Manipulacije – kako se soočiti z njimi?

Manipulacije – kako se soočiti z njimi?

Poznamo sledeče vrste manipulacij:

1. Manipulacija s prijaznostjo

Kjer z sladkimi besedami manipulator prejme od nas tisto kar želi. Sladke manipulativne besede v tistem trenutku interpretiramo kot ljubezen po kateri močno ihtimo. Naše pomanjkanje ljubezni pride na površje, nam zamegli realnost in posledično se podredimo manipulacijskemu obnašanju.

Pri tem manipulator uporabi besede, stavke, nadvse nežne nadimke…za katere dobro ve, da bodo delovale. Načeloma že nekaj ur kasneje sledi realnost, ko manipulator prejme želeno. Realnost pa je kruti udarec z zmerjanjem, poniževanjem, “nož v hrbet”, zaničevanje ipd.. ki nam predstavi, da nismo stali ob manipulaciji v svoji resnici.

2. Ugankarsko spraševanje

Manipulator se hrani na naši šibkosti z ugankarskimi vprašanji. Po navadi nam postavi vprašanje, ki sploh ni vprašanje ampak nosi v ozadju zahtevek specifičnega odgovora. Vprašanja so lahko zelo preprosta, enostavna, skorajda banalna in za nekoga, ki nima v sebi bolečine, ki se povezuje z manipulacijo nična.

Vendar, ko nosimo v sebi bolečine ti vprašanje: “Zakaj pa danes ne ješ krompirja?” z manipulacijsko energijo prebudi bolečino s polno strahu, te ohromi in ne veš kako bi odgovoril. Veš, da kakršnekoli odgovor bo napačen oz. bo sprožil morebitni agresivni učinek. Ali pa manipulator zahteva točno specifičen odgovor katera naša naloga je, da ga ugotovimo. Takšno vprašanje nosi tudi vedno napetost, pripravljenost na napad ampak hkrati se oseba ob tem vprašanju zabava saj uživa v občutku nadrejenosti in kontrole.

3. Energetska manipulacija

To je manipulacija z energijo jeze, energetske napadalnosti, tihega zahtevka, ki podrejeno osebo energetsko še kako hitro ohromi. Ponavadi se energetska manipulacija prebudi, ko pri manipulatorju ne gre po njegovo. Takrat se mu energija dvigne in energetska igra se prične. Vstopi v prostor kjer se nahajamo, ga energetsko zasede in nekaj vedno zahteva od nas ali pa pride iskati “problem”. Ali pa nosi energetski zahtevek, da mu pripravimo kosilo.

Ni mu potrebno niti izreči besede, ko se lahko v stanju nezavedanja manipulatorju podredimo in ga vprašamo: “Ali ti lahko s čim danes postrežem? Bi morda jedel/jedla sedajle?” Ta vprašanja postavljamo podrejeno, s prekomerno prijaznostjo. Lahko se zgodi, da gremo še v večje blato podrejenosti, ko mu odstopimo svoj del kosila. Sedi odstranimo delež ne iz ljubezni ampak iz podrejenosti.

4. Manipuliranje skozi laganje in/ali ustrahovanje

Ne glede na to kakšna je tvoja resnica in kaj veš, da se je danes resnično zgodilo, bo manipulator z laganjem prikrival resnico. Takšno laganje ima v ozadju moč manipulacije kateremu enostavno ne moreš ugovarjati. Niti si ne upaš saj veš, da lahko preide v agresijo.

Tudi, če dokažeš resnico lahko manipulator spreobrne energijo v nas in nas prepriča, da smo napačno videli, slišali ali interpretirali. Tukaj ne moremo zmagati in dokazati nikoli. Zakaj? Ker izhajamo iz nemoči. Ravno tako pa obstaja manipulacija skozi ustrahovanje. Že sam glas manipulatorja nosi v ozadju noto ustrahovanja ob katerem dobiš strah v kosti.

5. Manipuliranje skozi izsiljevanje

Izsiljevanja so lahko zelo različna in velikokrat zelo dobro prekrita. Primer: Besede “V grob me boš spravil” so lahko besede, ki zmanipulirajo želeno zaradi v nas prebujene krivde. “Pomagaj mi. Potrebujem tvojo pomoč ampak nimam denarja. Sem na robu z živci.” Če gre tukaj za iskreno prošnjo za pomoč je ta stavek nekaj čisto normalnega. Ampak z dodatkom manipulacije nosi to vprašanje izsiljevanje. Občutiš ga.

POSLEDICE

Vsaki manipulaciji kateri se podredimo nosi hude posledice v nadaljevanju saj se moč manipulacij povečuje, širi, krepi in naše notranje bolečinske nemoči povečujejo. Pričnemo se utapljati v morju manipulacij, ki prihajajo ena za drugo, včasih na vsako uro. Ob tem občutimo ogromno nemoči saj so manipulacije manifestacija naših bolečin nemoči. Zato je nujno potrebno ukrepati in pristopiti manipulacijam na ZAVEDEN NAČIN. Edino ta način te bo rešil tako je pričel reševati naju s Karmen saj je zaveden način tisti, ki osvetli nemoči iz naše notranjosti in ozdravi koren težave.

USTAVI MANIPULACIJE ZA VEČNO!

Če želiš manipulacije ozdraviti za večno ter vstopiti v svojo moč je potrebno pričeti POVEČEVATI SVOJE ZAVEDANJE! Le tako lahko manipulacije USTAVIŠ ZA VEČNO ter vstopiš v svojo moč!

Prični s povečevanjem zavedanja TUKAJ s 4 glavnimi vajami, ki AKTIVIRAJO  ZDRAVLJENJE MANIPULACIJ!!

Kako manipulacijam pristopiti ter jih pričeti ustavljati, ko le te nastopijo pa KLIKNI TUKAJ in prejmi mojo pomoč! Naučila te bom korak za korakom kako manipulacijam PRISTOPITI, PRIČETI USTAVLJATI, KAKO SE NA NJIH ODZVATI ter z vpogledom v tvojo astrološko karto pojasnila zakaj se soočaš z manipulacijo!

Prijava na Suzanine e-novice

Vpišite svoje podatke ter prejemajte Suzanine e-novice dvakrat tedensko.

Strinjam se, da moje osebne podatke obdeluje MailChimp ( več informacij )

Od e-mail novic se lahko odjavite kadarkoli.

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart