Kdaj prekiniti razmerje? I 5 nasvetov

1. Ko v razmerju doživljaš nasilje

Prekini razmerje, ko doživljaš kakršno koli vrsto nasilja – fizično, verbalno, čustveno, spolno…Marsikatera žrtev doživlja nasilje in niti ne ve, da ga doživlja še posebej, če je bila obkrožena z nasilnimi odnosi od časa odraščanja. Zato je dobro, da veš kaj spada pod te nasilne odnose. Pod nasilne odnose spadajo poniževanja, zmerjanja, zahtevki, manipuliranje, pretepanje, kričanja, zaničevanja, posmehovanja, siljenje v spolne odnose… Takšni pristopi so nasilni odnosi, katere je potrebno prekiniti ne glede na to, če že imata otroke. Saj otroci prejemajo vso nasilno energijo vase, doživljajo čustvene bolečine zaradi česar že doživljajo trpljenje.

Včasih takšnega nasilnega razmerja ne moremo zapustiti zaradi tega, ker smo finančno omejeni ali preveč v nevarnosti. Za v te namene pripravljam ideje in nasvete, ki bodo objavljeni tukaj na spletni strani. Če pa teh omejitev nimaš, pa ne oklevaj. Dlje kot odlašaš, več trpljenja se nabira v tebi in težje lahko postane.

2. Ko si izčrpal-a ves trud skozi komunikacijo

Obstajajo razmerja, ko se samo ena oseba želi pogovarjati in razreševati probleme in izzive skozi komunikacijo. Medtem, ko partner/partnerka tega ne želi, se odmika pogovorom, je nenehno reaktiven/reaktivna in se enostavno z osebo ne da pogovarjati…Ko si naredil-a iz svoje strani vse, želel-a rešiti s komunikacijo, potem je dobro razmisliti o prekinitvi razmerja. Pravo razmerje je osnovano vedno na osnovi komunikacije, odprtega pogovora in želje po rasti skupaj. Če tega ne prejemaš in se trudiš že dolgo potem ne trpinči sebe v nedogled.

Dokler skupaj rešujeta izzive, bosta premagala tudi največje izzive v odnosih. Zato preveri pri sebi ali si stopil-a do partnerja in se želel-a pogovoriti o problematiki…si mu/ji prisluhnil-a. Umiri se notranje tako, da usmeriš pozornost v opazovanje dihanje in se vprašaš ali še obstaja kakšen način komunikacije, ki mu lahko pristopiš na učinkovit način. Lahko pa ti pri tem pomagam tudi jaz.

3. Ko začutiš, da je dovolj

Vedno pridemo do neke točke v razmerju, ko globoko v sebi začutimo kdaj je dovolj s tem trpljenjem in reči razmerju “ne”. Ko začutiš, da je dovolj in, da te razmerje izčrpava, pojdi vstran. Čutenje je najboljša in najbolj prava navigacija. Ne oziraj se na to kaj bo nato ali kaj bo on-a rekla/rekel ali se počutil-a. To ni tvoja odgovornost. Ti si odgovoren/odgovorna zase, za svoja čustva, čutenje in vedno jim sledi. Tako slediš svoji resnici, si na pravi poti in življenje te lahko nato popelje do razmerja, ki pa je lahko drugačno. Dokler daješ zeleno luč partnerstvu za katerega čutiš, da ni pravo, novo in lepše ne more priti oz. se manifestirati.

4. Ko se bojiš iti vstran od razmerja

Ta nasvet velja zate, če veš, da si želiš prekiniti razmerje vendar se bojiš iti vstran iz kakršnega koli razmerja. Predlagam ti, da predelaš v svoji globini česa se bojiš. Vprašaj se: “česa se bojim?”. Če je odgovor: “biti sam-a” potem je potrebno priti do bolečine osamljenosti, ki se nahaja v tebi. Tudi v partnerstvu se lahko počutimo osamljene saj je to stanje naše bolečine v nas, ki jo velikokrat želimo pokrpati skozi partnerstvo. Iščemo izpolnitev od zunaj in mislimo, da s prekinitvijo razmerja bomo osamljeni. Dokler nosimo to bolečino v sebi bomo osamljeni kjerkoli smo in s komerkoli smo. Partnerstvo pa je obliž, ki se bo še kako hitro odlepil in prebudil te občutke osamljenosti.

Skratka česarkoli odkriješ, da se v resnici bojiš, predelaj to. Na način, da se prepustiš tej bolečini. Uleži se v posteljo, zapri oči, predstavljaj si ta razhod v mislih in si dovoli občutiti občutke, ki pridejo na površje. Ne upiraj se jim ampak dovoli, da se prebudijo. Hkrati pa opazuj svoje dihanje. S tem zdraviš bolečino zaradi katere se bojiš iti vstran. Ozdravljena bolečina bo nato v tebi prebudila pogum, da lahko odideš svojo pot, če tako čutiš.

5. Ko iščeš izgovore

Ko iščeš izgovore zakaj je bolje, da se ne razideš. Izgovor je na primer lahko: ker on-a tako dobro organizira potovanje. Jaz ne-bi nikoli mogla/mogel tega narediti na način kot on-a naredi.  Naslednji izgovor je predvsem pogost pri ženskah: “Ob njemu se počutim varno”.

Kadarkoli daješ svoje življenje v roke nekoga drugega in misliš, da brez njega/nje ne boš znala in mogla normalno živeti pomeni, da ne stojiš v svoji resnici, v svojem bistvu. Ali z drugimi besedo si svoje življenje dala v roke nekoga drugega. Posledično pa tudi svoje odgovornosti.

Sposobna/sposoben si se sam-a naučiti karkoli v svojem življenju in zmoreš sama. Izgovori pa v tem primeru pridejo iz čustvenih bolečin, ki vedno najdejo nekaj, da ostaneš v trpljenju. In vedno bodo našle. Sedaj je samo vprašanje ali jih boš iskal-a in uporabljal-a še naprej?

Potrebuješ mojo pomoč pri reševanju težav v partnerstvu?

Tukaj sem zate, da ti s pomočjo branja tvoje osebne astrološke karte, kanaliziranja in lastnih izkušenj pomagam predati sporočila, ki jih potrebuješ, rešitve, praktične pristope in te odvodim kako z zavednim pristopom reševati, zdraviti tvoje partnerske izzive. Vabljen-a.

Zapri menu
×
×

Cart