6# Ko se v nas prebudi kundalini…

Objavil Suzana Trnovšek dne

Kundali se lahko v nas prebudi z rednim meditiranjem. Je življenjska sila, ki se prebudi skozi korensko čakro. Ko se ta življenjska sila prebudi v nas, potuje z občutki nadnaravne moči skozi naše telo, vse do glave. Kundalini nenadno in močno očisti čustvene bolečine oz. energijske blokade.

Kar naše zavedanje ne more ozdraviti, lahko kundalini ozdravi. Znano je, da nas ta energija lahko z nekaj sunki popolnoma osvobodi človeškega trpljenja oz. prebudi človeka na način, da preneha trpeti v popolnosti. Zato je mnogo ljudi usmerjenih v prebujanje te močne sile, da si skrajšajo trpljenje in najdejo takojšnjo svobodo. Drugi delajo z namenom, da dosežejo razsvetljenje. Tretji pa z namenom, da okusijo in doživijo to močno življenjsko silo, ki je postala v tem obdobju zelo popularna. Vsi omenjeni nameni so pristop z egom in iskanje hitrih rešitev, ki pa lahko prinese do trajnih težkih posledic.

Danes te želim popeljati skozi spoznavanje kundalini sile saj je lahko nevednost, nepoznavanje in napačen pristop smrtno nevarno. Ravno tako te želim ozavestiti kako veš, da doživljaš kundalini ter kaj tisti trenutek narediti.

Pravila kundalini energije

1. Kundalini energije nikoli ne prebujaj na silo – Obstajajo duhovne vaje ali posebne meditacije, ki namenoma prebujajo kundalini energijo. Te vaje uspešno delujejo ampak lahko s prebujanjem kundalini energije pustijo težke posledice nate in na tvoje življenje. Lahko te popeljejo tudi v bolnišnico ali smrt. Za občutenje in doživljanje prebujene kundalini energije moramo biti dovolj zreli, zavedni, pripravljeni in dovolj močni, da lahko z njo sodelujemo. Poglejva eden primer. Če prebujena kundalini energija prične v danem trenutku zdraviti enega tvojih večjih strahov, in zanj nisi pripravljen-a, te lahko zdravljenje strahu spravi v mentalni zlom.

2. Pusti, da se kundalini energija prebudi sama od sebe – Naučila sem se, da dokler vsakodnevno meditiramo na vse čakre, se kundalini energija prebudi sama od sebe, ko smo nanjo pripravljeni. V tistem trenutku, ko se prebudi, odide tja kamor mora oditi in smo jo tudi sposobni prenesti. Sposobni smo se soočiti s kundalini čiščenjem, ki nas bo tudi močno osvobodil.

3. Meditiraj enkrat na dan, z omejenim časom – Ne meditiraj na dan več kot 60 minut. Večkratno meditiranje lahko preseže tvoje sposobnosti zdravljenja. In morebitna prebuditev kundalinija, je lahko zate premočna, da jo preživiš. Posluži se tudi primerne meditacije, ki te usmerja v notranjost telesa in ne prebuja kundalini energije na silo.

4. Kundalini ni potreben in nujen za zdravljenje tvojega trpljenja – Ne doživijo vsi kundalini energije skozi proces zdravljenja bolečin. Tisti, ki ne doživijo pomeni, da jo ne potrebujejo. Zato se ne omejuj na kundalini energijo, jo ne čakaj, saj bo prišla oz. se prebudila, ko/če bo potrebna za tvojo transformacijo.

5. Kundalini se lahko prebudi kadarkoli – Kundalini energija se lahko prebudi med meditiranjem ampak po svojih izkušnjah sem ozavestila, da se lahko prebudi v trenutku, ko nismo v meditativnem stanju. Moje najmočnejše kundalini izkušnje so vedno tiste, ki se prebudijo skozi dan in ne zvečer med meditiranjem.

Kaj je dobro, da veš

Ob prebujeni kundalini energiji, jo v močnem sunku ne moreš ustaviti, kontrolirati, obvladovati in nadzorovati. Tvoje telo onesposobi zaradi njene močne energije, ki zavzame tisti čas tvoje telo v popolnosti. V tistem trenutku lahko doživiš ene izmed najmočnejših fizičnih bolečin, nezmožnosti držanja svojega telesa, močne zvoke in občutenja, ki jih ni enostavno prenesti – kot so strahovi, fobije, ki se v tistem trenutku zdravijo.

Kundalini lahko traja nekaj minut ali tudi 30 minut. Ta sila se ustavi sama od sebe, ko opravi svoje “čistilno delo”.

Znaki, da doživljaš kundalini

1. Občutek v notranjosti telesa, ki ga težko preneseš – pojavi se občutenje močnih energij, ki jih ni enostavno prenesti. Deluje kot, da boš težko izdržal-a v tem občutku. Ta občutek lahko traja nekaj sekund preden se kundalini v popolnosti prebudi.

2. Zajame te valj vroče energije – postane ti zelo vroče. Opaziš lahko kako se pričneš naenkrat slačiti saj ne preneseš vročine v sebi. Hkrati pa te ob prebujeni kundalini energiji poleg vročine zajema neke vrste mrzlica. Mrzlica naznanja čiščenje oz. izločanje čustvene bolečine, ki jo čisti kundalini.

3. Telo ne moreš držati “pokonci” – Ta sila ima takšno moč, da ne moreš stati oz. telo težko držiš pokonci. Deluje kot, da je tvoje telo nezmožno stati, sedeti ali uporabiti kakršnokoli mišico. V notranjosti pa se nahaja “vihar” nadnaravno močne energije.

4. Ko se kundalini zaključi, vsi občutki in nezmožnosti funkcioniranja naenkrat izginejo. Zlahka se vstaneš in skorajda deluje kot, da se nič ni zgodilo. Utrujenost je seveda lahko prisotna vendar druga “notranja vetrovna drama” izgine v popolnosti.

Kako se soočiš s prebujeno kundalini energijo?

1. Sprejmi to močno silo in se ji predaj – Ne upiraj se ji in se  namesti tako kot ti najbolj ustreza. S Karmen se ponavadi odzoveva tako, da se uleževa na tla, najpogosteje na hladna tla. Če kundalini zdravi sakralni predel, se lahko pojavijo poleg zelo močni trebušni krči ter te prisilijo biti na školjki zaradi izločanja blata medtem, ko je kundalini prebujen. Ta del je večji izziv saj moraš telo držati pokonci in ob kundalini energiji je to zelo težko.

2. Če te zajame strah ob tej močni energiji – se osredotoči na dihanje ali imej pozornost na prsni koš. To je točka iz katere zmoreš prenesti vse močne sile in druge strahove. Moj zadnji kundalini je bil tako močan, da sem komaj prenesla močne energije po celem telesu, želodčne krče, bolečine ob izločanju blata, močno piskanje v ušesu, delno izgubo jasnega vida…zato sem se z vso silo osredotočila v sredino prsnega koša. To mi je dalo moč, da sem izdržala v tem kundalini zdravljenju, ki je kot vihar čistil moje čustvene bolečine.

3. Prosi vodnike za pomoč – obrni se na vodnike, da ti pomagajo iti skozi ta proces. Če postane resnično pretežko ali nevzdržno jih prosi naj kundalini zaustavijo. Če ne prebujaš kundalini energije na silo, potem lahko izdržiš momentum kundalini energije in takrat se osloni na vodnike, da ti pomagajo iti skozi. Vodnike prosiš v mislih ali na glas – slišijo te v obeh primerih.

Meditacijo, ki te na zdrav in varen način popelje do transformacije lahko kupiš TUKAJ. Ustvarila sem jo jaz, na podlagi lastnih izkušenj in je ena izmed meditacij ob kateri si varen/varna. To pomeni, da na pravi način pristopaš k transformaciji. Če se kundalini ob rednem meditiranju na meditacijo, ki sem jo predlagala prebudi, potem veš, da ga zmoreš prenesti in je čas, da nekaj velikega odide iz tvojega stanja.


Suzana Trnovšek

Suzana Trnovšek

Sem strastna raziskovalka problematik skozi astrologijo in k vsaki problematiki ali vprašanju pridem do dna. Pri branju astrološke karte ne napovedujem prihodnosti vendar razkrivam vzroke, razrešujem problematike, pogledam v globino situacij… ki na površini ali zunanjosti niso razumljive, ozdravljive ali razrešene. S sestro Karmen sva šli čez stiske na vseh področjih najinega življenja kar nama je podalo bogate izkušnje ter razkrilo praktične rešitve. Astrologija pa je postala rešiteljica v samem procesu, da sva se lahko pričeli osvobajati. In osvobodiš se lahko tudi ti s pomočjo te spletne strani, ki nudi najine izkušnje, praktične rešitve ter mojo astrološko pomoč.

0 Komentarjev

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja