Sakralna čakra

Objavil Suzana Trnovšek dne

Kje se sakralna čakra nahaja?

Sakralna čakra se nahaja 1 cm in pol pod popkom in seže vse do kolkov vključno s spolnim organom.

Sakralna čakra je tesno skupaj z zemeljsko čakro zato sta med sabo zelo odvisni. Ne moreta delovati ena brez druge.  Prične se v tebi razvijati od 8-14 leta starosti kar pomeni, da vse kar energetsko in zunanje skozi to obdobje prejmeš preko okolice, staršev, učiteljev…, ima čustveni vpliv na tvoje življenje.

Ko je tvoja sakralna čakra zaprta

Tukaj nastopijo veliki občutki manjvrednosti, samoponiževanja, samokritičnost, odvisnost od drugih. Zaradi nezmožnosti svobodnega odraščanja s strani okolice ostaneš v stanju otroka – kar pomeni, da si zlahka skomandiran-a, tretiran-a kot otrok, se počutiš kot otrok, izžarevaš otroškost in se obnašaš ponekod kot otrok. Tukaj spada tudi otroška trma oz. otroško obnašanje, odvisnost od drugih (staršev ali partnerja).

Ko je sakralna čakra zaprta tudi izgubiš stik z vsemi čustvi ali le z delnimi – ponavadi se ti skladiščijo kot veliki strahovi, locirani na predelu ledvic. Težko izraziš svoja čustva ali se jih bojiš izraziti. Imaš strah do matere ali ženske, ki te je vzgajala ter tudi do očeta. Velikokrat se ta strah nahaja na zelo nezavednem ravenu. Vse travme iz otroštva se skladiščijo kot močna disfunkcionalnost na področju spolnosti – premočno aktivna spolna energija oz. odvisnost od spolnosti,  zaprta oz. blokirana spolna energija (tukaj igra tudi prva čakra pomembno vlogo), agresivni spolni odnosi, nadlegovanja, posilstva… Stik z lastno kreativnostjo je zablokiran – ne veš kaj želiš kreirati oz. kaj te radosti.

Ko je tvoja sakralna čakra zaprta – ostalo čustveno področje

Krivda, sram, nezaupanje, nerazumevanje, želja po skrivanju od drugih, frustracije, jeza, zanikanje lastnih potreb (primer: saj jaz ne potrebujem veliko denarja), okrivljanje sebe za vse kar prizadane druge, zanikanje svoje ženskosti in moškosti, ljubosumnost…Zanikanje spolnosti, drugih užitkov, kontroliranje čustev, skrivanje čustev, igranje da nisi prizadet-a, strah pred občutenjem čustev, zanikanje sebe, prepričanja da je spolnost grda, umazana ipd. Tukaj spadajo tudi odvisnosti, zelo pogosta je odvisnost od hrane ali neke vrste obsedenost s hrano. Hrana ti predstavlja srečo, radost in bi se brez nje počutil-a nesrečno/nesrečnega.

Zdravstvene težave, ki nastanejo z blokirano sakralno čakro

Poškodbe in težave na spolovilu, splavi, težave z mehurjem, težave z uriniranjem, neplodnost, menstrualni krči, zakasnele menstruacije, premočna menstruacija, bolečine v hrbtenici pred menstruacijo, težave z jajčniki (primer: povečan jajčnik), rak na maternici, predmenstrualni sindrom, odpoved ledvic-e, bolečine v spodnjem delu hrbtenice (večja kot je bolečina večji so zatrti strahovi), razdražljivo črevo, impotenca, maternični fibroidi…

Čakro odpreš z rednim meditiranjem na čakre. Ustvarila sem meditacijo “Odpiranje in uravnavanje čaker meditacijo” prav za te namene, ki jo lahko kupiš pri meni s klikom TUKAJ

Ko je tvoja sakralna čakra odprta

je tvoja spolna energija v ravnovesju in izražena na zdrav način. Partnerstvo je zlahka manifestirano in v ravnovesju (tukaj seveda igrajo vlogo še ostale čakre). Zlahka vstopiš v svojo lastno kreativnost in jo izraziš z občutki vrednosti. Čustva ti niso tuja ampak jih lahkotno ter svobodno lahko izraziš, brez strahu, sramu ali podrejenosti.

Ravno tako te odprta sakralna čakra popelje v občutke radosti, strasti do kreativnosti, zdravega spolnega sla, stika s svojo čutnostjo, senzibilnostjo in svobode. Tukaj se nahaja tako imenovani tvoj “notranji otrok zavedanja”, ki je igriv, razigran, radosten, čuti življenje z vso strastjo in ga živi. S tem notranjim stanjem se zlahka povežeš in ga živiš. Zlahka slediš svojemu čutenju, tistemu kar te navdihne in se povežeš s svojimi čutili. Dobro prepoznaš svojo kreativno žilico in jo vpelješ v svojo poslanstvo. Tukaj so izpostavljeni tudi zdravi užitki: skozi delo, hrano, spolnost, kreativnost, hobiji, stik z otroci…

Prični z uravnavanjem in odpiranjem Sakralne čakre z mojo meditacijo za čakre, ki jo lahko kupiš TUKAJ

Prejmi astrološko pomoč za tvojo težavo >>


Suzana Trnovšek

Suzana Trnovšek

Sem strastna raziskovalka problematik skozi astrologijo in k vsaki problematiki ali vprašanju pridem do dna. Pri branju astrološke karte ne napovedujem prihodnosti vendar razkrivam vzroke, razrešujem problematike, pogledam v globino situacij… ki na površini ali zunanjosti niso razumljive, ozdravljive ali razrešene. S sestro Karmen sva šli čez stiske na vseh področjih najinega življenja kar nama je podalo bogate izkušnje ter razkrilo praktične rešitve. Astrologija pa je postala rešiteljica v samem procesu, da sva se lahko pričeli osvobajati. In osvobodiš se lahko tudi ti s pomočjo te spletne strani, ki nudi najine izkušnje, praktične rešitve ter mojo astrološko pomoč.

0 Komentarjev

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja