10# Pekoč občutek na glavi med meditiranjem

Objavil Suzana Trnovšek dne

Pekoč občutek na glavi se ti lahko pojavi med meditacijo v svojih začetkih meditiranja ali tudi nekaj let kasneje. Ponavadi je ta občutek zelo neprijeten, včasih težko zdržljiv, neudoben ter lahko železno pekoč. Če potipaš svojo glavo na predelu kjer te peče lahko otipaš vroč občutek na glavi. Tam kjer je vroče se dogaja zdravilen postopek. Za odkritje tega meditativnega simptoma in kaj pomeni sem potrebovala skoraj dve leti. Dolgo mi je bil neznanka in uganka vse dokler se ni pričelo aktivno zdravljenje tega pekočega občutka. Skozi zdravljenje sem pričela odrkivati kaj predstavlja o čemer opisujem spodaj.

Karmen se je soočala s pekočim občutkom na glavi od prvega dne meditiranja. Že tako je potrebovala veliko poguma, da je pričela z rednim meditiranjem. Ko je zbrala pogum, pa se je začela nemudoma soočati z železno pekočim občutkom zadaj glave. Kar je bilo zanje moteče in včasih tudi zastrašujoče saj ni razumela kaj pomeni. Medtem, ko sem jaz pričela ta simptom doživljati po enem letu rednega meditiranja.Danes ti podajam razumevanje kaj ta pekoč občutek med meditiranjem pomeni in kako si pomagati v času, ko se pojavi.

1. Razlaga pekočega občutka na glavi

Železno pekoč občutek na glavi se pojavi zaradi aktivacije zdravljenja mentalnega predela. Z rednim meditiranjem se zdravijo vsi energijski centri. Med njimi tudi tretje oko in kronska čakra, ki se nahajata na predelu glave. Oba centra poskrbita mentalno zdravljenje in čiščenje katerihkoli energijskih blokad. V trenutku, ko se prične zdravljenje na teh dveh energijskih centri se čustvene bolečine na predelu glave prebudijo. Ker je glava “zelo majhen prostor”, naše čustvene bolečine nimajo veliko prostora biti in obstajati. Zatorej, če so te čustvene bolečine velike oz. prevelike se sproži neke vrste pritisk zaradi manjhenga “prostora v glavi”, ki ga čutimo kot železno-pekočo vročino na glavi.

Mentalne blokade se med meditiranjem prebudijo z občutki vročine na glavi kar je ZELO DOBER ZNAK. To pomeni, da ti je s pomočjo meditiranja uspelo prebuditi te bolečine, ki so bile skrite in te vedno omejevale. Sedaj se lahko zdravijo in ozdravijo, da ne nastopijo bolezni in težave povezane z glavo/možgani/gibanjem/govorom/koncentracijo ipd. Ljudje, ki se soočajo s tumorjem ali cistami na glavi, z možgansko kapjo, alzeimerjevo boleznijo oz. na krajše opisano z boleznimi na glavi in motoričnim gibanjem nosijo velike energijske blokade prav na možganskem predelu.

Na začetku mojega rednega meditiranja sta se mi pojavili dve cisti na glavi. Ena cista na spodnjem delu glave (zadaj). Druga na vrgu glave, na desni strani. Z železnimi občutki sem zdravila blokade, ki sta mi povzročili cisti. Ena cista je izginila zelo kmalu, sama od sebe, ko sem ozdravila blokado, ki je povzročila cisto. Kar je neverjeno vznemirjajoče kako se telo samo od sebe z rednim meditiranjem zdravi kajne? Druga pa je še vedno v procesu zdravljenja in bo izginila, ko bom v popolnosti svobodna od mentalnih čustvenih bolečin. Ali drugače poimenovano svobodna od ega. Cista se mi na trenutke zelo zmanjša ali skoraj v popolnosti izgine. Ob zdravljenju na predelu kronske čakre, se pojavi ponovno pekoč občutek in cista se takrat za nijanso poveča. Brez zdravljenja teh čustvenih bolečin bi lahko čez leta nastopile zdravstvene težave katere sem opisala zgoraj.

2. Pekoči občutki na glavi so del procesa zdravljenja

Ne skrbi, ko pride do teh občutkov saj so normalni proces pri zdravljenju mentalnih čustvenih bolečin. In bodo obstajali pri tebi, če nosiš močna mentalna prepričanja. Kar tudi pomeni, da se lahko v času zdravljenja kot posledica zdravljenja čustvenih mentalnih blokad na glavi soočaš z izzivi, ki prebudijo v tebi strahove, močna prepričanja, jezo, te popeljejo v sodenje samega sebe ali drugih ljudi ipd. Takrat je potrebno zaznati ta prepričanja in izstopiti iz njih zato, da pomagaš zdravljenju mentalnih bolečin.

Hkrati se dogaja med zdravljenjem vročično pekočih bolečin osvobajanje od ega ali nenehnega razmišljanja. Menim, da je to eden od neverjetno osvobajajočih občutenj saj se osvobodiš od umskega poistovetenja in na splošno stresa.

3. Kako si pomagati med meditiranjem, ko občutiš pekoče občutke

Nekateri pekoči občutki so vzdržljivi in jih zlahka preneseš in odmeditiraš. Drugi pa so dosti večji izziv zato ti priporočam sledeče:

– sprejmi najprej pekoče občutke in se jim ne upiraj;

– ob prevelikem nevzdržnem pekočem občutku rahlo dvigni glavo in jo nežno zamigaj oz. počasi “stresi”. Nato položi glavo nazaj na posteljo (če meditiraš leže) in nadaljuj z meditiranjem. Pekoč občutek se lahko intenzivno poveča že nekaj sekund kasneje, ko položiš glavo nazaj na posteljo zato jo nato ponovno dvigni in nežno “stresi”. Ponavadi dvig in stres glave rahlo zmanjša vročino oz. nam pomaga, da lahko odmeditiramo do konca;

– pri določenih pekočih občutkih lahko zlahka meditiraš normalno do konca. Pri drugih pa ne moreš zato vedno sprejmi takšne situacije, dvigni glavo in ne perfekcioniziraj meditacije saj je takšna popolna kot je. Meditacija kljub miganju tvoje glave še vedno normalno deluje in zdravi čustvene bolečine na glavi.

Vročično pekoči občutki izginejo, ko je mentalni predel očiščen v popolnosti. Takrat lahko občutiš neizmerno svobodo od skrbi, strahov, panike in se povežeš z neverjetno globokim mirom v sebi.

Pomembno

Če ne meditiraš in se ti ta pekoč občutek na glavi pojavi je ZELO POMEMBNO, da pričneš z meditiranjem, da se aktivira zdravljenje in nastanejo premiki pekočega občutka. To pomeni, da pričneš z zdravljenjem te čustvene bolečine, ki te kliče skozi pekoč občutek saj lahko drugače prinese oz. manifestira eno izmed bolezni, ki sem jo omenila zgoraj.

Dokler redno meditiraš naj te pekoči občutki na glavi ne skrbijo. Meditacija poganja zdravljenje, sproža premike in z ozdravitvijo se ne le osvobodiš pekočih občutkov, bolezni povezani z možgani ipd ampak tudi mentalnega trpljenja, ki pa vemo, da ni enostaven. Pri meditiranju bodi konstanten/konstantna in mentalne bolečine bodo ozdravljene.


Suzana Trnovšek

Suzana Trnovšek

Sem strastna raziskovalka problematik skozi astrologijo in k vsaki problematiki ali vprašanju pridem do dna. Pri branju astrološke karte ne napovedujem prihodnosti vendar razkrivam vzroke, razrešujem problematike, pogledam v globino situacij… ki na površini ali zunanjosti niso razumljive, ozdravljive ali razrešene. S sestro Karmen sva šli čez stiske na vseh področjih najinega življenja kar nama je podalo bogate izkušnje ter razkrilo praktične rešitve. Astrologija pa je postala rešiteljica v samem procesu, da sva se lahko pričeli osvobajati. In osvobodiš se lahko tudi ti s pomočjo te spletne strani, ki nudi najine izkušnje, praktične rešitve ter mojo astrološko pomoč.

0 Komentarjev

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja