Spoznaj zakaj in kako nekdo postane nasilen?
zakaj nekdo postane nasilen

Spoznaj zakaj in kako nekdo postane nasilen?

Če se soočaš z nasiljem, potem ti bo ta članek pomagal razumeti sledeče:

– zakaj je oseba nasilna in

– zakaj je oseba nasilna do tebe. Oziroma kaj vaju združuje.

Razumevanje nasilne osebe nam pomaga pri razumevanju sebe, svoji lastnih ran in stopiti ven iz sodb saj nas le-te držijo v vzorcih ter povečujejo nasilje. Danes ti želim nasilno osebo predstaviti iz različnih zornih kotov. Podala se bom tudi v ekstreme saj le-ti razkrijejo še več detajlov ter nam pomagajo razumeti zakaj se mi soočamo z nasiljem. Predlagam, da pričneva.

 

Pomembno:

Pri tem članku ne gre za upravičevanje nasilne osebe. Kar pomeni tudi, da ne zagovarjam nasilja. Vsaka nasilna oseba nosi odgovornost za svoja dejanja in nosi tudi zunanje kot druge energetske karmične posledice z nehumanim ravnanjem kot je nasilje. Ampak s tem člankom ti pomagam predstaviti nasilno osebo iz zavednega zornega kota saj te:

– zavedno razumevanje nasilne osebe popelje v globoko zdravljenje nasilja. Sodenje nasilne osebe sproži v tvojem življenju še več nasilja. Negovanje jeze do nasilne osebe pa sproži še močnejše nasilje v tvojem življenju. Dokler negujemo svoje bolečine s sodenjem in negovanjem jeze na način, da jo usmerjamo v osebo, ki nas zlorablja, svoje bolečine ne zdravimo ampak povzročimo nadaljnje kreiranje nasilja. Zaveden pristop spreobrne tvoje trpljenje in te postavi v lastno moč s katero lahko nato ozdraviš nasilje iz svoje notranjosti.

 

KAKO OSEBA POSTANE NASILNA?

Spodaj ti predstavljam korake, ki privedejo osebo, da postane nasilna:

 

1. Vsaka nasilna oseba postana nasilna zaradi lastnih čustvenih bolečin.

To pomeni, da je ta oseba v otroštvu doživljala mnogo ran, neprijetnih dogodkov, bila odvržena, živela v nasilju, doživljala nasilje, strahove pred starši, strah pred očetom ali mamo,  bila okrožena z nasiljem, drogami ipd. Bolj kot je oseba nasilna, težjo preteklost ima za sabo. Na primer morilci nosijo za sabo nadvse težke pretekle zgodbe, ki vsebujejo tudi ogromno spolnega nasilja, prisiljene prostitucije, veliko verbalnega kritiziranja, sodenja, popolno ločenost od prejemanja ljubezni itd.

 

2. Nasilna oseba je doživljala čustvene bolečine skozi občutenje strahov, ki se sprelevi v jezo.

Vsaka nasilna oseba se v preteklosti ni znala soočiti s čustvenimi bolečinami. Nasilni ljudje nosijo v sebi toliko strahov, ki pa se v njihovem primeru sprelevijo v obrambni mehanizem – največkrat skozi jezo. Z leti se z negovanjem in izražanjem jeze le ta poveča do mere, da ga prične nadvladovati. Postopoma se v nasilni osebi skozi jezo rodijo manipulacije, verbalno nasilje, spolno nasilje, čustveno nasilje, nasilje v partnerstvu, nasilje v družini, na delovnem mestu itd.

 

3. Nasilna oseba ne pozna drugega načina življenja kot življenje polno trpljenja

Vsaka nasilna oseba je bila v preteklosti obkrožena le s trpljenjem in odnosi, ki vsebujejo polno agresije in pozna le ta način življenja. Ne pozna svetlobe, kaj šele ljubezen saj jo ni prejela. Živi v lastnih čustvenih bolečinah in trpi tako kot trpimo mi, ko prejmemo nasilje. Kljub temu, da deluje kot da temu ni tako, saj smo mi tisti, ki smo zlorabljeni.

Če poznaš nasilneža dobro potem tudi poznaš njegovo/njeno preteklost in kaj je oseba doživela. Na primer v Sloveniji se je še pred 40-imi leti mnogo ljudi soočalo s hlapčevstvom. Tukaj je bilo ogromno podrejene in dominantne energije. Nasilja so bila v družinah tretirana kot nekaj popolnoma normalnega in ponekod še danes so. Tudi v šolah so mnogi doživljali fizična, čustvena in verbalna nasilja od učiteljev. Na primer: moja sestra Karmen je bila v četrtem razdredu osnovne šole pretepena od učiteljice. Kar ponazarja težke čustvene bolečine, ki so se nahajale v učiteljici in moji sestri.

Vsa trpljenja v preteklosti, ki niso ozaveščena in ozdravljena lahko sprožijo v osebi ogromno nasilja katerega ne obvladuje, ne pozna drugega kot nasilje in edino tako zna živeti svoje življenje.

 

4. Nasilna oseba se rada hrani na bolečini

Vsaka bolečina, ki jo nekdo doživi, se pri nasilni osebi sprelevi v neko vrsto uživanje. Bolečina je energetska bolečina, ki potuje do uma nasilne osebe. Nato egoistični um prične izrabljati to bolečino na način, da jo izrabi kot lastno moč. Tako se pričnejo različne manipulacija, verbalne manipulacije, nasilje, goljufije, posilstva kot tudi umori. Ob tem nastopi neke vrste ego užitek in hranjenje lastne moči, dominance, agresije, identitete ki predstavlja nadvlado oz. moč nad nekom.

Spomnim se sebe kot male punčke kako so se moje bolečine sprelevile skoraj v nasilno obnašanje. Kadar sem bila ob starših ujeta v mrežo njihovih verbalnih manipulacij, sem občutila nenadoma globoko ekstremno nemoč. Nemoč je bila tako močna, da se je sprelevila v sekundi v nekontrolirano jezo. Iz nekontrolirane jeze, pa je energija jeze potovala v moj um. Naenkrat so se pričele pojavljati slike želja kot je na primer: da vzamem nož v roke in zabodem mami, očeta ali brata, sestro..skratka kdorkoli od najbližnjih me je postavil v lastno nemoč. Na srečo je bilo moje zavedanje malo večje, zato tem mamljivim željam nisem pristopila. Sem se lahko ustavila.

Prav zaradi svojih zgoraj omenjenih izkušenj razumem tudi morilce. V njihovem primeru zavedanja ni bilo in lastna bolečina jih je zapeljala v umor, ki je vedno umor iz bolečine. Glavni igralec pri umoru pa je njihov ego, ki zagrabi priložnost bolečine v posamezniku in ga zajame, da nekontrolirano umori osebo. Mnogo zapornikov, ki sem jih poslušala pravijo, da se ne spomnijo umora. Prav iz razloga, ker jih je lastna bolečina odzemljila, ujela ter zapeljala v nekotrolirano agresivno dejanje. Tako nastane nezaveden umor. Morilec ni nasilnež ampak bolečina s katero se morilec poistoveti je nasilna. Enako velja za vse ostale nasilne osebe.

 

5. Vsako nasilno dejanje do tebe, povzroči v osebi še več agresije in še več dominantne moči

V trenutku, ko nasilna oseba, ki izvaja nasilje nad tabo, pravzaprav hrani in povečuje svojo lastno bolečino, jezo in povečuje dominantno moč.  Zato z leti nasilja postanejo še večja, težja, tvoje trpljenje posledično tudi večje kot tudi težje. Pomembno je ozavestiti, da dominantna moč je pravzaprav kreacija nemoči. Ta trenutek ima nadvlado moči nad tabo ampak s tvojim zavedanje se povečuje moč tvoje notranje svetlobe. Svetloba je ljubezen, zavedanje, notranja moč, ki ima moč onesposobiti dominantnost in te rešiti od nasilja. Izjemno je to, da posledično pomaga tudi osebi, ki je nasilna.

 

KAJ VAJU ZDRUŽUJE Z NASILNO OSEBO?

Združuje vaju skupna čustvena bolečina. Oba v sebi nosita enako/podobno čustveno bolečino zato sta skupaj oz. zato si privlačil-a to nasilno osebo. Življenje se vedno kreira skozi nas in privlačimo tisto kar nosimo v sebi. Če privlačimo nasilje, nosimo v sebi veliko jeze, frustracij in seveda pod gladino močne čustvene bolečine + strahove. Te so skupna točka med tabo in nasilno osebo.

 

Morda ti sedaj ni jasno saj pa ti nisi nasilna/nasilen. Kako lahko imata skupno bolečino? Na bolečine, ki jih doživimo v preteklosti se odzivamo različno:

-Nasilna oseba se na bolečino odziva z obrambnim mehanizmom – torej blokira svojo ranljivost ter jo pokrije z še večjo dominanco, da ne doživi še več bolečin. Večkrat ko neguje svojo jezo in dominantnost, močnejša in bolj nadvladujoča postane. Takšna nasilna oseba nato največrkat privlači oz. je nagnjena k temu, da se nagiba k “šibkim” ljudem z enako bolečino, izraženo s podrejeno energijo;

-Ti kot oseba, ki doživljaš nasilje pa se na čustveno bolečino odzoveš s popolnim nasprotjem – stopiš v bolečine, jih doživljaš, odideš v podrejeno stanje, manjvrednost, žrtev in te vodi strah. Tudi nasilna oseba nosi strah le, da se na njegov/njen strah odziva z agresijo.

To sta dva polarna obnašanja, ki pa nosita isti koren – čustveno bolečino, ki potrebuje zavedanje, da je lahko ozdravljena. Če čustvene bolečine ne-bi imel-a, ne-bi privlačil-a nasilja. Z ozdravljenimi bolečinami stojimo v svoji resnici, ki je naša moč, brez bolečin, svetloba ki nas vedno zaščiti.

 

KAKO ZDRAVITI / OZDRAVITI NASILJE?

1.Najprej prični z uporabo 4 osnovnih in temeljnih praktičnih pristopov, ki pričnejo povečeavti tvojo notranjo moč in zdraviti tvoje čustvene bolečine, ki so privlačile nasilje oz. prebudile nasilno obnašanje;

2.Nato pa je pomembno, da se podaš v vaje med samim odnosom, ki jih izvajaš redno. Le-te sta vaji:

kako vzeti svojo moč nazaj in

vaja uravnovesi svoja čustva.

3. Če si oseba, ki doživljaš nasilje najdeš vajo, ki te zaščiti pred nasiljem s klikom tukaj.

Še bom predala in delila s tabo vaje, ki so meni in Karmen pomagale pri zdravljenju nasilja kot tudi najine lastne jeze. Zato te vabim, da se prijaviš na e-novice preko katerih te o novih člankih ter vajah obvestiva.

 

ČE POTREBUJEŠ DODATNO POMOČ

Vabljen-a na astrološko preko katere ti lahko pomagam ozdraviti nasilje in /ali nasilno obnašanje.

 

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart