Kako se osvoboditi nasilnega partnerstva? I 5 idej

1. Varne hiše

Nasilnega partnerstva se lahko osvobodiš tako, da odideš v varno hišo v kateri prejmeš zatočišče, mirno okolje, občutek varnosti in še ostalo pomoč. Varne hiše ti ponujajo izhod v katerih lahko začneš na novo. Predvsem pa se ne pozabi osredotočiti še na zdravljenje vseh nasilnih čustvenih bolečin, ki jih še vedno nosiš v sebi. Saj vsa pretekla prtljaga nasilja je še živeča vedno v tebi. Ta del je zelo pomemben, da se osvobodiš travm tudi od znotraj.

Vse varne hiše, ki se nahajajo v Sloveniji skupaj z ostalimi kontaktnimi podatki najdeš s klikom TUKAJ.

2. Odseliti se

Odstrani se iz nasilnega partnerstva tako, da se odseliš ne glede na to, če se seliš iz lastne hiše. Najpomembnejša/najpomembnejši si ti in nihče drugo. Pri nasilnem odnosu je potrebno odstraniti se iz okolja, ki te ne le zlorablja od zunaj ampak povzroča ekstremne čustvene strese iz notranjosti. Le-ti lahko vodijo kasneje do bolezni, če jih ne ozdravimo ali če se ne odmaknemo od takšnega okolja. Ne odlašaj predolgo. Dlje kot čakamo, slabše je.

Če želiš ostati v takšnem razmerju zaradi otrok, da bodo imeli drugega starša počneš veliko napako. Zakaj? Tvoj otrok vpije vsaki nasilen napad ne glede na to, če skrivaš pred njim. Ne le, da delaš uslugo sebi z selitvijo ampak tudi svojemu otroku, ki bo odstranjen iz stresnega okolja, ki lahko kasneje travmatično vpliva na njegovo življenje.

Predlagam ti v tem primeru, da se seliš potihoma. Ponavadi lahko ima nasilna oseba ob selitvi ogromno pasti pripravljene zate kar lahko odhod zelo oteži. O pasteh in kako se z njimi soočiti bom še pisala.

3. Sprejemanje

Če se zaradi kakršnega koli razloga ne moreš odseliti, potem življenje želi nekaj drugega od tebe. Razlogi za nezmožnost selitve so lahko finančne, grožnje, prevelik strah, nezmožnost zbrati moči, prisiljena izolacija, nenehna kontrola partnerjs ipd.

Kaj v tem primeru želi življenje od tebe? Naprej, da sprejmeš stanje v katerem živiš oziroma se mu predaš. To ne pomeni, da obupaš ampak notranje sprejmeš, da zunanje ni ta trenutek izhoda. Ni lahko sprejeti težke okoliščine, ko se znajdemo v njih. Ampak pojavile so se v življenju, ker se zmoreš soočiti z njimi iz globine in sicer z idejami, ki jih najdeš pod številko 4 in 5.

4. Obrni se na sanje, vodnike oz. angele

Nemudoma se obrni na višjo pomoč, ki ti je nenehno na voljo, ob tebi, vsaki dan kot tudi ponoči, skozi sanje. Ta višja pomoč so vodniki, angeli in duše, ki jih poznaš iz prejšnjih življenj ter sedanjih. Prični se pogovarjati z njimi, jih prositi za pomoč. Za-to ne potrebuješ nobenega posebnega znanja. Ampak k temu pristopiš na način, da se z njimi pogovarjaš na glas ali potihoma.

Preden odideš spati jim postavi eno vprašanje, kateri odgovor ti bo pomagal iti korak dalje. Primeri vprašanj: Dragi vodniki, kateri je moj naslednji korak? Kaj moram ta trenutek ozdraviti? Kam moram dati pozornost?…Nato se odpri, da skozi dneve ali ponoči skozi sanje prejmeš odgovor. Odgovoru se odpreš pa tako, da vstopiš v stanje notrajega miru oz. vadiš biti v stanju notranjega miru. Zelo učinkovita vaja je ta, s katero imaš skozi dan usmerjeno pozornost v prsni koš in opazuješ svoje dihanje. Tako umiriš um in lahko vidiš, zaznaš, začutiš in slišiš odgovore ter jim slediš.

Ravno tako prosi vodnike za zaščito, če se soočaš s fizičnim nasiljem. “Vodniki, prosim zaščitite me”…je stavek, ki ga jaz vedno uporabim, ko potrebujem zaščito. Vodniki v tistem prejmejo tvojo odobritev, da te lahko zaščitijo in z njihovo energijo objamejo tvoje energijsko polje. Ter te fizično zaščitijo.

5. Soočanje z nasiljem

Če zunanjih rešitev nimaš, si obstal-a, brez denarja, prični najprej z uporabo ideje številka 4. Hkrati pa ti v tem primeru življenje sporoča, da se je potrebno ozdraviti in osvoboditi nasilja na način, da se soočiš z njim. Ta del ni lahek vendar, če ti je življenje postavilo to nalogo pomeni, da jo je potrebno opraviti in ti bo tudi uspelo, ko se usmeriš v notranjost.

V tem primeru ti predlagam, da nemudoma pričneš z meditiranjem, da aktiviraš zdravljenje nasilja iz svoje notranjosti. Zakaj? Ker te je življenje pripeljalo do nasilja zaradi čustvenega trpljenja, ki je manifestiralo takšno partnerstvo. Meditacija nemudoma prične s postopnim zdravljenjem tvojega trpljenja kar ti posledično pomaga se osvobajati od trpljenje od znotraj in postopoma zunaj. Pri meditiranju bodi konstantna/konstanten ne glede na to, če ne vidiš spremembe. Ko bo v tebi dovolj čustvenih bolečin ozdravljenih in dovolj zavedanja, potem te bo življenje samo odstranilo od nasilja. Pokazalo ti bo pot ali pa se bo nekaj zgodilo kar bo popolnoma spreobrnilo tvoje življenje.

Zapri menu
×
×

Cart