Odkrij kaj ti sporočajo akne – Sledi zemljevidu

Odkrij kaj ti sporočajo akne – Sledi zemljevidu

Pred leti sem se soočala z aknami na obrazu. Najmočneje so se razbohotile na predelu ličnic, na bradi, ob levi in desni čeljusti in po vratu. Najhuje pri aknah mi je bilo, ko njihovo razbohotenost nisem mogla ustaviti, pa če sem se trudila še tako močno. Poizkušala sem z različnimi zunanjimi naravnimi pristopi, ki so bolj blažili kot pa v popolnosti ustavili akne. Nato sem k svojim aknam pristopila drugače. Pričela sem se spraševati kako so pravzaprav nastale, kaj je njihov globlji vzrok in kaj jih pravzaprav razbohoti. Je to prehrana, okolje, stres, prehrana ali morda drugi dejavniki?

Proučevanja sem se najprej lotila na sebi, nato na moji sestri Karmen, ki se je prav tako soočala z aknami. In nato tudi pri mnogih posameznikih, ki so vstopili v stik z mano.

Svoje izkušnje, znanje in odkritja sem postopoma pričela deliti z vsemi, ki so želeli odkriti vzrok za nastanek aken in jih tudi v popolnosti ozdraviti kot sem jih jaz. In danes jih delim v krajši obliki tudi s tabo. Torej, če želiš priti do odkritja čemu se soočaš z aknami te vabim, da bereš dalje.

Na sliki zgoraj najdeš zemljevid obraza. Oglej si katera številka je tista, ki predstavlja pozicijo tvojih aken in si preberi obrazložitev spodaj. Pripravila sem zate za vsako pozicijo dve obrazložitvi. Ena je osredotočena na organe in splošne informacije. Druga obrazložitev pa te popelje globlje v svojo resnico. Dodajam tudi krajše nasvete, ki ti bodo pomagali pri samem zdravljenju aken.

Številka 1

I. Akne se povezujejo s slabšo prebavo ali z živili, ki niso primerna za tvoje telo. Naš prebavni sistem nam hitro sporoči kdaj naša prehrana ni pravilna oz. kaj naše telo ne sprejema. Naša naloga je, da raziščemo živila, ki nam otežujejo prehrano oz. vnesemo tista, ki pomagajo očistiti prebavni sistem.
Priporočam vnos živil z antioksidanti in osredotočenost na lahkotnejšo prehrano.

II. Globlji pogled in nasvet: Tvoje telo potrebuje prizemljevanje kar pomeni, da je potrebno oditi pogosteje v naravo. Ko odideš v naravo predlagam, da svojo osredotočenost usmeriš v pete in jo zadržiš vsaj za 30 min na tem predelu. Vaja bo pospešila prebavni proces in očistila toksine, ki povzročajo akne.

Številka 2

I. Akne se povezujejo s tvojo raven stresa. Stres, ki ga doživljaš vpliva na tvoj prebavni sistem, mehur in posledično na kožo.

II. Globlji pogled: Stres nastane kot posledica osredotočanja v prihodnost ali preteklost. Preveliko obremenjevanje s kaj bo ali kako naj bi bilo povzroči slabši spanec, utrujenost, nespečnost in zaskrbljenost. Celotno telo trpi zaradi tega, kot tudi ti. Priporočam redno meditiranje in osredotočanje svoje pozornosti v opazovanje svojega dihanja. Tako izstopiš iz skrbi in vstopiš v umirjeno stanje.

Številka 3

I. Akne se povezujejo z uživanjem prevelike količine maščob (predvsem nezdravih). Priporočam, da zaužiješ več zelene listnate zelenjave.
II. Globlji pogled: Akne na tem predelu sporočajo nezavedne ali zavedne strahove in jezo, ki se nahajajo v tebi.

Številka 4

I. Akne se povezujejo z ledvicami. Morebitna dehidracija ali težave povezane z ledvicami. Predlagam, da zaužiješ večjo količino vode kateri dodaš limono. Ravno tako ti priporočam, da pred zaužitjem zajtrka spiješ kozarec mlačne vode z nekaj stisnjene limone.
II. Globlji pogled: Akne sporočajo nezavedne strahove, ki izvirajo iz časa otroštva.

Številka 5

I. Akne se povezujejo s predelom srca, pritiskom in stresom. Toplo priporočam, da pričneš z nemudnim sproščanjem. Ena izmed najboljših in učinkovitih tehnik sproščanja je meditacija.

II. Globlji pogled: Akne sporočajo, da se soočaš s zaskrbljenostjo, s čustvenim poistovetenjem, morebitno sovražno nastrojenost, preobremenjenost kar povrzoči veliko stresa v tvojem življenju.

Številka 6

I. Akne se povezujejo z želodcem, prebavnim sistemom in sporočajo alergijo na specifična živila. Najprej ti priporočam, da raziščeš katera živila tvoje telo zavrača. Iz lastnih izkušenj ti svetujem, da za 40 dni odstraniš iz svojega jedilnika mlečne izdelke, bela živila kot so bela moka, beli riž, beli kruh, sladkor( oz. zmanjšaš vnos sladkorja)…ter povečaš vnos kuhane zelenjave, zelenih smutijev, več kuhanih kot pa pečenih jedi ipd. V roku 30 dni bodo akne izginile, ko odstraniš iz jedilnika živilo, ki povzroča alergeno reakcijo.

II. Globlji pogled: Akne sporočajo, da se v življenju počutiš nemočnega/nemočno. Tukaj se prelivajo tudi strahovi z neodločnostjo in težavam s samozavestjo. Nemoč povzroči veliko jeze, frustracije, oškoduje želodec, ki prične zavračati specifična živila. Oziroma tako se nato rodijo alergije na živila.

Številka 7

I. Akne se povezujejo s hormonskim neravnovesjem in težavami z menstrualnim ciklusom.  Številka 7 zajema tudi predel čeljusti in vratu. Kar nadvse opozarja na zelo veliko intenzivnost stresa, še posebej pa strahu. Pri zdravljenju teh aken pomaga le notranji pristop zdravljenja. In sicer priporočam ti sproščanje s pomočjo rednega meditiranja in 3krat na teden obisk narave po 45 min. Uporabljaj vajo osredotočanja na opazovanje svojega dihanja medtem, ko si v naravi in večkrat skozi dan.

II. Globlji pogled: Akne sporočajo tvojo zavedno/nezavedno zakrbljenost, veliko čustvenih bolečin, neravnovesje med ženstveno in moško energijo…Nekateri doživljajo tudi dušenje na predelu prsnega koša ali grla, anksioznost ali panične napade. Priporočam redno meditiranje.

Številka 8

Akne se lahko povezujejo s pozicijo številka 6 – prebavni sistem. Če potujejo akne od brade po vratu navzdol in ob čeljusti, potem se povezujejo s pozicijo številko 7. Obe poziciji si lahko prebereš zgoraj.

Številka 9

I. Akne se povezujejo s preveliko zaužite količine soli ali alkohola, kave, gazirane pijače… Povezujejo se z ledvicam zato ti priporočam, da jih pomagaš očistiti z večjim vnosom vode kateri dodaš limono.

II. Globlji pogled: Velikokrat svoje čustvene bolečine lahko utapljamo v alkoholu, močno začinjeni prehrani (pretirano povečana količina soli), nervoznost gojimo s kavo in tako zasenčimo svoje čustvene rane, ki kličejo po pomoči. Predlagam ti, da se soočiš s svojimi bolečinami in se osvobodiš trpljenja, ki ga nosiš v sebi.

Pridi aknam do dna s pomočjo astrološke pomoči >>

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart