Spoznaj kakšni so začetki transformacije & značilne spremembe

Spoznaj kakšni so začetki transformacije & značilne spremembe

Najini začetki transformacije so bili polno presenečenj. Popeljali so naju v popolnoma drugačno smer kot sem si predstavljala, da se bo odvijalo. Transformacija se je najprej aktivirala z rednim meditiranjem in s povezovanjem s sabo. V globini sem čutila, da sta meditacija in povezovanje s sabo prava začetna smer k svobodi od trpljenja. Nič več nisem dvomila in iskala nekaj drugega saj sem začutila resnico.

Že 14 dni kasneje se je pričela sprememba vendar v smer, ki jo še zdaleč nisem pričakovala. Upirala sem se spremembi z vso silo in vso močjo. V šoku sem opazovala ta nepričakovan dogodek kateremu nisem mogla ubežati. Doživela sem skoraj mentalni “zlom” saj nisem hotela in znala sprejeti, da se moram preseliti nazaj k staršem kjer sem skozi odraščanje doživljala zlorabo. Zato te danes želim popeljati do zavedanja kako se transformacija prične, zakaj nastopijo določene “neželene” spremembe ipd..da ti bo na tvoji poti lažje. Vse omenjeno ti predstavljam spodaj vključno z najino zgodbo začetne transformacije.

Najznačilnejši in pogosti začetki transformacije

1. Zunanja izguba

Skoraj vsak doživi na začetku transformacije neke vrste izgubo na specifičnem področju. Nekaj se v našem življenju podre in v popolnosti umre. Z vstopanjem v notranjost se odpremo spremembi zdaj zato se v tistem trenutku podre nekaj kar bi se v vsakem primeru podrlo. Ta sprememba kljub temu, da si jo nisi morda želel-a deluje tudi kot zaščita od življenja. Življenje ti odvzame nekaj kar je dobro zate, da ti odzame saj bi lahko v nadaljevanju prinesla bolezen, smrt, nesrečo, še večjo agonijo, napade ipd. Lahko te tudi popelje v smer, ki si jo nisi želel-a tako kot se je to zgodilo pri meni in Karmen. Vendar to je zate dobra smer saj nosi večji namen katerega odkriješ kasneje.

S Karmen sva se morali nepričakovano odseliti nazaj k staršem. Glavni vzrok za selitev domov so bile finance. Že pred selitvijo sva se tri leta poprej komaj preživljali iz meseca v mesec. Tako težko sva zbrali znesek za najemnino, stroške, kaj šele za hrano. Z vstopom v notranjosti pa se je finančno stanje zgrnilo na naju. Naenkrat so se vsi finančni tokovi ustavili, na mojem računu tudi zablokirali, starša pa sta doživela rubež zaradi najine nezmožnosti plačevanja ostalih dolgov. Nastal je velik vihar različnih finančnih dogodkov, ki so naju prisilile se preseliti domov, k staršem.

Zgodila se je velika finančna izguba in smrt neodvisnega bivanja. Zame osebno je bil to pokop ega, ki se je vedno hranil na neodvisnosti. Ko danes pogledam nazaj kaj se je zgodilo vidim, da sva s Karmen prejeli velik dar od življenja. Saj naju je življenje popeljalo v preteklost – domov – zato, da lahko ozdraviva najino preteklost prav tam kjer so vse bolečine nastale. Če se ne-bi vrnile domov kamor sva morale iti, bi večno bežali ampak večno tudi trpeli.

Karkoli si v življenju na pričetku transformacije doživiš vedi, da se je moralo zgoditi. Izguba ali “smrt” sta del našega življenja. Transformacija pa aktivira te spremembe zato, da se tvoje zdravljenje lahko prične. Zate se bo/je sprememba zgodila na svojevrsten način, tako kot je zate najbolje.

2. Razdori v odnosih

Zgodi se lahko razdor na področju odnosov. Nekdo odide iz tvojega življenja ali pa se ti odločiš za prekinitev razmerja. Lahko se zgodi, da že nekaj mesecev pred transformacijo odnosi niso več takšni kot so bili. Vstopi v notranjost pa zaključijo odnos. Prijatelji te lahko tudi zapustijo ali pustijo samega/samo. Ali pa prideš do neke točke, ko spoznaš, da se želiš posvetiti sebi in prenehaš iskati razmerja iz strahu ali obupa. Skratka tukaj se lahko naredi večja sprememba v tebi ali zunaj tebe.

Karkoli se glede odnosov zgodi vedi, da je tako prav in najbolje zate. Tudi, če te partner/partnerka, mož, žena, prijatelji zapustijo oz. odidejo v tvojem življenju. Odšli so zato, ker niso bili pravi zate. To je moč transformacije, ki ti naenkrat predstavi realno stanje in te izpuli iz ilzuj. Kar odide, mora oditi, ker je čas, da se soočiš z bolečinami, ki so te pripeljale do odnosa, ki ni bil pravi. Le z ozdravljenimi bolečinami pa se lahko odpreš pravim odnosom, ki so osnovani na ljubezni, zaupanju in podpori v dobrem in slabem. Tudi, če te je nekdo zapustil, ko ti je bilo najbolj težko vedi, da ni bila ta oseba prava saj te prave osebe ne zapustijo v težkih trenutkih.

S Karmen sva doživeli kar veliko razdorov v odnosih na različne načine. Pretekla prijateljstva so kar sama od sebe umrla. Pravo partnerstvo pa ni bilo nikoli prisotno v najinem življenju in se je v resnici pričelo reševati z transformacijo. Obe sva spoznali, da morava priti do čustvenih bolečin od znotraj, da bova lahko nekoč privlačili kar si v najini globini želiva – ljubeče in iskreno partnerstvo.

3. Socialno zapiranje

Spoznaš lahko, da z vstopi v notranjost postaneš manj socialna/socialen. Lahko se v popolnosti zapreš ali pa imaš manjše težave biti odprt-a. Socialno zapiranje pravzaprav ponazarja, da si se odprl-a čustvenim bolečinam na srčni čakri. Te bolečine so prišle sedaj v popolnosti na površje zaradi česar čutiš, da se ne želiš družiti. Če je tvoja srčna čakra zelo zaprta lahko zaznaš večjo zaprtost v času transformacije. S Karmen sva postali zelo zaprti vase. Vse bolečine iz otroštva so privrele na površje. Večino časa sva preživljali sami vse dokler se srčna čakra ni pričela odpirati. Karmen je pričela srčno čakro odpirati nekaj mesecev prej kot jaz. Jaz sem potrebovala 4 leta, da sem lahko odšla v trgovino in bila socialna. Strah me je bilo ljudi.

V času, ko začutiš večjo zaprtost je pomembno, da se ji ne upiraš. Ne pretvarjaj se pred drugimi, da si odprt-a. Ne sili se iti nekam kamor ne želiš. Ne dovoli, da te drugi prisilijo v druženje, če ti ne želiš – četudi gre za rojstni dan najbližjih.  Raje si dovoli se odmakniti in se posvetiti sebi. Poslušaj sebe in sledi svojemu ČUTENJU. Takrat si vedno od življenja podprt-a kljub temu, če drugim tvoja dejanja niso všeč. Dovoli si, da razočaraš druge, ker nisi socialen/socialna.

Sedaj je čas, da ozdraviš vse svoje zamere in strahove, ki so večno bili v tebi. In najprej si moraš dovoliti biti asocialen/asocialna, da lahko to stanje v sebi z zavedanjem ozdraviš. Transformacija ti  je razvestlila tvoje zaprtosti predvsem zato, da jih lahko ozdraviš. Ko jih enkrat ozdraviš se lahko tudi z ljubeznijo odpreš. In to je najlepši občutek na svetu.

4. Postaneš črna ovca

Z vstopanjem v notranjost lahko postaneš črna ovca za najbližje, okolico, partnerko/partnerja, sodelovce ali kogarkoli drugega. Vstopanje v notranjost te prične ločevati od pogojenega načina življenja – kolektivnega in osebnega. Če si vestna/vesten vstopanju v notranjost te transformacija prične razkrivati kaj ti resnično želiš početi, govoriti, narediti, s kom želiš biti in kam želiš oditi. Tvoja dejanja lahko postanejo popolno nasprotje od preteklih saj sedaj končno slediš resnici ter se posvečaš zdravljenju trpljenja od znotraj. Kar lahko posledično prebudi veliko bolečin v notranjosti drugih ljudi. Marsikdo rad trpi in ne mara svetlobe ali ni pripravljen nanjo. Zato je lahko tvoja resnica in tvoj način življenja in zdravljenja od znotraj za nekoga drugega ogrožajoča, čudna in sodena.

Vsaj na pričetku transformacije lahko postaneš tarča sodenja. Zakaj na pričetku? Iz razloga, ker v sebi potrebuješ določeno mero zavedanja, da se te sodbe prenehajo. Karmen in jaz sva bili najmočneje sodeni od staršev in sorodnikov. Počutili sva se grozno, bili velikokrat napadeni in tudi na začetku verbalno zlorabljeni. Najhuje in napadalno je bilo ob rojstnih dnevih, ko sva stali v svoji resnici in nisva sledili tistemu kar sva v preteklosti zaradi strahu vedno počeli za druge. Zaradi najinih dejanj iz resnice sva postali v očeh najbližnjih zelo čudni. Nekajkrat pa tudi prejeli vprašanje, če sva v sekti. Tudi od okolice sva prejeli sodenje, vendar bolj sodenje na daljavo, ki ga v globini še kako dobro začutiš.

Ko sva svoje zavedanje do določene mere povečali, sva čutili večjo moč v sebi, resnico sva lažje izražali, brez strahu zaradi česar so se zunanji pristopi do naju pričeli spreminjati. Verbalne zlorabe so se prenehale. Nekatere ljudi pa je postopoma pričelo zanimati najino življenje in kaj počneva. Do naju so določeni pričeli stopati brez sodb. Vendar najprej sva morali ozdraviti dovolj notranjih bolečin, da se je sprememba lahko pričela dogajati.

Vsekakor lahko na pričetku vstopanja v notranjost postaneš črna ovca. Življenje te testira koliko si resnično pripravljen-a stati v svoji resnici in vstopati v notranjost. Ravno tako ti skozi sodenja življenje predstavlja kako močno je potrebno utrditi tvojo resnico in lastno moč. Zato le nadaljuj saj se bodo nagrade pokazale, ko boš dovolj močna/močen notranje in mirna/miren.

Transformacije niso enostavne. Vendar, če vztrajaš ne glede na to kako se zunanjost upira ter te preizkuša na različne načine, potem si na poti večne in najlepše svobode.

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart