Solarni pleksus – Samozavest, lastna moč, odločitve

Solarni pleksus nas odpre lastni moči, zmožnosti pravega odločanja, samozavesti, sigurnosti vase ter izražanju svoje resnice s pogumom. Dober instinkt skozi odprti solarni pleksus je tisti, ki nas odpre pravim odločitvam, potem in premikanju dalje. Predvsem nam pomaga stopiti v moč zaradi katere se lahko premika ter odpira naše življenje v občutkih inspiracije.

Z nezmožnostjo premakniti se dalje ali obstati v življenju ponazarja blokiran solarni pleksus. Občutki jeze, frustracij, reaktivnosti, sramežljivosti, strahovi pred soočanji so tisti, ki nas ustavljajo, da bi stopili v lastno moč. Na nekaterih področjih pa se zaprta lastna moč izrazi skozi manipulacije, egocentričnost, nadrejanje ter agresivnost. Izguba svojega centra ter vedenja kdo smo nam dokončno odzame stik z odprtim solarnim pleksusom.

Solarni pleksus nas poveže planetoma Mars in Pluton. Kar je še pomembnejše vedeti je, da nas poveže z astrološkim znamenjem Oven. Ta astrološki znak je tisti katerega moramo v svojem življenju osvojiti, če želimo resnično vzeti svojo moč nazaj. Zanimivost naše lastne moči je, da se odpre, ko pregnetemo občutke nemoči ter ostale bolečine, ki so nam odvzele moč. Zaradi česar lahko nato bolje spoznamo sebe. Ko se uspemo zliti s svojo resnico, se solarni pleksus odpre. Zaradi česar se lahko premikamo z veliko lastno močjo naprej, ustvarjamo spremembe, privlačimo kar želimo ter sprejemamo prave/dobre odločitve. Posledično se ozdravijo tudi kakršne koli zdravstvene težave, ki se povezujejo s solarnim pleksusom.

Solarni pleksus

– se očisti ter odpre z: Meditacijo na čakre;
– se nahaja: cca 1cm nad popkom ;
– se poveže s planetoma: Mars in Pluton;
– s planetoma se povežemo skozi: Meditacijo na čakre
– mantra za to čakro: RAM;
– del telesa: predel trebuha in srednji del hrbta;
– poveže nas tudi z: egom;
– občutki nemoči se pregnetejo s: Povečevanjem zavedanja (osebno rastjo).