Srčna čakra – Ljubezen, obilje, zdravilna sila

Popolnoma odprta srčna čakra je tista, ki ustvari popolno ter dokončno želeno spremembo v našem življenju. Saj je čakra, ki nas poveže z edino silo, ki obstaja v vesolju. To je sila ljubezni oz. višje ljubezni, ki ima največjo zdravilno moč v vseh pogledih. Le-ta ne sodi, sprejema, odpušča in ljubi brezpogojno. Odprta srčna čakra je tista, ki manifestira ljubezen, obilje, ljubečnost, socialnost, lepoto ter srčnost na vsakem področju našega življenja.

Zaprti srčni ceter nam odvzame zmožnost ljubiti karkoli ali kogarkoli. Kaj šele prejeti ljubezen in njene darove v različnih oblikah. Odzame nam ljubeče odnose in spoštljivo partnerstvo. Zamere, občutki nesreče ter pomanjkanja ljubezni, jeze, žalosti, razočaranja, občutki manjvrednosti in zavrženosti, depresije, podrejanost, strahovi pred socializiranjem pa so tiste bolečine, ki nas ločijo od čutne ljubezni v sebi ter do sebe.

Srčna čakra nas poveže s planetom Venera ter astrološkim znamenjem Tehtnica. Zlivanjem s planetom ljubezni in sodelovanjem z njim nam pomaga predelati najbolj krhke bolečine, ki so nam zaprle srce. Povečevanje zavedanja je tisto, ki nam poveča svetlobo tudi na naše srčne rane katere nam pomaga dokončno ter uspešno predelati. Astrološko znamenje Tehtnica pa nas nauči kako uravavnati odnose med posamezniki, da se zlijemo z ljubeznijo do sebe, sočloveka, partnerja/partnerko brez karkšnegakoli razdajanja. S popolno odprto srčno čakro se ozdravijo tudi bolezni.

Srčna čakra je kot val močne zdravilne sile, ki lahko splakne najbolj mučne bolezni, najtrše psihološke težave in temačnosti v nas.

Srčna čakra

– se očisti ter odpre z: Meditacijo na čakre;
– se nahaja: na sredini prsnega koša ;
– zanimivost: Je most med zgornjimi ter spodnjimi čakrami;
– se poveže s planetom: Venera;
– s planetom se povežemo skozi: Meditacijo na čakre;
– mantra za to čakro: JAM;
– del telesa: prsni  koš, spodnji del rok ter zgornji del hrbta;
– srčne rane se uspešno zdravijo s: Povečevanjem zavedanja (osebno rastjo).