Manipulacije – kako se soočiti z njimi?

Manipulacije – kako se soočiti z njimi?

Za osvobajanje od manipulacij sva s Karmen potrebovali precej vaje in učenja, da sva se naučili soočiti z njimi in jih ozdraviti. Nekatere so bile zelo trd oreh, druge je bilo težko odkriti ampak jih je bilo ustaviti enostavno, tretje pa so se razkrile in ustavile na presenetljiv način o katerem opisujem tudi v nadaljevanju.

Preden ti predstavim kako se soočiti z različnimi tipi manipulacij naj ti jih nekaj predstavim kakšne manipulacije lahko doživljamo:

Manipulacija s prijaznostjo

– kjer z sladkimi besedami manipulator prejme od nas tisto kar želi. Sladke manipulativne besede v tistem trenutku interpretiramo kot ljubezen po kateri močno ihtimo. Naše pomanjkanje ljubezni pride na površje, nam zamegli realnost in posledično se podredimo manipulacijskemu obnašanju. Pri tem manipulator uporabi besede, stavke, nadvse nežne nadimke…za katere dobro ve, da bodo delovale. Načeloma že nekaj ur kasneje sledi realnost, ko manipulator prejme želeno. Realnost pa je kruti udarec z zmerjanjem, poniževanjem, “nož v hrbet”, zaničevanje ipd.. ki nam predstavi, da nismo stali ob manipulaciji iz prijaznosti v svoji resnici.

Ugankarsko spraševanje

– manipulator se hrani na naši šibkosti z ugankarskimi vprašanji. Po navadi nam postavi vprašanje, ki sploh ni vprašanje ampak nosi v ozadju zahtevek specifičnega odgovora. Vprašanja so lahko zelo preprosta, enostavna, skorajda banalna in za nekoga, ki nima v sebi bolečine, ki se povezuje z manipulacijo nična. Vendar, ko nosimo v sebi bolečine ti vprašanje: “Zakaj pa danes ne ješ krompirja?” z manipulacijsko energijo prebudi bolečino s polno strahu, te ohromi in ne veš kako bi odgovoril. Veš, da kakršnekoli odgovor bo napačen oz. bo sprožil morebitni agresivni učinek. Ali pa manipulator zahteva točno specifičen odgovor katera naša naloga je, da ga ugotovimo. Takšno vprašanje nosi tudi vedno napetost, pripravljenost na napad ampak hkrati se oseba ob tem vprašanju zabava saj uživa v občutku nadrejenosti in kontrole.

Energetska manipulacija

– to je manipulacija z energijo jeze, energetske napadalnosti, tihega zahtevka, ki podrejeno osebo energetsko še kako hitro ohromi. Ponavadi se energetska manipulacija prebudi, ko pri manipulatorju ne gre po njegovo. Takrat se mu energija dvigne in energetska igra se prične. Vstopi v prostor kjer se nahajamo, ga energetsko zasede in nekaj vedno zahteva od nas ali pa pride iskati “problem”. Ali pa nosi energetski zahtevek, da mu pripravimo kosilo. Ni mu potrebno niti izreči besede, ko se lahko v stanju nezavedanja manipulatorju podredimo in ga vprašamo: “Ali ti lahko s čim danes postrežem? Bi morda jedel/jedla sedajle?” Ta vprašanja postavljamo podrejeno, s prekomerno prijaznostjo. Lahko se zgodi, da gremo še v večje blato podrejenosti, ko mu odstopimo svoj del kosila. Sedi odstranimo delež ne iz ljubezni ampak iz podrejenosti.

Manipuliranje skozi laganje in/ali ustrahovanje

– ne glede na to kakšna je tvoja resnica in kaj veš, da se je danes resnično zgodilo, bo manipulator z laganjem prikrival resnico. Takšno laganje ima v ozadju moč manipulacije kateremu enostavno ne moreš ugovarjati. Niti si ne upaš saj veš, da lahko preide v agresijo. Tudi, če dokažeš resnico lahko manipulator spreobrne energijo v nas in nas prepriča, da smo napačno videli, slišali ali interpretirali. Tukaj ne moremo zmagati in dokazati nikoli. Zakaj? Ker izhajamo iz nemoči. Ravno tako pa obstaja manipulacija skozi ustrahovanje. Že sam glas manipulatorja nosi v ozadju noto ustrahovanja ob katerem dobiš strah v kosti.

Manipuliranje skozi izsiljevanje

– Izsiljevanja so lahko zelo različna in velikokrat zelo dobro prekrita. Primer: Besede “V grob me boš spravil” so lahko besede, ki zmanipulirajo želeno zaradi v nas prebujene krivde. “Pomagaj mi. Potrebujem tvojo pomoč ampak nimam denarja. Sem na robu z živci.” Če gre tukaj za iskreno prošnjo za pomoč je ta stavek nekaj čisto normalnega. Ampak z dodatkom manipulacije nosi to vprašanje izsiljevanje. Občutiš ga.

Sedaj pristopiva k rešitvam kako se soočiti z manipuliranjem, ga ustaviti in za večno ozdraviti.

POSLEDICE

Vsaki manipulaciji kateri se podredimo nosi hude posledice v nadaljevanju saj se moč manipulacij povečuje, širi, krepi in naše notranje bolečinske nemoči povečujejo. Pričnemo se utapljati v morju manipulacij, ki prihajajo ena za drugo, včasih na vsako uro. Ob tem občutimo ogromno nemoči saj so manipulacije manifestacija naših bolečin nemoči. Zato je nujno potrebno ukrepati in pristopiti manipulacijam na ZAVEDEN NAČIN. Edino ta način te bo rešil tako je pričel reševati naju s Karmen saj je zaveden način tisti, ki osvetli nemoči iz naše notranjosti in ozdravi koren težave.

ZAVEDEN PRISTOP

Zaveden pristop k manipulacijam pomeni, da si ob vsaki manipulaciji zavedna/zaveden trenutka manipulacije, svojega čustvenega stanja, svojih misli in jih opazuješ iz ozadja. Le tako lahko ustvariš dovolj zavedanja v sebi, da lahko tvoje zavedno stanje nato pristopi k manipulacijam z močjo. Tvoje zavedanje je tvoja moč, izjemna sila, ki lahko prodre skozi največje manipulacije.

Zavedanje je potrebno tudi širiti oz. povečevati. To narediš z rednim meditiranjem. Priporočam odpiranje in uravnavanje čaker – meditacija na katero midve s Karmen meditirava. Če jo potrebuješ, jo najdeš s klikom tukaj. Nato se redno prizemljuj, da stojiš trdno na tleh ob izzivu. Povezuj se s sabo skozi dan zato, da osvojiš občutek in stanje tvojega zavedanja. Biti povezan s sabo pomeni biti zaveden ali drugače imenovano stati v svoji moči.

KJER JE ENA, JIH JE ŠE VEČ

Če se soočaš z manipulacijo, pomeni tudi, da jih je okoli tebe še več. Ponavadi zaznamo najmočnejše manipulacije. Ampak s povečevanjem zavedanja sva s Karmen odkrili, da jih doživljava prav povsod. Zavedanje nam odpre oči in pričnemo videvati, kje doživljamo “nedolžne” ali mini manipulacije, ki so ravno tako močno toksične kot največje. Razlika je v tem, da so manjše hitreje ozdravljive, rešljive ampak zelo skrite. Posledično pa nas pomagajo dokopati se do večje moči v sebi. Vsaka manjša ozdravljena manipulacija nam poveča notranjo moč, da lahko ozdravimo večje.

Zato ti predlagam, da najdeš tiste najmanjše manipuacije. Saj se je lažje lotiti tistih manjših in “posekati” v sebi manjše bolečine v nas kot pa se lotiti največje. Za večje potrebujemo več zavedanja, več vaje, več truda in zavedne sposobnosti. Biti moramo dovolj zavedni, da lahko našo največjo notranjo čustveno bolečino skozi zunanjo manipulacijo ozdravimo.

PRESEKAJ MANIPULACIJO / MANIPULACIJE

Manipulacije so manifestacije naših nemoči. Nemoči so čustvene bolečine, ki se razvijejo v močno podrejenost. V tem primeru doživljamo manipulacije skozi specifično osebo. Vendar čustvena bolečina, ki se razvije v podrejenost pa nosi še eno vejo razvijanja v manipulacijo in sicer v nadrejenost. To pomeni, da se naša nemoč na nekaterih področjih razvije v manipulacijo. Kar pomeni, da če doživljamo manipulacije, manipuliramo nekje tudi sami.

Uf, to odkritje je bilo kruto za moja ušesa. Predvidevam, da je tudi tebe ta realizacija sedajle osupnila. Zadelo je mene kot Karmen. Naenkrat sva ozavestili, da enako privlači enako. Kar pomeni, če mi doživljamo manipulacije, se skozi specifično področje izlivajo skozi nas. Zato sva se pri nadaljnih manipulacijah, ki sva jo doživljali pričeli spraševati: “Kje pa jaz manipuliram?” in “Na katerem področju?”. Postopoma sva jih pričeli odkrivati. V trenutku, ko sva jih odkrili, sva jih prekinili in ustavili. Kar je posledično sprožilo zmanjšanje manipulacij v zunanjem svetu.

Presekanje manipulacij ni vedno enostavno saj je pogojena bolečinska nemoč delovala leta v nas. Zato je potrebna vaja, da svojo manipulacijsko bolečino ujamemo, jo ustavimo z našim zavedanje. Tako se ustavlja in zmanjšuje zunanje manipuliranje.

NASVETI

Ob nastopu manipulacije, usmeri svojo pozornost v dihanje.

To je tvoj kanal do zdravljenja manipulacije v tistem trenutku. Ob manipuliranjih ne uporabljaj toliko besed kot tvoje zavedno stanje s pomočjo dihanja. Zavedno dihanje te popelje v notranjost in pomembno je, da ostaneš nenehno v sebi. Karkoli oseba govori, te sprašuje, izsiljuje, laže…oz. te manipulira je trenutek tvojega zavednega dihanja ključen. Ta trenutek te odstrani od zunanje vplivne manipulacije in preusmeri v svojo notranjost.

Usmerjanje v dihanje ti bo sčasoma uspelo ustvariti zavedni prostor skozi katerega bo prišla rešitev kako odgovoriti, kaj narediti, kako se odzvati ipd. Pravi odgovor je v tebi zato se sprašuj med manipulacijo: “Kaj lahko ta trenutek naredim?” Pravi in resnični odgovori nosijo vedno noto čistosti in nikoli obtoževanja, dokazovanja in ostalih negativizmov. Ta čista nota pa nosi izjemno višjo energetsko moč, ki bo uničila manipulativno obnašanje že z enim stavkom. Zato je usmerjanje vase nujno potrebno.

Če prejemaš vprašanja, na njih ne odgovoriš takoj.

Ustavi se, bodi zavedna/zaveden dihanja in počakaj vsaj 5 sekund preden odgovoriš. Tako narediš časovni zavedni prostor, da lahko pride namesto podrejenega odgovora, zavedni stavek. Ravno tako lahko v tistem času raziskuješ čustveni in mentalni raven- kaj se dogaja na tem področju, kaj občutiš, kaj te boli, kaj se želi ozdraviti. Zavedni stavki so vedno energetsko zdravilni in ti skozi zdravljenje pomagajo priti manipulaciji do dna. Bolj kot vadiš časovni zavedni premor, lažje prideš do odgovorov, ki sekajo manipulacijo.

Odgovori, ki pridejo nosijo vedno čistost in nikoli obtoževanje, napad, reaktivnost, skrite povratne manipulacije. Takšni odgovori so lahko zelo kratki ampak manipulatorja dobesedno zadanejo skozi bolečino v njegovo resnico, ga prebudijo, postavijo v zmeden položaj in pomagajo osvoboditi tudi njega.

Ko se manipulativni dogodek zaključi, pojdi svoj miren prostor.

Predelaj ta dogodek s vprašanji: “Kako sem se počutil-a?” “Kaj me najbolj pri manipulaciji boli?”, “Kdaj se mi je v otroštvu enako ali podobno dogajalo?” “Kako sem se takrat počutil-a?”…ko prideš do odgovora, realizacije, se odpri bolečinam, ki želijo ob realizaciji priti na površje. Dovoli si občutiti čustveno bolečino, jo izjokati in hkrati opazuj iz ozadja kot si opazovalka/opazovalec svojega dihanja. Vedno, ko bolečino opazuješ, je opazovalna energija, zavedno tvoje stanje, ki izničuje temačne bolečine in jih “preseže” oz. pretvori v svetlobo.

Pri zdravljenju manipulacij sva s Karmen ob realizaciji vzroka manipulacije najmočneje občutili bolečine v grlu. Ob prebujenem čustvu iz preteklosti, se prebudi rezka bolečina na predelu grlene čakre. Občutek je kot, da se je prebudil cmok. Dovoliva si občutiti bolečino, jo izražava na glas kako sva se počutili. Glasno izražanje pomaga v popolnosti prebuditi in procesirati bolečino. Hkrati pa opazujeva to rezko bolečino iz ozadja. Z opazovanjem prične izginjati, čustvo pa se izlije. Bolečina izgine in nastopi osvobojen občutek.

Vprašaj se “Kje jaz manipuliram na podoben ali isti način?”

To vprašanje si ni ravno lahko postavljati ampak je potrebno zato, da jo ustaviš pri sebi. Tako ti bo lažje zdraviti manipulacijo. In vedno moramo pričeti pri sebi oz. v sebi, kaj mi dajemo ven. Saj to prejemamo nazaj.

Pri sebi sem s spraševanjem odkrila, da manipuliram z mojo sestro Karmen. Realizacija me je šokirala. Zakaj? Najprej iz razloga, ker manipuliram s svojo sestro, dušo dvojčico, ki sva ena drugi edini v oporo. Drugič pa iz razloga, ker sem to počela na zelo nezaveden način. S svojo jezo, ki se je prebudila v meni sem jo preusmerila na nezaveden način v njo in zahtevala “posebno vrsta obnašanja”. Na trenutke mi je šla na živce. Drugič mi je bila na poto ipd. Te občutke sem prenašala na njo iz ozadja – energetsko in manipulativno.

V trenutku, ko sem ozavestila sva se s Karmen pogovarjali kako bi lahko pristopila do nje drugače, saj me je ta bolečina nemoči močno zajemala. Velikokrat me je Karmen ob prebujeni moji manipulaciji pomagala z opozorilom na glas. Povedala mi je kdaj občuti te energije, moja naloga pa je bila, da jih zaznam in takoj stopim vstran. S časoma sem postala močnejša, nemoči manjše in posledično so moje manipulacije do nje kot tudi zunanjepričele izgubljati moč.

Ni si enostavno priznati, da manipuliramo tudi mi. Zavedati se je potrebno, da v resnici ne manipuliramo mi ampak bolečina s katero se poistovetimo. Z ozdravljeno bolečino posije naše bistvo, ki pa je ljubeče, brez manipulacij.

Še eden zelo pomemben nasvet, ki je sprožil v meni veliko spremembo pri manipulacijah.

Naučiti se je potrebno kdaj pri manipulaciji tudi postaviti ZDRAVE MEJE, stopiti naprej, “UDARITI PO MIZI” in manipulacijo ustaviti z besedami. Velikokrat nas življenje potisne v določene manipulacije zato, da pritisne na naš čustvenih gumb. Kaj se zgodi takrat? Ko čustva občutimo, se lahko naredi premik in manipulacijo lahko ustavimo. Tako se je zgodilo tudi pri meni.

V zadnjih letih sem doživljala veliko energetsko manipulacij preko spleta. V največji meri preko žensk. Pisale so mi kako naj jaz delam, kaj ne smem pri delu narediti, kaj naj objavim, kaj lahko in kaj ne smem, kje sem nespoštljiva in kaj ni pravilno itd. Druge pa so me izsiljevale glede denarja in svetovanj. Vse te besede so bile ovite v sladkost ampak z zelo močno energetsko manipulacijo.

Na začetku svojega dela sem se ob takšnih e-mailih tresla. Začutila sem v sebi strah. Povečevala sem zavedanje in nato začela čutiti ogromno nemoči. Odšla sem z meseci še globlje in prišla do jeze. Nato pa se je približeval zaključen del z novim e-mailom kjer sem dobila energetsko izsiljevanje, da moram svetovati tej osebi brezplačno. Te besede so bile zvito napisane, z zahtevkom in nadaljevalnimi e-maili, ki so zahtevali svoje ne glede na to kako spoštljivo sem odpisala. Ob naslednjem  e-mailu pa sem začutila MOČAN NAVALJ JEZE. Ponovno sem se počutila utesnjeno, kot v zaporu, energetsko ujeto. Vendar tokrat pa sem prišla še v globljo bolečino. Pričela sem kričati od čustvenih bolečin, izražala bolečino na glas kako se počutim in ZAČUTILA, da je čas, da tokrat stopim naprej. Dovolj je bilo tega. 

Usedla sem se za računalnik. Zaprla oči. Vstopila v srčni, čustveni del. Začutila sem močno energijo na glavi in v prsnem košu, ki je potovala po rokah, vse do mojih prstov. In nato sem pričela pisati sporočilo iz ČUSTEV, zelo iskreno. Napisala sem kako se počutim ob teh besedah in odšla še korak dalje, ki sem se ga naučila dan pred tem izzivom. Napisala sem, da je dovolj s tem Energetskim manipuliranjem. Šla sem direktno v energijo manipulatorja s katero se nisem znala prej nikoli soočiti. Odgovor, ki sem ga prejela nazaj je bil šokanten. Dobila sem opravičilo kljub temu, da ga nisem zahtevala kaj še pričakovala. Sedaj se takšnih e-mailov ne bojim več saj vem kako se soočiti z njimi. Ravno tako pa sem svoje nemoči ozdravila in ob tem ne čutim strahu kot tudi se ne počutim več nemočno. Nasprotno, počutim se močno kar je pozitivno vplivalo na moje delo in odnos z ženskami.

Kar ti želim z mojo zgoraj opisano izkušnjo predati je, da pri ustavljanju manipulacije:

– pojdi pri izražanju v svoja čustva.

Le čustva imajo moč, da tvoje izražanje dobi moč;

– svoja čustva izraziš direktno, temeljito, pogumno in iz resnice.

Primer: “Ob vaših/tvojah besedah se počutim ujeto, nemočno in zelo utesnjeno.” Izražanje čustev ne usmerjaš v obtoževanje v drugo osebo saj je to REAKCIJA, ki sproži nadaljne prepire preko e-maila ali dokazovanje. Izazi sebe in ničesar drugega. Napiši/izreči tisto kar čutiš in NE KAR MISLIŠ. To je velika razlika. Misli nimajo moči, čustva pa so izrazi tvojega resničnega čutenja in bolečine.

– sedaj postavi mejo z direktnimi besedami:

“Dovolj je s tem energetskim manipuliranjem ali takšnega energetskega manipuliranja ne dovolim več.” Lahko si direktna/direkten, odideš stran ali stopiš naprej…ampak izbrati je potrebno pravi trenutek oz. narediti, ko je čas za takšen korak. Jaz sem potrebovala 3 leta, da sem ozavestila, da lahko stopim naprej in povem resnico iz čustev. Moja bolečina mi je vedno govorila, da ne smem tega početi, ker sem potem slaba oseba. Vedi, da to te ne definira, da si slaba oseba. Dokler izražaš svojo resnico k večjemu stopaš v moč in pomagaš, da se tvoje življenje prične razvijati iz moči kjer ni manipulacij.

– zaključiš z kakšna bo posledica ali kaj si se odločil-a.

Primer: Če doživim še enkrat podobno obnašanje, bom storil-a……….. Pomembno je, da potem tudi to storiš, če se situacija ponovi. Drži se tega kar izrečeš. Eden od mojih e-mail zaključkov je bil: “Na vaša e-mail sporočila ne bom več odgovorjala. V primeru dodatnega nadlegovanja pa vas bom prisiljena blokirati”.

– izberi pravi trenutek in ne počni tega koraka na silo.

Ponavadi se dogodek zelo preprosto razvije sam od sebe in ne dobiš reakcije ali napada. Pravi trenutek zaznaš kot zavedanje v tebi, ki želi stopiti naprej. Skoraj te samo od sebe potegne naprej, brez razmišljanja in tuhtanja. Če nisi izrazil-a in postavil-a meje iz zavednega stanja kot sem ti ga predstavila potem lahko prejmeš “energetsko povratni udarec” in se ob tem ponovno počutiš nemočno/nemočnega.

Zavedno postavljanje mej ima vedno občutek popolne osvobojenosti, odhod iz zapora, občutek čiste notranje moči. Še vedno lahko prejmeš morda energetski udarec ampak, če si se izrazil-a iz zavedne tvoje notranje moči, boš kljub vsemu občutil-a zelo veliko notranjo moč, pogum, stabilno držo v telesu od pasu navzgor.

– nisi slaba oseba, ko postaviš meje ali rečeš manipulaciji STOP.

Manipulatorji lahko igrajo nato žrtev ali sprožijo manipulativne solze ali pristopijo s sladkimi besedami ipd. Tukaj pazi, da se ne ujameš nazaj v zanko saj edino stati za svojo resnico te odreši manipulacij in popelje do spoštovanja. Najprej spoštovanja do sebe in posledično prejmeš spoštovanje kot odsev nazaj.

Če potrebuješ mojo osebno pomoč pri manipulacijah te vabim na svetovanje s klikom tukaj. Napiši mi s kakšno manipulacijo se soočaš, kaj se ti zgodi, kakšno je obnašanje osebe, ki manipulira s tabo in s pomočjo astrološke karte te popeljem do realizacij – zakaj se ti to dogaja, rešitev, nasvetov in personaliziranega vodenja. Moč je v tebi in osvobodiš se lahko v popolnosti.

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart