Postopek nege obraza za akne

Postopek nege obraza za akne

Z aknami sem se soočala precej dolgo in se skozi kožne izzive naučila z njimi delati, jih negovati, zmanjševati ter z zunanjo nego precej izboljšati svoje stanje. Sedaj sem svobodna od aken in ti svoje izkušnje z nego delim spodaj. Če te zanima vzrok za nastanek tvojih aken, najdeš zemljevid obraza za akne tukaj.

Postopek nege obraza za akne

 

I. ČIŠČENJE KOŽE za vse tipe kože

1. Najprej si večkrat splakni obraz z mlačno vodo;

2. Vzemi olje za akne ali drugo olje, ki ti ustreza in vmasiraj na svojo kožo s prstnimi blazinicami po obrazu ali na predelu aken. Nanesi 2-5 kapljic na obraz;

3. Malo brisačko zmoči pod zelo vročo vodo. Tako vročo, da tvoje roke komaj zdržijo pod to vročo vodo. Nato brisačko ožmi, nagni glavo rahlo nazaj in nanesi na svoj obraz. Robove brisačke rahlo potisni na svoj obraz, da toplota absorbira olja v tvojo kožo. Občutek pri tem je zelo prijeten. Ko se brisačka ohladi (nekaj sekund kasneje), nežno obriši obraz s to brisačko in ponovi postopek številka 3.

*To čiščenje z olji nudi globok prodor čiščenja kože brez, da akne zaduši, kožo zmasti ali izsuši. Ta postopek čiščenja obraza je zame eden najbolj lahkotnih, prijetnih in pusti izjemne zdravilne učinke za sabo, ko pristopimo k čiščenju kože vsaki dan. Tudi koža postane izjemno lepa, zdrava.

 

II. TONIRANJE KOŽE

– Masten tip kože – Ohlajeni čaj iz žajblja ali zelenega čaja zmešaj skupaj z jabolčnim kisom. Razmerje za tonik – 1:1;
– Suhi tip kože  – Ohlajeni čaj iz kumine zmešaj skupaj z jabolčnim kisom. Razmerje za tonik – 1:1;

1. Nanesi tonik na vatno gobico in nežno nato “potapkaj” obraz oz. akne;

2. Tonika ne spiraj iz obraza ampak pustiš, da se posuši;

*Tonik zamenjaj vsakh 4-6 dni. Shraniš ga lahko na sobni temperaturi;

 

III. NANOS KOZMETIČNEGA IZDELKA

Zjutraj:

Vzemi nekaj kapljic olja shan za akne ter s prstnimi blazinicami nežno in z ljubeznijo vmasiraj v kožo. Če je tvoja koža suha nanesi več olja, v nasprotnem primeru manj. Poslušaj in opazuj kožo koliko olja potrebuje. Najprej prični z manj kapljic in nato z več.

Zvečer:

– Za suhi tip kože – naneseš olje shan za akne tako kot zjutraj;
– Za mešani tip kože – na suhe predele nanesi olje za akne, na mastne pa cvetlični ali kostanjev med in pusti delovanje medu čez noč;
– Za masten tip kože – če je koža resnično preveč mastna potem ti za začetek priporočam, da naneseš po celem obrazu le aloe vera gel ter cvetlični ali kostanjev med na predel aken ter pusti delovati čez noč. Ko zaznaš, da se mastnost kože umiri, nanesi 1-2 kapljice olja za akne;

* Cvetlični med pred prvo uporabo testiraj na koži, da preveriš ali ti ustreza. Zame je bil cvetlični med(tudi kostanjev) velik rešitelj pri negi aknen čez noč. Če se mi zvečer pojavijo kakšni mozolji, je tukaj med, ki na nežen način do jutra odpravi večino mojih mozoljev.

 

IV. MOJI NOČNI TRIKI ZA HITREJŠE ZMANJŠEVANJE IN ZDRAVLJENJE AKEN

1. Nanesi cvetlični(kostanjev) med zvečer na predele aken kljub temu, da se med oprime posteljnine/lasov. Pusti med delovati na aknah čez noč, med spanjem. Ta način mi zelo pomaga in hitro zmanjša, umiri kot tudi ozdravi akne/mozolje. Moja sestra si po nanosu medu na akne nanese majhne koščke wc papirja, da se med ne oprime na posteljnino; Zjutraj nato lepo očisti kožo(I), toniraj(II) in nanesi olje shan za akne(III).

2. Ko sem se soočala s kritičnimi aknami, ki so bile boleče in srbeče sem na tisti predel pred spanjem nanesla samo JABOLČNI KIS z vatno gobico. Vatno gobico sem nežno potisnila na akno in pustila nekaj sekund, da sem občutila pekoč občutek. Pekoč občutek mi je naznanil, da je jabolčni kis prodrl do aken v globine. Srbenje se je vedno po tem nanosu hitro umiril in akne že naslednji dan izboljšale vsaj za 50 odstotkov. Zjutraj nato lepo očisti kožo(I), toniraj(II) in nanesi olje shan za akne(III).

3. Nanos ricinusovega olja na predel aken. Olje uporabim, ko začutim, da je le-to najbolj primerno za tisto akno. Tukaj poslušam sebe in delujem po intuiciji. Predlagam, da tudi ti prisluhneš svoji koži. Zaznam, da ricinusovo olje tudi nežno umiri boleče akne. Nanesi ricinusovo olje na akne/akno zvečer in čisto na tanko. Zjutraj nato lepo očisti kožo(I), toniraj(II) in nanesi olje shan za akne(III).

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart