Predlagam ti, da si ob teh občutkih prijetne utrujenosti spočiješ ali celo zaspiš. Občutki spočitosti in dobrih občutkov se nato prebudijo.


Suzana Trnovšek

Suzana Trnovšek

Sem strastna raziskovalka problematik skozi astrologijo in k vsaki problematiki ali vprašanju pridem do dna. Pri branju astrološke karte ne napovedujem prihodnosti vendar razkrivam vzroke, razrešujem problematike, pogledam v globino situacij… ki na površini ali zunanjosti niso razumljive, ozdravljive ali razrešene. S sestro Karmen sva šli čez stiske na vseh področjih najinega življenja kar nama je podalo bogate izkušnje ter razkrilo praktične rešitve. Astrologija pa je postala rešiteljica v samem procesu, da sva se lahko pričeli osvobajati. In osvobodiš se lahko tudi ti s pomočjo te spletne strani, ki nudi najine izkušnje, praktične rešitve ter mojo astrološko pomoč.

0 Komentarjev

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja