Spoznaj svoje občutke krivde

Spoznaj svoje občutke krivde

Krivda je ena izmed največjih predtkanih bolečin v katero se zlahka in enostavno ujamemo. To je čustvena bolečina v nas, ki igra na »karto« povezano z drugimi ljudmi,  živalim in zunanjimi situacijami. Ampak še kako močno je povezana z nami in vpliva ne le na naše počutje ampak tudi na lastno osebno moč, na moč izražanja iz naše resnice ter naše življenje nasploh. Krivda, ki jo občutimo v sebi nosi toliko različnih notranjih energetskih portalov preko katerih se lahko hrani, povečuje, gradi in ohromi naše življenje. Njeno največje »glavno mesto« v naši notranjosti se nahaja na predelu grla, to je področje komunikacije oz. izražanja sebe. Vendar krivda lahko sega tudi na druga področja oz naše energijske centre kar je lepo razvidno v naši osebni astrološki karti s postavitvijo posameznikove astrološke pozicije planetov. Zato nekateri nosimo večje občutke krivde, drugi manjše.

Krivda, ki jo nosimo v sebi je doživela svojo rojstvo že v času našega odraščanja, še posebej, v zelo zgodnjih letih odraščanja.

Pričela se je razvijati v trenutkih, ko smo bili naučeni, da smo mi odgovorni za življenja drugih kot je na primer…zaradi tebe in tvojega obnašanja bom ob živce…v šoli me boš spravil-a v sramoto…kaj te ni sram, da te drugi vidijo, da ti v šoli ne gre?…za tebe se žrtvujemo, hodimo v službo, da imaš ti za jesti, ti pa nisi hvaležen/hvaležna…zakaj pa te imamo, tukaj si zato, da nam pomagaš pri delu in obveznostih…žalostna/žalosten bom, če to ne boš naredil-a…razočaral-a si me…zakaj ne-bi igral-a klavir, tako boš lahko igral-a z mano…..ta oseba ni zate in ne bom dovolil-a, da se družiš z njo saj me boš v sramoto spravil-a…itd. Tukaj gre za besede, ki nas krivijo za naša dejanja. Tako se v nas ustvarijo velike bolečine in prepričanja, da moramo skrbeti za čustva drugih saj smo bili naučeni, da čustva drugih so pomembnejša kot naša lastna resnica.

Naslednji večji občutki krivde so nastali, ko smo bili za naša dejanja kaznovani.

Tako se je naše izražanje resnice definiralo na slabo in dobro – ne glede na to, če je bilo naše izražanje resnično dobro ali slabo. Naučeni smo bili, da smo za slaba dejanja kaznovani. Tako ob določenih slabih dejanjih kaznujemo sebe z občutki krivde. Primer: Kot otrok smo v trgovini ukradli bombone in bili pri tem zasačeni s strani naše mame. Naša mami se je pri tem reaktivno odzvala, nas kregala in skozi mesece klicala ter zmerjala s kradljivko, packo ipd. Ta dogodek je v nas povzročil veliko bolečino zaradi katerega se ob naših nadaljnih dejanjih, ki imajo morda negativen prizvok krivimo za slabe, neiskene, packe, umazane ipd.

Vendar krivda nastaja tudi preko nevidnih energetskih dejanj,

ki so lahko zelo skrita kot tudi zelo težko prepoznavna. Na primer tukaj so lahko zelo močni energetski zahtevki od naših staršev, učiteljev, duhovnikov, ljudi iz okolice. To so skrite manipulacije katere ob začutenju energetsko ohromimo in zapljujemo v ugajanje in podrejanje drugim. Primer: Če učitelj v šoli nosi energetski zahtevek, da mu ugodimo kljub naši drugačni želji, se lahko kasneje v našem življenju zgodi npr.pri partnerstvu, da občutimo krivdo, ko našemu partnerju pri določenih željah ne ugodimo. Iz enega področja občutenja krivde se zlahka krivda sprelevi v drugo področje našega življenja kjer izvor bolečine nastane že v ranem otroštvu.

Tukaj besede niso potrebne ampak ima energetski vpliv takšno moč, da posledično zelo močno vpliva na ostala področja v našem življenju, ki nimajo veze s preteklimi občutki krivde. Pri zdravljenju takšne »skrite« krivde je potrebna velika mera zavedanja, da izkopljemo vzrok za naše občutke krivde in ga tudi ozdravimo.

Poznamo pa tudi družinsko krivdo, ki je splošna ampak enako močna in boleča.

Kot je na primer: samomor družinskega člana – ob katerem se starši, žena, brat ali sestra sprašujejo kaj so naredili narobe, da je član naredil samomor in občutijo krivdo…ali pa otrok pristane v zaporu – krivda kako je bil otrok vzgojen oz. »kje sem naredil-a napako?« ..oz prometna nesreča, ki jo je povzročil član v družini – zakaj sem mu kupila motor/avto ali ga izpustila ven?…otrok resno zboli – kaj sem jaz naredil-a narobe, da moj otrok trpi…ipd.

Občutki krivde nas zelo močno oddaljijo od nas in naše resnice. Iz tega razloga lahko imamo večje težave najti vzrok od kod naša krivda izhaja. Zato je vedno dobro pogledati v našo astrološko karto. V njej lahko vidimo kako naši občutki krivde v nas operirajo ter vplivajo na naše življenje. Zelo dobro lahko ob pogledu na tvojo osebno karto vidim iz kod ta krivda izhaja, kaj se pod plastmi krivde nahaja, s čim se povezuje…, ko mi predstaviš in opišeš na kakšen način se soočaš s krivdo. Tukaj je zelo pomembno, da spoznam tvoje praktične primere krivde, ki jih doživljaš. Tako lahko podrobneje in v globino pogledam kako energetsko poteka tvoja krivda in kje ter na kakšen način jo ujeti, da jo lahko nato za vedno ozdraviš.

Pri zdravljenju krivde v nas pa je potrebno najprej

v popolnosti sprejeti stanje zaradi katerega se krivimo. Popolno sprejemanje situacije za katero se krivimo sprosti energijski tok v nas. In nam nato lahko ponudi zdravljenje vzroka, ki povzroča krivdo. Edino iz sprejemanja, ki nas popelje v trenutek zdaj se lahko spustimo v bolečine v preteklosti, ki so nas povedle do občutenja krivde.

Nato je potrebno tudi ozavestiti, da je krivda bolečina v tebi in ne ti. Zakaj misliš, da se ti kriviš za določeno stvar ali dejanje? Ker si se s krivdo poistovetil-a. Dokler občutiš, živiš in verjameš krivdi, jo hraniš, stopaš iz svoje moči ter živiš iz stanja bolečine. Vendar s povečanjem zavedanja lahko pravzaprav pričneš z ločevanjem od te bolečine katera lahko nato postopoma izginja. In tako dokončno odide iz tvojega življenja. Krivda in ti sta dve različni stanji. Občutek krivde je v tebi, del tebe, ni pa tvoje bistvo.

Tako se lahko pričnemo osvobajati od zelo težkih bolečin, ki pa nas iz nemoči postopoma postavi v izjemno moč. Saj je krivda občutek, ki nas usmerja vstran od nas in preusmeri v drugo osebo. Ravno tako nas odzemlji in v popolnosti loči od lastne moči. Zaveden pristop nudi možnost, da pričnemo energetsko »topiti« bolečine in se osvobodimo korena, ki nas je popeljal do občutkov krivde. Predvsem pričnemo opažati spremembo v izražanju svoje resnice. Saj se le-ta nato lahko preliva skozi naš glas, se okrepi in postane močna. Telo se razbremeni velikih bremen, tudi bolezni in naše življenje se začne razvijati iz naše resnice.

Prejmi astrološko pomoč in ozdravi svoje občutke krivde >>

 

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart