Odkrij kaj ti sporoča rdečica (rosacea) in zunanja nega

Odkrij kaj ti sporoča rdečica (rosacea) in zunanja nega

Pred nekaj leti se mi je pojavila rahla rdečica na obrazu. Zelo me je presenetilo. In od takrat dalje je rdečica postala redni spremljevalec ter učitelj mojega življenja oz trpljenja. Prvič sem občutila kaj pomeni imeti občutljivo, vneto stanje na predelu ličnic. Popotovanje in zdravljenje rdečice je bilo zelo razgibano, saj sem vzroke za rdečico reševala v trenutkih, ko sem se z rdečico soočala. Rdečica me je spremljala približno 14 dni in nato izginila. Nato spet prišla na površje in poniknila skozi proces reševanja rdečice iz globine.

V zadnjih treh letih sem se naučila negovati kožo z rdečico, odkrila njen vzrok ter se soočila s sporočilom, ki mi ga je posredovala. Prišla sem do popolne ozdravitve rdečice in ti vsa odkritja na kratko, skupaj z zunanjo nego opisujem spodaj zato, da se ozdraviš rdečice tudi ti.

Zunanja nega

Rdečica ali drugače poimenovana Rosacea se lahko pojavi na predelu ličnic kot tudi na predelu brade, nosu in čela. Mozolji in popokane kapilare sprožijo še več neprijetnosti in izzivov. Vendar prava zunanja, nežna nega lahko naredi izjemne spremembe kot so:
– izboljšani občutki na koži;
– nežnost do kože – nobene iritiranosti;
– zmanjšanje mozoljev;
– izboljšanje stanje rdečice.

Vse se prične s prvim, zelo pomembnim korakom kot je:

I. ČIŠČENJE KOŽE – Čiščenje z olji

Predlagam čiščenje kože z olji katerega opisujem tukaj. Vendar namesto zmočenja brisače z zelo vročo vodo, predlagam uporabo mlačne vode;
Za čiščenje uporabi sladko mandljevo olje, kateremu dodaš malo ricinusovega olja (1/4).

II. TONIRANJE KOŽE

Sestavine:
– Zeleni čaj ali origano čaj;
– Jabolčni kis;
Priprava:
Najprej si skuhaj čaj. Ko se ohladi, mu dodaj jabolčni kis. Prični z manjšo količino jabolčnega kisa ter povečuj postopoma. Opazuj kako se rdečica odziva na količino jabolčnega kisa. Toniku lahko dodaš tudi nekaj kapljic origanovega eteričnega olja, ki je več kot priporočljivo za rdečico. Tonik zamenjaj vsakih 5-7 dni.
Uporaba:
Nanesi tonik z vatno gobico in pusti, da se posuši.

III. NANOS PRIMERNE KREME ALI OBRAZNEGA OLJA

Ob soočanju z rdečico lahko opazimo kako se koža reaktivno odzove na neprimerne in agresivne izdelke. Zato je uporaba popolnoma naravnega izdelka več kot priporočljiva.

Pred nekaj leti sem ustvarila obrazno olje, ki je primerno ze nego rdečice, umirja mozolje ter z redno uporabo zmanjša vidnost popokanih kapilar. Izkazal se je za zelo nežno obrazno olje za rdečico, saj vsebuje čudovita zelišča, ki so preprosta vendar zelo učinkovita. Kasneje je postal neprecenljiv izdelek tudi zame in pravi blažilec rdečice.

Še nekaj nasvetov za zunanjo nego

  • ne uporabljaj medu na predelu rdečice – rdečica je vnetje, kar predstavlja tudi “vroči” del kože. Nanos medu poveča vročičnost kože in lahko povzroči opekline. Lahko ga naneseš le morda na večje mozolje, ampak ti predlagam, da testiraš na koži in opazuješ kako se na med odziva tvoja koža.
  • izloči pekoče začimbe iz svojega jedilnika – karkoli povzoči vročičnost ali pekočnost v telesu oz. želodcu, bo povečalo rdečico na obrazu;
  • ne uporabljaj obraznih mask, ki vsebujejo med, kavo ali zelišča, ki povečajo krvni obtok;
  • predlagam, da večkrat naneseš na svoj rdeči, občutljivi predel jogurt. Jogurt lepo hladi, blaži, mehča kožo in je za rosaceo več kot dobrodošel.

Preizkusi različne zgoraj navedene načine zunanje nege in uporabi tiste na katere se tvoja koža najbolje odziva. Ravnaj se po občutku.

Kaj ti sporoča rdečica?

Rdečica na obrazu sporoča, da se nahaja v tebi zavedna ali nezavedna jeza. Močnejša kot je rdečica, toliko intenzivna je jeza. Ta jeza je v tvojem življenju pričela nastajati že v času otroštva. Odraščanje v strogem, agresivnem, nasilnem okolju so situacije zaradi katerih nastanejo čustvene bolečine, ki so ponavadi “potlačene” v  nezavedno stanje. Odraščati v težkih okoliščinah ti niti ne ponudi možnosti, da odkriješ svojo moč in izraziš svojo resnico. Posledično se rodi frustracija in jeza, ki povzroči neravnovesje v življenju in posledično je le-to vidno na koži.

Kako pričneš z ozaveščanjem svoje jeze?

Svoje notranje jeze in preteklih težkih izkušenj si lahko zaveden/zavedna ali pa ne. Zato ti spodaj predstavljam nekaj simptomov, ki sporočajo tvojo jezo ter te vodim k prvim korakom zdravljenja jeze.

Simptomi nezavedne jeze:
– nemirna stopala – nenehno ali občasno miganje s stopali;
– nemirne noge – pri sedenju nenehno noge migajo;
– grizenje nohtov;
– stiskanje zobov;
– že ob manjših izzivih postaneš zafrustriran-a;
– živčnost;
– nenehno pritoževanje nad stvarmi oz situacijami, ki ne potekajo tekoče;
– biti verbalno, fizično, čustveno napaden;
– biti manipuliran, posmehovan ter velikokrat na različne načine napaden;
– “grdo gledanje” – v očeh se lahko zazna jeza na katero te morda opomnejo na primer drugi ljudje s sledečimi besedami: “Zakaj pa ti tako grdo gledaš?”
– ob stresu, napadeš sladkarije. Še posebej kakšen čips ali pa nadvse uživaš v mastni hrani kot je na primer: mastna govedina. Seveda so to že specifike, vendar le-te nosijo vedno zelo velika sporočila.
– močna zadržanost – biti raje v ozadju in tiho.
– trma – nezmožnost izpustiti določeno prepričanje ali odpustiti določena dejanja;
– pekoč trebuh…

To je le nekaj simptomov, ki izražajo jezo v tebi. Vsak simptom, ki ga opaziš, ga ozavesti. To pomeni, da si ga priznaš in nato opazuj iz ozadja kako se obnašaš. Na primer: Če vidiš, da noge nemirno migajo, potem opazuj noge. Ozavesti in si “priznaj”, da se na tem predelu, v notranjosti telesa nahaja jeza.

Naslednji korak, ki je obvezen, pa je redno meditiranje, ki bo jezo pomagalo pripeljati na površje. Tako se lahko prične zdraviti in te osvobajati ne le od rdečice ampak preteklega trpljenja, ki ga nosiš še danes v sebi. Priporočam ti meditacijo “Uravnavanje in odpiranje čaker”, ki je meni in moji sestri rešila zdravje in življenje. Ozdravila mi je tudi rdečico na obrazu.

Od kod tvoja jeza izvira, kje se nahaja in zakaj lahko odkriješ s tvojo astrološko osebno karto, ki ti vse pove in pomaga usmeriti. Če pri tem potrebuješ pomoč, ti lahko z mojo astrološko pomočjo pomagam.

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart