Kupovanje živil v času CoronaVirusa – sporočilo za vas

Mnogi vas v času CoronaVirus-a kupuje velike zaloge živil za tedne naprej. Ste se vprašali čemu kupujete na takšen način? Ste morda vedeli, da ni pravilno delovati na način, da si vse vzamete le zase in niti ne pomislite, da so na Zemlji še drugi ljudje? Jaz se vedno vprašam v takšnih ali podobnih situcijah: “Kako bi se jaz počutila, če bi bila v tej vlogi – v tem primeru, da bi zmanjkalo živil zame?” In nato ukrepam z bolj zavednimi odločitvami, ki nosijo prizemljenost ampak hkrati socialno zavedanje, da smo pod gladino vsi eno. Na Zemlji imamo dolžnost pomagati eden drugemu tako, da kupimo kaj v tem trenutku potrebujemo zato, da je za vse nas dovolj.

Ali veste, da trenutno obsedeno nakupovanje velikih živil sporoča še nekaj globljega? V trenutku, ko kupujete iz strahu, pravzaprav dajete gorivu vašim čustvenim bolečinam. Le-te se navezujejo na pomanjkanje, ki ste ga doživljali včasih ali so ga bolj očitno doživljali starši in tudi stari starši. Ste vedli, da so to bolečine pomanjkanja povezane z denarjem in osnovnim preživetjem?

Kakršna koli neozdravljena bolečina povezana s pomanjkanjem blokira notranji mir ter manifestacije, ki poskrbijo, da nismo nikoli lačni ter, da imamo vse kar potrebujemo v tem trenutku. Zelo pomembno je, da živimo iz trenutka v trenutek in ne v prihodnosti. Saj tako lahko ostanemo notranje mirni, prizemljeni ter priskrbljeni za prihodnost. Bolj kot delujete iz strahu, močneje napolnite svoje občutke pomanjkanja ter težje so lahko vaše razmere.

Zato vas pozivam, da se vprašate kako se počutite, ko si naročite večje zaloge živil, ki jih ta trenutek morda niti ne potrebujete? Kaj se v vas prebudi? Katera bolečina? Na kaj vas spominja? Se spomnite kakšnega trenutka iz preteklosti? Nekje v vas se nahaja koren bolečine pomanjkanja, ki se je sedaj dvignil na površje. V resnici vam CoronaVirus ni povzročila strahu temveč vam ga je prebudila. V sebi ga nosite že od večno. Če ga ne-bi imeli potem ne-bi živeli iz strahu v tem trenutku. Kot tudi, če svojega občutka strahu niste zavedni v sebi potem sta lahko reaktivni na način, da obsedeno kupujete in razmišljate o prihodnosti. Vendar, če temu pristopite z zavedanjem na način, da greste raje v svoj prsni predel z opazovanjem dihanja ter opazujete ta vaš notranji nemir, boste rano v sebi pričeli uspešno zdraviti.

Ujemite se, ko se priplazijo tudi miselni strahovi ter opazujte kako jih nahranite…morda sedaj hitreje jeste…ali pa ste zmanjšali obroke…kupite velike količine kvasa čeprav ga ne potrebujete…imate prepričanje, da si morate nabrati večjo količino – kdo vas je to naučil ter zakaj? Predelujte svoje delovanje povezano z živili ter prehranjevanjem v tem času in uspeli boste zdraviti ne le strah pred pomanjkanjem temveč tudi obilje-pa naj bo to finančno ali kakršno koli drugo. Poleg pa boste predelovali tudi občutke manjvrednosti, ki so se zakrili v občutkih bolečin pomanjkanja. Največja svoboda nastopi z notranjim mirom, ki ga ponuja trenutek zdaj in ne kaj bo ali kaj še bo. Niste še tam. Ste pa tukaj, v tem trenutku.

Skoncentrirajte se na vašo desno dlan, dajte ji popolno pozornost in opazili boste kako se bodo misli prihodnosti ter preteklosti pričele umirjati. Našli boste svoj mir in ozavestili, da ta trenutek je vse dobro, niste lačni, ste siti, nič se še ni zgodilo in umirili boste vse napetosti. Vstopili boste vase kjer je svetloba, ljubezen, mir in največja varnost.

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen.