Uravnovesi svoja čustva
Celebrity makeup artist Sarah Jagger takes part in a Experience My Rosacea event in London, 20 April 2016.

Uravnovesi svoja čustva

Ali poznaš svoja čustva? Si v stiku z njimi? Kakšen je tvoj pogled oz. mnenje o čustvih in čustvenih bolečinah? Se znaš soočati z njimi? Ali si morda poistovetena z njimi? Zelo pomembno je ravnovesje s čustvi zato, da lahko stopiš v premike in zdravljenje svojega življenja in bolezni. Kakršnokoli neravnovesje čustev sproži neravnovesja v zunanjem življenju. Neravnovesje čustev pa se odseva na različne načine. Kako in na kakšen način opisujem spodaj. Ravno tako dodajam vaji, ki ti bosta pomagali uravnovesiti čustva in stopiti v tok ter premike v tvojem življenju in zdravju.

Ravnovesje čustev te pripelje do radosti, kreativnosti, občutkov sreče, zdravja in ravnovesja v življenju.

 

ZA RAVNOVESJE ČUSTEV JE POTREBNO:

1. ozavestiti vrsto tvojega neravnovesja s čustvi;

2. vstopiti v stik s čustvi;

3. se jih naučiti občutiti s stanja zavedanja;

4. zdraviti čustvene bolečine iz zavednega stanja;

5. in jih dokončno prizemljiti.

Z izvedbo vseh 5-ih korakov lahko kvalitetno, efektivno ter močno uporabljaš svoja čustva, ki bodo sprožila notranje čustveno ravnovesje ter posledično zunanje ravnovesje na vseh ravenih tvojega življenja.

 

ČUSTVENA NERAVNOVESJA:

 

poistovetenje s čustvi – podoživljanje čustvenih bolečin, utapljanje v njih, nenehno jokanje, občutenje čustvenih težin in nezmožnost stopiti iz njih, občutljivost, kritike vzameš osebno in sprožijo v tebi še več čustvenih bolečin, nenehno občutenje žalosti, tegobe ipd. Poistovetenje s čustvi pomeni, da živiš v čustveni bolečini brez zavedanja da obstaja globja dimenzija tebe, ki pa ni ta čustvena bolečina ampak je luč/svetloba/bitje/duša/tvoja resnica, ki pa je čista in vitalna. Čustveno bolečino s poistovetenjem hraniš, neguješ, povečuješ kar le še bolj otežuje tvoje čustveno, mentalno ter zdravstveno stanje.

Stopiti iz njih je ključno za zdravljenje čustvenih bolečin in postati stabilen v življenju.

 

ločitev od čustev – svojih čustvenih ran nisi zaveden kot tudi svojega razpoloženja. Najprej ne občutiš čustvenih bolečin in s časoma se ločiš tudi od lepih čustev. Tvoji dnevi postanejo kot svižcevi dnevi brez kakršnegakoli občutenja lastnih čustev. Tukaj gre za popolno odzemljenost od čustev, nezavednost sebe, svoje resnice, kdo si in izgubljenost glede strasti ter poslanstva. Ločitev od čustev pomeni tudi ločenost od ženske energije (ne glede na to ali si moški ali ženska), ki blokira portal sprejemanja, manifestacij, zdravljenja, sprememb ipd.

Stopiti v čustva, se jih naučiti ter dovoliti občutiti je ključno za ponovno občutenje lepih čustev ter se odpreti harmoničnemu življenju.

 

POISTOVETENJE S ČUSTVI – VAJA ZA RAVNOVESJE

 

1. Pri občutenju svoje čustvene bolečine le-to opazuj iz ozadja kot bi opazoval-a svoje dihanje;

2. Ob opazovanju svoje bolečine ozavesti, da je to pretekla čustvena rana, ki živi v tebi. Ta trenutek je del tebe vendar z opazovanjem iz ozadja (s stanja zavedanja) odhaja iz tebe.

3. Najpomembnejše je, da ujameš sebe v bolečini in takrat je pomembno, da opazuješ svojo čustveno bolečine nenehno in vsakokrat, ko se pojavi. Če te zajame, da se utapljaš v bolečini in verjameš, da je to tvoje življenje in tvoja bolečina, si izgubil-a sebe in zdravljenje. Stopi nazaj v opazovanje kot bi opazoval-a svoje dihanje. To ne pomeni, da zanikaš svoja čustva. Prav nasprotno. Dovoliš bolečini da je in obstaja ampak hkrati z opazovanjem ustvarjaš zavedni prostor v katerem lahko bolečina izginja, izgublja svojo moč ter odhaja iz tvojih občutenj;

4. Z opazovanjem svoje bolečine le-to lahko izjočeš, “izdereš” oz. na kakršenkoli način izraziš ampak bodi večna/večen vzporedni opazovalec/opazovalka svoje bolečine. Ti in bolečina nista več eno ampak se od poistovetenja z njo ločuješ, ko jo opazuješ. Le tako lahko v popolnosti ozdraviš svojo bolečino in le-ta izgine iz občutkov za vedno.

 

Pri tebi ni tolikšen izziv občutiti čustvene bolečine saj jih zelo dobro občutiš ampak dobiti zavedno moč, da se ločiš od njih. Uporabi ostale obvezne in temeljne pristope, ki ti bodo pomagali dobiti moč, da se lahko ločiš od najtežjih čustvenih bolečin.

 

BITI LOČEN OD ČUSTEV – VAJA ZA RAVNOVESJE

 

1. Večkrat na dan, vsaki dan se sprašuj…kako se počutim..kakšne volje sem danes…in nato z radovednostjo prisluhni odgovoru tako, da usmeriš pozornost v intenzivno poslušanje.

2. Tudi, če na pričetku ne občutiš ničesar, nadaljuj s spraševanjem sebe in bodi željna/željn, da spoznaš in občutiš svoja čustva. Postavi si vprašanja, ko si sam-a v tišini in ko si v stiku z drugimi ljudmi. Če zaznaš zunanje izzive takrat nemudoma stopi v spraševanje kako se počutim…kaj me boli…kakšne volje sem ob tej novici oz. izzivu…ipd.

3. S časoma bodo čustva prišla na površje in se lahko pojavijo najprej v občutkih fizičnih simptomov. Kot na primer…lahko začutiš nemirnost v nogah, čudno počutje, brezvoljnost do vsega, napetosti v nogah, hitro bitje srca ipd..To so znaki, da so se čustva od katerih si bil-a ločen-a prebujajo. Predlagam ti, da ob občutenju teh simptomov usmeriš vso tvojo pozornost na tisti predel telesa in nadaljuješ s spraševanjem..kako se počutim…

4. Postopoma se ob zaznavanju zgoraj omenjenih simptomov prične čutenje čustev. Tukaj je pomembno, da si dovoliš občutiti svoja čustva in prepoznavaš kaj te zadržuje, da ne moreš občutiti svoja čustva. Na primer: moja sestra Karmen je imela prepričanje, da občutiti ter pokazati kakršnakoli čustva pomeni biti slaba oseba. Vzrok zato je nastal, ker se pri nas ni smelo izražati svojih čustev. Bila so prepovedana in zaznamovana kot nekaj slabega. Zato se jih je naučila izklopiti. Ko zaznaš svoje omejitve se lažje potopiš v občutenje svojih čustev;

5. Ko svoje čustvo prepoznaš ter občutiš, si dovoli občutiti v popolnosti. To je tvoja priložnost za zdravljenje čustvene rane ter spremembo. Občuti bolečino in jo iz ozadja opazuj kot bi opazoval-a svoje dihanje. Opazuj bolečino in jo hkrati občuti. Ta del zate ne bo težek saj si ločevanja od čustev navajen-a. Najpomembnejše je zliti se s čustveno bolečino in si dovoliti biti ranljiv.

Svoje ravnljivosti ne skrivaj saj vaja ne prinese poslabšanja ali šibkosti. Ravno nasprotno. Vaja občutenja čustev s stanjem zavedanja prinese močna zdravljenja ter spremembe na vseh področjih tvojega življenja.

 

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart