Presekaj svoje skrite vzorce s tem korakom

Presekaj svoje skrite vzorce s tem korakom

V času odraščanja sva s Karmen zaradi slabih ocen bili tepeni. Zato sem skozi leta pričela prekrivati staršem resnico o svojih ocenah. Bilo me je tako strah povedati po resnici saj sem vedno vedela kaj bo sledilo, ko bosta izvedela, da sem dobila novo “slabo” oceno. Ta strah pa mi je oneomogočil, da se lahko normalno učim in opravim izpite dobro.

Obe s Karmen sva pričeli lagati. Največja pobudnica za laganje sem bila jaz, saj sem čutila strah do očeta do  kosti. Vse sem naredila zato, da nista odkrila kako najine ocene padajo po lestvici navzdol. Izmišljala sem si najbolj izvirne laži. Postala sem specialistka za laži ali kot me je mami poimenovala “Super lažnivka”. S Karmen sva na skrivaj odšli v zbornico in v radovalnico sami popravljali ter dodajali ocene. Še danes se čudim, da naju ni nihče dobil opazil najinih dejanj. Semesterska spričevala pa sva odnesli v toaleto v šoli, vzeli pisalo in popravljali slabe ocene na boljše. Spomnim se svojih občutkov strahu, kako so se mi roke tresle in upala, da starša popravkov ne bosta opazila.

Vendar laganje in prekrivanje resnice se ni končalo v šoli. Nadaljevali sva najino pogojeno obnašanje iz strahu na drugih področjih življenja. Vse dokler nisem odkrila v procesu transformacije, da to še vedno počnem in kako toksično je za naju. Spoznala sem kako nama prikrivanje in laganje nahrani najine vzorce in omejuje do močnih sprememb v življenju. Zato ti danes predstavljam enega izmed zelo pomembnih korakov, ki ti bo še kako spreobrnil tvoje življenje!

Korak se imenuje Povej resnico in uniči svoje vzorce

Vsi nosimo v sebi strahove na katere se lahko odzovemo z zaščitnim prekrivanjem resnice ter laganjem. Nikoli ne lažemo ker bi hoteli lagati, čeprav velikokrat deluje tako. Vendar kdo laže? Naša bolečina in ne v resnici mi. Deluje, da mi lažemo saj se poistovetimo z bolečino. Ravno tako zavedno lažemo, če nas je nečesa strah. Prikrivamo in lažemo lahko tudi tako, da se tega ne zavedamo. Ne prepoznamo, da nismo bili iskreni. V tem primeru v nas deluje nezavedni del, ki pride skozi naša usta in dejanja avtomatsko (brez zavedanja).

Ta prekrivanja in laganja izhajajo iz naših bolečin, ki okrepijo naše vzorce. Dokler jih hranimo, jih ne moremo ozdraviti ter vzorce presekati. Če pa se želimo osvoboditi v našem življenju in narediti očitne spremembe po katerih hrepenimo, pa je čas, da presekamo te vzorce. Spodaj ti predstavljam kako in na kakšen način.

1. Najdi prekrivanja in laganja

Tvoja največja prva naloga je najprej najti kje prikrivaš resnico in kje lažeš. Dokler nismo dovolj zavedni ne bomo našli laži, ki so še kako toksične in skrite. Zato je ZELO POMEMBNO, da povečujemo naše zavedanje. Naše zavedanje je RESNICA, ki želi biti iskrena in, ki razkrije skrita prekrivanja / laganja. Naše zavedanje povečujemo z rednim meditiranjem, povezovanjem s sabo in prizemljevanjem.

S Karmen sva bili najinih večjih laži zelo zavedni. Nisva pa bili zavedni prikrivanj in mini laži ter kako naju to ustavlja k spremembam. Niti nisva vzeli manjše laži kot nekaj slabega saj sva mislili, da se z njimi ščitiva. S povečevanjem zavedanja sva odkrili koliko malih laži na dan poveva . Najmočnejše majhne laži so bile povezane s financami. Na primer: Ko naju je nekdo vprašal kako nama gre delo sva vedno odgovorili da dobro, vredu, super ali si še dodatno namislili laž. Vendar sva bili daleč od resnice.

Sedaj, ko povečuješ zavedanje povej sebi in vodnikom, da želiš odkriti kjer prikrivaš ali lažeš. In življenje ti bo pripeljalo dogodek preko katerega lahko ozavestiš kje se nahaja omenjeno. Najprej in najhitreje jih lahko najdeš pri hrani, denarju, v partnerstvu, doma pri starših, v intimnosti, v komunikaciji. To so področja, ki so v astrološki karti pozicionirana v drugi hiši – druga hiša pa predstavlja našo grleno čakro skozi katero izražamo laži in prekrivamo resnico. Upoštevati moramo tudi nasprotje druge hiše, osmo hišo, v kateri se nahaja intimnost oz. spolnost in skriti strahovi.

Pobrskaj tudi po tistih najmanjših in “preprostih” lažeh ali prekrivanj kot so na primer… laž, da si prišel dve uri kasneje domov vendar si prišel pred 30 min…laž, da si lačen ko v resnici nisi..na vprašanje kakšno ti je bilo kosilo odgovoriš, da ti je jed dobra ampak temu še zdaleč ni tako..poveš da ti s.p gre uspešno ampak se v resnici boriš za osnovne prilive ipd. To je le nekaj primerov. Vsaka beseda MORA imeti resnico, da se lahko osvobodiš vzorcev.

2. Presekaj vzorec

Sedaj, ko si odkril-a laž, presekaj vzorec, ki te popelje v laž na način, da poveš resnico. To pomeni, da je potrebno ujeti dani trenutek v katerem prekriješ resnico ali lažeš. Ta del je ključen trenutek, ki bo aktiviral zdravljenje in izničil vzorec. V trenutku, ko izrečeš resnico se vedno PREBUDI TVOJA bolečina. To bolečino si prekrival-a z lažjo.  Sedaj, ko izrečeš resnico, se bolečina lahko v popolnosti prebudi in posledično VZOREC PRESEKA. V trenutku, ko se prebudi, pa se lahko zdravi. Resnica te ne bo uničila. Nasprotno, osvobodila te bo in manifestirala želeno.

S Karmen sva ljudem pričeli odgovarjati na vprašanja z resnico. Če me je nekdo vprašal kako mi gre delo sem po resnici povedala, da mi ne gre ali, da nimam denarja. Ob odgovoru so se v meni prebudile sledeče bolečine: manjvrednost, strah pred sodenjem, strah pred zasmehovanjem, občutki nesposobnosti, občutek da sem nihče…

Z resnico sva PRESEKALI POGOJENENE VZORCE – izražanja iz bolečin, ki so popeljala v laganja in prekrivanja in se odprli svobodi. Občutki manjvrednosti in ostali strahovi so posledično pričeli izginjati. Danes lahko prav zaradi ozdravljenih bolečin povem resnico svojega trenutnega stanja glede denarja kot je na primer: da še vedno ne zaslužim dovolj za osnovno preživetje! Vendar prav ta resnica mi prinaša občutek svobode v meni, ko ti to napišem. Ravno tako pa prihajajo pravi koraki, da me popeljejo do želenega.  Laž samo okrepi mojo manjvrednost zaradi česar se finančne MANIFESTACIJE ne morejo nikoli v prihodnosti zgoditi!! To je le eden izmed primerov najinega prekrivanja. Bilo jih je še mnogo več, ki so se razkrivala postopoma.

Priporočam ti, da stopiš naprej in poveš točno tako kot je pa naj bo še tako težko ali kruto za nekoga drugega. Če partnerju prikrivaš resnico, da ne uživaš v spolnosti, potem je sedaj čas, da se izraziš. V tebi se bodo prebudili strahovi iz preteklosti in te odprli rešitvi, da se tvoje intimno življenje spremeni. Če lažeš kdaj prideš domov, povej sedaj po resnici. Povej vse – zakaj si prišel/prišla kasneje domov, kaj se je na poti zgodilo ipd. Če ne uživaš v hrani, se izrazi, da ne uživaš v teh jedeh – povej kaj si želiš zaužiti, kaj te navdihuje… RESNICA OSVOBAJA in RUŠI VZORCE ravno tako pa se osvobajaš od čustvenih bolečin, ki te v nasprotnem primeru iz ozadju sedaj otesnjujejo, preganjajo in povzročajo trpljenje.

3. Sedaj opazuj in si dovoli

Ko izrečeš resnico nekomu, opazuj bolečine, ki pridejo na površje. Opazuj strahove, svoje občutke, opazuj svoja čutenja tako kot opazuješ svoje dihanje. Dovoli si jih občutiti. Ne bodo te pokončala. Nasprotno, z opazovanjem se bodo pričela izničevati, ti pa se boš počutil-a svobodno. Krivda, sram, strahovi in drugi občutki bodo izničeni, vzorec presekan zaradi česar bo lahko življenje ustvarjalo in manifestiralo želeno.

Ni vedno lahko povedati resnico. Zato se ne kriviti, če ti na pričetku ne bo šlo. Povečuj zavedanje in s časoma ti bo uspelo izraziti prav vsako stvar po resnici – tudi tiste manjše, “nedolžne”, ki pa so najbolj toksične.

4. Popravi in/ali se opraviči

Svoje laganje in prekrivanje lahko tudi popraviš in sicer stopiš do osebe in ji poveš, da nisi bil-a včeraj iskren-a. Povej, da je resnica drugačna in jo izrazi. Če te oseba vpraša zakaj si lagal-a poveš resnico – torej poveš česa te je bilo strah, kako se počutiš, kaj se v tebi prebudi. Bodi “SUROVO” iskren-a. To pomeni, da poveš čisto vse po pravici iz svojega čutenja. In nato opazuj dogajanja v tebi in zunaj tebe.

Resnica naredi domino učinek na tvoje življenje in druge

Naj bo resnico še tako težko izraziti, jo povedati ali jo razkriti, nosi le-ta domino učinek na druge. Kar izraziš po resnici, ne glede na to, če izgleda odziv morda dramatičen, bo resnica osvobodila tebe kot tudi tiste, ki jo bodo prejeli. Zato se ne boj povedati tistega česar te je strah povedati po resnici. Tudi, če čutiš, da nimaš moči. Skoči v vodo in se prični osvobajati! Izražanje resnice ti bo dalo tudi veliko energije in prebudilo živost v tebi. Takrat se počutimo še kako “živi”.

Pri izražanju resnico so lahko nato naše bolečine ozdravljene v popolnosti – vzorci pa presekani.

Z izražanjem naše resnice pa privlačimo iskrene ljudi, iskrene dogodke in manifestiramo na splošno iskrenost. Zatorej ali si pripravljen-a odkriti male laže in govoriti resnico? Če je tvoj odgovor DA, se pripravi na premike v tvojem življenju in osvoboditve od vzorcev.

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart