Moj najbolj neroden trenutek, ki mi je spremenil pogled na življenje

Objavil Suzana Trnovšek dne

Za sabo imam izkušnjo za katero mi je bilo kar nekaj časa nerodno. Najbolj zanimivo je bilo, da se ob pripovedovanju te moje nerodne zgodbe najbližnjim le-ti niso smejali in se norčevali iz mene. Strmeli so in me poslušali. Predvidevam, da so tudi oni imeli za sabo isto ali podobnjo izkušnjo. Nisem jih vprašala saj jih nisem hotela spraviti v tako neudobne občutke, ki sem jih ob samem dogodku doživljala jaz. Ta zgodba nosi zelo pomemben nauk zato ti jo želim tudi zaupati.

Pred nekaj leti, tik preden sem se pričela prebujati iz svojega trpljenja, sem še živela v Latkovi vasi skupaj s sestro Karmen. Vsake toliko časa se je katera od naju peljala v Celje po opravilih. Bili sva v težkih finančnih situacijah zato je pot v Celje za naju predstavljala luskuz in nisva se odpravili pogosto. Tisti dan sem bila jaz na vrsti, da se odpeljem v Celje. Odpravila sem se dopoldan zato, da se čimprej vrnem in pričnem z izdelovanjem kozmetike shan. V Celju sem se imela namen ustaviti na štirih točkah, jih karseda najhitreje opraviti in se čimprej vrniti nazaj. Čakalo me je ogromno dela.

Odhod je potekal tekoče. Tudi vsako opravilo sem opravila izjemno hitro. Zadnja postaja pa je bila še v trgovini. Bila sem ponosna nase kako hitro mi je uspelo vse opraviti kar sem načrtovala. Ob vračanju iz trgovine sem bila srečna in zadovoljna in že razmišljala kako si bom opravila za izdelovanje kozmetike razporedila. Moja pozornost je že bila v Latkovi vasi. Nato sem se vsedla v avtomobil. Tokrat se mi ni dalo zapeljati vzratno iz boksa saj sem videla, da nasproti mene ni parkiranega nobenega avtomobila. “Wau, kako enostavno pa so mi danes vse poti odprte” sem pomislila.

Odločno sem pritisnila na plin, začutila pogon avtomobila in naenkrat je počilo s vso silo – Avtomobil se je ustavil in OBTIČALA SEM. “O moj bog, o moj bog, upam da ni tisto kar mislim da je” je kričalo v mojih mislih. Odprla sem vrata od avtomobila, vstopila ven in res se je zgodilo: Z AVTOMOBILOM SEM NASEDLA NA ROBNIKU, ki je bil med mojim boksom kjer sem parkirala avtomobil in boksom nasproti. Robnika nisem videla ob pogledu naprej, ravno tako pa so moje misli bile že popolnoma drugje zato sem nasedla z avtomobilom kjer nisem mogla ne naprej in niti nazaj.

Bilo mi je nerodno, neugodno in nisem vedela kaj storiti dalje. Telefon sem imela blokiran zato nisem mogla poklicati svojo sestro, da se z njo posvetujem ali poklicati koga drugega na pomoč. Bila sem sama ob avtomobilu, ki je v nasedenem stanju izgledalo prav “grozno” v moji glavi. Ljudje so hodili mimo, se prijemali za usta od groze in nihče ni rekel ničesar. Moje misli so od grozote, iskanje rešitev, zaskrbljenosti ponorele. Nisem jih mogla ustaviti.

Nato sem se spomnila vsega kar sem prebrala v izjemni knjigi Eckhart Tolle – Živeti v sedanjem trenutku. In sicer knjiga zelo podrobno opisuje kako se je potrebno predati trenutku zdaj iz notranjosti saj rešitve pridejo, ko sprejmeš trenutek ZDAJ. Stala sem ob avtomobilu in se postopoma pričela prepuščati stanju v katerem sem bila. Najprej sem pričela sprejemati, da mi nihče ne bo pomagal. Nato sem začela iz globine sprejemati, da bom tukaj, na tem mestu celi dan, do večera, čez noč in, da ne vem kje se nahaja rešitev. Naenkrat se mi ni več mudilo na delo. Tudi to sem sprejela. Znašla sem se v notranjosti popolnega sprejemanja – brez panike kljub temu, da nisem imela rešitve in niti denarja, da komu plačam za dvig avtomobila. V meni je nastopila globoka mirnost, brez ponorelih misli. Sprejela sem trenutno situacijo v popolnosti.

Stala sem pri miru v občutku popolnega sprejemaja. Nato pa sem v kotičku levega očesa zaznala nekaj, kar mi je vzelo pozornost. Pogledala sem na levo in na daleč opazila, da nekaj parkirnih boksov vstran stojijo trije močni moški, ki bi mi lahko morda pomagali. Nisem si upala iti do njih saj mi jih je bilo nerodno prositi. Vendar pozornost mi je uhajala nenehno tja. Govorilo mi je, da mi lahko oni pomagajo in, da jih naj prosim za pomoč. Končno sem ozavestila, da mi življenje ponuja rešitev skozi te moške. Stopila sem do njih, jih prosila za pomoč in brez težav so se odločili, da mi pomagajo. Dobila sem upanje, da rešimo moj avtomobil ampak še vedno v občutkih neugodja in sramu, ki so se skozi misli ponovno prebudili.

Nato smo naleteli na novo oviro. Trije moški niso mogli dvigniti avtomobila. Že so skoraj obupali, ko je mimo čudežno prišel novi moški, se pridružil da pomaga in nekaj sekund za tistim še eden. Vseh pet je dvignilo avtomobil in ga spravilo iz robnika. Zahvalila sem se jim za njihovo izjemno pomoč, se usedla v avtomobil, peljala do bencinske črpalke, kupila vodo in od šoka sedela v avtu dobrih pet minut. Moja pot do Latkove vasi je nato z avtomobilom bila najpočasnejša in previdna vožnja.

Slika ni moja – žal ni bilo v meni dovolj igrivosti, da bi lahko slikala 🙂 Izgledalo pa je tako kot vidiš na sliki.

Prišla sem domov in z veliko težavo zaupala svoji sestri Karmen dogodek. Pričakovala sem dramo. Namesto tega sem dobila smeh. Karmen je izbruhnila v smeh in od tistega dne dalje sva se na ta račun smejali še kakšen mesec. Ko so se neugodni občutki od dogodka v meni umirjali pa sem dogodek, ki se mi je zgodil videla popolnoma drugače. Ozavestila sem, da sem se v trenutku, ko sem obstala, bila brez pomoči, brez izhoda uspela se zliti v tisti trenutek. V popolnosti sem sprejela trenutno stanje in nato mi je življenje predstavilo rešitev, ki pa se je izkazala za popolno! Navdušena sem bila nad rezultatom, izzidom in predvsem kako odlično se mi je uspelo predati. Nekaj tednov za tem dogodkom je nastopil tista sprememba, ko sva se s setro Karmen morali preseliti domov. Začela se je najina transformacija, težki izzivi skozi starše, veliki občutki nemoči za katere pa sem dogodek z avtobomovilom uporabila kot primer kako pristopiti k težkim situacijam.

S tem nerodnim trenutkom se je pričelo moje spoznavanje moči trenutka ZDAJ. Moj pristop k življenju se je pričel spreminjati iz razmišljanja v učenje sprejemanja. Ravno tako sem ozavestila zakaj sem z avtomobilom nasedla na pločnik. Če bi bila osredotočena na trenutek zdaj, kje sem, kaj držim v rokah, bila osreodotočena na dihanje, bi ozavestila, da imam pred sabo robnik. Preveč se mi je mudilo, bila sem v prihodnosti, ki pa še ni obstajala zato se je naredil “crash”. Tako v našem življenju velikokrat obtičimo, ker gledamo naprej, v prihodnost, kdaj bo določen trenutek prišel in nato nikoli ne pride, ker nismo zliti s sabo v trenutku ZDAJ.

Vse pa se spremeni, ko imamo vsaj del pozornosti skozi dan nenehno v opazovanju dihanja. Tako smo tukaj, povezani s sabo in lahko še iz tako težke situacija v kateri smo se zataknili aktiviramo spremembe – le te se prikažejo vedno samo v sedanjem trenutku, ko nismo poistoveteni z mislimi.

Verjamem, da ti moja zgodba lahko pomaga v težkih trenutkih, ko ne najdeš izhoda. Meni je vedno pomagala in je moj večni opomnik, ko se določena stvar ne premakne v želeno smer. Ta opomnik mi vedno govori, da se le s popolno povezanostjo s sabo zlijemo v trenutek zdaj kjer nastopijo rešitve, odgovori in nastanejo spremembe. Saj sprememba ne nastopi v prihodnosti ampak samo v točno tem trenutku. Priporočam pa ti, da se bolje spoznaš s trenutkom ZDAJ preko izjemnega učitelja Eckhart Tolle. Napisal je dve izjemni knjigi “Živeti v trenutku zdaj” in “Nova zemlja” , ki ti lahko odprejo oči tako kot so meni in Karmen. Če pa potrebuješ mojo pomoč in najti rešitev, izhod za tvojo težavo, klikni TUKAJ.


Suzana Trnovšek

Suzana Trnovšek

Sem strastna raziskovalka problematik skozi astrologijo in k vsaki problematiki ali vprašanju pridem do dna. Pri branju astrološke karte ne napovedujem prihodnosti vendar razkrivam vzroke, razrešujem problematike, pogledam v globino situacij… ki na površini ali zunanjosti niso razumljive, ozdravljive ali razrešene. S sestro Karmen sva šli čez stiske na vseh področjih najinega življenja kar nama je podalo bogate izkušnje ter razkrilo praktične rešitve. Astrologija pa je postala rešiteljica v samem procesu, da sva se lahko pričeli osvobajati. In osvobodiš se lahko tudi ti s pomočjo te spletne strani, ki nudi najine izkušnje, praktične rešitve ter mojo astrološko pomoč.

0 Komentarjev

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja