Odkrij kaj ti sporoča luskavica

Odkrij kaj ti sporoča luskavica

Luskavica se je v mojem življenju pričela pojavljati v dvajsetih letih, skozi različna obdobja. Pojavila se mi je vedno na predelu nog. V ozadju sem vedno čutila, da me luskavica opominja na nekaj pomembnega. Vendar temu takrat nisem namenila pozornosti. V tem času je moja sestra Karmen doživela ekstremni sunek močne luskavice po celem telesu. Ravno tako v njenih dvajsetih letih. Nisva se znali soočati z luskavico na pravi način. Predvsem sva pristopili z zunanjim zdravljenjem, ki pa je bil le začasen.

V začetku tridesetih let je najino življenje postalo telesno in zunanje oteženo. Različne bolezni so zajele najino telo in življenje. Nehote sva postali izolirani od socialnega življenja, v hudih finančnih in duševnih stiskah ter v globoki depresiji. To je bilo obdobje, ki je predstavljalo neizhodnost ampak hkrati tudi pritisk od življenja, da pogledava v globino oz. notranjost.

Z vstopom v notranjost je luskavica ponovno v popolnosti prišla na površje. Vendar tokrat sem jo pričela opazovati iz stanja zavedanja. Začela sem odkrivati sporočila luskavice in dobivati odgovore na vprašanja kot so zakaj se luskavica pojavi, od kod izhaja, zakaj jo imam in kaj mi sporoča. Odgovori katerim sem sledila so mene in sestro Karmen postopoma popeljali do popolne ozdravitve. Pot zdravljenja luskavice ni bila ravno hitra, vendar postopna ter zelo učinkovita.

Vsa odkritja povezana z luskavico sedaj delim na kratko s tabo. Spodaj opisujem dele telesa na katerih se luskavica pojavi najpogosteje in te popeljem do njenega izvora. Ravno tako pa iz lastnih izkušenj podajam kako jo negovati zunanje, da tvoje življenje z luskavico postane lažje.

1. Luskavica na lasišču (sprednji del lasišča)

Zunanja nega – ko gre za zunanjo nego luskavice na lasišču ni najbolj enostavno. Saj so tukaj vključeni lasje, ki se lahko ob nanosu losjonov ali negovalnih krem močno zmastijo.

Zato ti predlagam sledeče:
– nanašaj na luskavico aloe vera gel – ob vsakem srbenju in neprijetnih občutkih;
– preden si umiješ lasišče, nanesi kokosovo olje na predel luskavice in čisto nežno vmasiraj. Pusti na lasišču olje 15-20 min in si nato umij svoje lase;
– umivaj si lase z mili in šamponi, ki so zelo blagi, ne vsebujejo parfumskih dišav ali morebitnih parabenov. Saj drugače privede še do dodatne razdraženosti luskavice. Razišči trg s šamponi in mili in sledi svoji intuiciji, ki ti bo dobro povedala kaj bo tebi osebno najbolj ustrezalo;
– preden si naneseš balzam na lase, pa si speri lasišče z jabolčnim kisom, ki mu dodaš vodo. Najprej prični z manjšo količino jabolčnega kisa in več vode. Prelij svoje lasišče, tudi na predel luskavice in pusti stati mešanico vsaj 15 min. Jabolčni kis uravnava bazičnost kože in pomirja te srbeče, neprijetne občutke. Nato speri s hladno/toplo vodo. Vsebino kisa lahko povečaš.


Kaj ti luskavica sporoča – Luskavica na sprednjem delu lasišča, ki lahko potuje vse do ušes sporoča zavedne ali nezavedne mentalne stiske, močna ukoreninjenja prepričanja, ki te preganjajo nekje iz ozadja. Ponavadi so tukaj prisotne močne miselne skrbi katerim slediš, jim daješ energijo tako da jim verjameš in se posledično zelo veliko obremenjuješ. Predlagam ti, da pričneš spremljati svoje misli, kaj ti sporočajo iz ozadja, kaj si misliš o sebi, ko si v pogovoru z ljudmi in kam potujejo tvoje misli, ko si sam-a s sabo.

2. Luskavica na lasišču – zadnji del lasišča

Zunanja nega – uporabi nego opisano pri luskavici pod številko 1.

Kaj ti luskavica sporoča – Luskavico na zadnjem delu lasišča sega ponavadi vse do ušes in sporoča nezmožnost izražanja svoje resnice. Predvsem izražanje skozi komunikacijo – pisanje in govorenje. Ravno tako se nahajajo tukaj čustvene bolečine povezane z izražanjem. Čustvene bolečine, ki blokirajo tvojo moč glasu, biti slišan, razumljen ipd. Osredotoči svojo pozornost na komunikacijo in opazuj kje svoje izražanje raje zadržiš kot pa poveš resnico in posledično povzročiš zunanji “kaos”. Opazuj ali si slišan-a, morda kje verbalno napaden-a, manipuliran-a ipd. Poslušaj svoje besede, ki jih izražaš in želiš izražati. Podaj jim pozornost in si dovoli slišati tudi tisto kar nočeš slišati kot je: moje govorenje ni vredno, zanimivo in koristno ipd. Vse to kar slišiš iz ozadja povzroči nastanek luskavice in mora biti v popolnosti “naslovljeno” oz. ozaveščeno s tvoje strani.

3. Luskavica okoli celotnega lasišča

Zunanja nega – Uporabi zunanjo nego opisano pod številko 1.

Kaj ti luskavica sporoča – Luskavica, ki jo vidiš na tej sliki se povezuje z opisom luskavice številka 1 in 2. Predlagam, da si prebereš oba opisa. Poleg tega pa luskavica okoli celotnega lasišča izpostavlja tudi skrito jezo, ki izhaja iz nekega močnega prepričanja, rojenega iz časa tvojega otroštva.

 

4.Luskavica na dlaneh / rokah

Zunanja nega – Iz lastnih izkušenj predlagam uporabo negovalnega rožmarinovega losjona shan. Bil je moj največji rešitelj, blažilec, negovalec in zunanji zdravilec luskavice. Rešil me je in mi pomagal olajšati luskavico skozi proces zdravljenja vzroka luskavice. Predlagam ga tudi tebi.
Uporaba rožarinovega losjona shan:
– nanesi si ga na roke pred spanjem in zjutraj. Nežno vmasiraj na predel luskavice;
– nanašaš si ga lahko v tankih plasteh skozi dan, ko se pojavijo neprijetni občutki;
– trik, ki ga nisem nikoli preizkusila a se je izkazal pri naših uporabnikih losjona učinkovit: zvečer si nanesi rožmarinov losjon shan na roke. Nato si natakni bombažne rokavice s katerimi nato spiš. Toplota, ki se z bombažnimi rokavicami prebudi pripomore k zdravljenju in obnavljanju kože na predelih luskavice.

Kaj ti luskavica sporoča – Luskavica na dlaneh in rokah se dotakne naših največjih ranljivostih in čustvene občutljivosti. Predvsem se povezuje s čustvi povezanimi z ljubeznijo – brezpogojno ljubeznijo, materjo, nežnimi čustvi, odpuščanjem, intuitivnostjo itd. Luskavica sporoča, da se nahaja pomanjkanje čutenja notranje ljubezni, ihtenje po biti ljubljen, spoštovan, vrednoten, sprejet. Ravno tako luskavica sporoča zavedne ali nezavedne zamere, ki jih nosiš v sebi. Sprejemanje in dajanje ljubezni ti je neznanka oz. nekaj kar nisi nikoli prejel-a. Najpomembnejše je dovoliti si občutiti svoje ranljivosti, katere ne želimo občutiti ali tudi pokazati pred drugimi.

5. Luskavica na nogah (spodnji in/ali zgornji del nog)

Zunanja nega – priporočam ti nego opisano pod številko 3.

Kaj ti luskavica sporoča – Luskavica na nogah sporoča bolečine povezane s strahovi kot so strahovi pred določenimi ljudmi, strahovi povezani z varnostjo, strahovi pred pomanjkanjem denarja, hrane, osnovnih stvari potrebnih za preživetje. Ravno tako luskavica na tem predelu sporoča različna upiranja v življenju. Želiš si drugačno življenje kot ga imaš sedaj in ne želiš si to kar živiš ta trenutek. Nestabilnost in zmožnost odločanja naredi v tebi nejasnosti kaj ti v resnici želiš in posledično povzroči veliko skrite ali zelo zavedne jeze – posledično luskavico. Tvoja notranja stabilnost igra tukaj  pomemno vlogo za stabilno življenje in zdravo kožo na nogah. Predlagam redno prizemljevanje.
Pomembno je spustiti najprej vsa zavedna in nezavedna upiranja v življenju in si dovoliti soočiti s strahovi, ki se ti pojavljajo v vsakdanu.

 

Kako reševati vsa zgoraj omenjena sporočila povezana z luskavico?

– Eden prvih korakov, ki te ponese v globino zdravljenja luskavice in vseh zgoraj omenjenih sporočil je Meditacija. To je orodje ali pripomoček, ki je meni in moji sestri Karmen rešil zdravje, življenje in seveda ozdravil luskavico. Toplo ti jo priporočam. Predvsem predlagam redno meditiranje z meditacijo “odpiranje in uravnavanje čaker”.

– Soočanje z vsakodnevnimi izzivi, opazovanje svojih misli in čustev. O mislih, čustvih kot tudi meditaciji, da boš lažje razumel-a bom pisala v naslednjih kampanjah in ti pomagala s pomočjo izjemnih vaj, ki jih s Karmen še danes uporabljava. Zato te vabim, da ostaneš z nama še naprej.

– Predvsem je pomembno, da si resnico priznaš in ozavestiš, da vsak korak v notranjost ne le ozdravi luskavico v popolnosti ampak te osvobodi kakršnegakoli trpljenja v popolnosti.

Želim ti prijetno nego in uspešno zdravljenje luskavice.

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart