Postopek nege obraza za ogrce (nečisto kožo)

Postopek nege obraza za ogrce (nečisto kožo)

Ogrci izgledajo kot črne pike, ki so najpogostejše na bradi, ličnicah in nosu. Pomagamo si jih lahko odstraniti z maskami, ki odstranjujejo ogrce in se kupijo v trgovinah. Lahko pa jih očistimo tudi na naraven način in nato preprečimo, da nastanejo nove. Je pa res, da je pri tem potrebna prava nega katero po lastnih izkušnjah opisujem spodaj. Če si pri tej negi vestna / vesten vsaj 30 dni, vsaki dan lahko opaziš izjemne rezultate na koži. In seveda nato nadaljuješ s to nego dalje, da preprečiš nastanek novih ogrcev.

Postopek nege obraza za ogrce (nečisto kožo)

 

I. ČIŠČENJE OBRAZA

1. Najprej si večkrat splakni obraz z mlačno vodo;

2. Vzemi olje shan za nečisto kožo in vmasiraj olje na svojo kožo s prstnimi blazinicami po obrazu. Nanesi 2-5 kapljic na obraz;

3. Malo brisačko zmoči pod zelo vročo vodo. Tako vročo, da tvoje roke komaj zdržijo pod to vročo vodo. Nato ožmi, nagni glavo rahlo nazaj in nanesi brisačko na svoj obraz. Robove brisačke rahlo potisni na svoj obraz, da toplota absorbira olja v tvojo kožo. Občutek pri tem je zelo prijeten. Ko se brisačka ohladi (nekaj sekund kasneje), nežno obriši obraz s to brisačko in ponovi postopek številka 3.

*To čiščenje z olji nudi globok prodor čiščenja kože in le-te ne zaduši oz zmasti ali izsuši. Ta postopek čiščenja obraza je zame eden najbolj lahkotnih, prijetnih in pusti izjemno zdravilne učinke za sabo, ko pristopimo k čiščenju kože redno – vsaki dan. Tudi koža postane izjemno lepa, zdrava.

 

II. TONIRANJE KOŽE

*Ne izpusti tudi tega dela nege kože saj pore “zaščitiš” oz. zapreš pred oksidacijo, ki povzroči ogrce.

– Masten tip kože – Ohlajeni čaj iz žajblja ali zelenega čaja zmešaj skupaj z jabolčnim kisom. Razmerje za tonik – 1:1;
– Suhi tip kože  – Ohlajeni čaj iz kumine zmešaj skupaj z jabolčnim kisom. Razmerje za tonik – 1:1;
– Kateri koli tip kože  – Jabolčni kis zmešaj skupaj s filtrirano vodo. Razmerje za tonik – 1:1;
…ali drugi tonik, ki ti je dosedaj ustrezal.

1. Nanesi tonik na vatno gobico in nežno nato “potapkaj” na kožo;

2. Tonika ne spiraj iz obraza ampak pusti, da se posuši;

*Tonik zamenjaj vsakh 4-6 dni. Shraniš ga lahko na sobni temperaturi;

 

III. NANOS KOZMETIČNEGA IZDELKA

Zjutraj in zvečer: Nanesi 2-7 kapljic olja shan za nečisto kožo. Najprej naneseš manjšo količino in preveriš ali je koža dobila dovolj olja. Nato dodaš po potrebi še kakšno kapljico. Če je koža zelo mastna, je že kapljica olja za nečisto kožo dovolj.

 

REDNI PILING KOŽE – 2x na teden

Pri koži z ogrci je potreben reden piling, da odstraniš odmrle kožne celice. Spodaj predstavljam moja dva preprosta, učinkovita in nežna pilinga za kožo.

1.Piling z rižem – Nekaj posebnega je pri tem pilingu. Kožo naredi zelo lepo. Zmelji riž v mlinčku. Nato 1 manjši žlici dodaš vodo, da dobiš zmes. Tej zmesi dodaj še 1-2 kapljici olja shan za nečisto kožo. Dodatek olja omehča piling in je ponavadi zelo prijeten občutek. Nato s prstnimi blazinicami nežno piling zmes zmasiraj po obrazu oz. na predelu ogrcev. Splakni piling z mlačno vodo in zaključi s hladno vodo. Hladna voda dobro zapre pore.

2. Piling s čičeriko – Čičerika je ena izmed mojih najljubših “čistilnih” sestavin. Uporabim jo za obrazne maske kot tudi za piling. Eni mali žlički čičerike dodaj malo vode, da dobiš zmes. Tudi tukaj dodaj 1-2 kapljici olja shan za nečisto kožo ali ricinusovo olje. Premešaj in nato nežno zmasiraj po obrazu. Splakni piling z mlačno vodo in zaključi s hladno vodo. Hladna voda zapre pore.

* Po vsakem pilingu priporočam nanos obrazne maske, ki se bo lahko z očiščeno kožo dobro vpila. V nasprotnem primeru zaključi z nego kože tako, da naneseš po pilingu tonik in kozmetično olje/kremo. Oziroma v tem primeru olje shan za nečisto kožo.

Prijava na Suzanine e-novice

Vpišite svoje podatke ter prejemajte Suzanine e-novice dvakrat tedensko.

Strinjam se, da moje osebne podatke obdeluje MailChimp ( več informacij )

Od e-mail novic se lahko odjavite kadarkoli.

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart