7# Kakšne vrste kundalini energije lahko doživiš?

Objavil Suzana Trnovšek dne

V prejšnjem prispevku sem ti predstavila kundalini energijo pod naslovom “Ko se v nas prebudi kundalini”. Danes pa ti spodaj predstavljam kakšne vrste kundalini energije sva s Karmen dosedaj spoznali in doživeli. Na koncu pa ti tudi predstavljam kakšne kundalini izkušnje lahko doživiš in kaj predstavljajo.

I. Vrste kundalini energije

1. Kratek kundalini

Kratek kundalini lahko traja le nekaj sekund vse do nekaj minut. Njegova sila pride na specifično energijsko polje ali čakro v naši notranjosti in očisti specifičen predel energijske blokade. Pri tem je kundalini zelo hiter – pride in že nekaj sekund/minut kasneje odide. Kar pomeni, da je čustvena bolečina bila dovolj okrnjena iz strani našega zavedanja, da jo je lahko kundalini s svojo silo izplaknil. Na začetku transformacije so lahko kratki kundaliniji bolj nežni, z leti pa postanejo dosti bolj intenzivni in močnejši. V nadaljevanju opisujem še več o tej vrsti kundalini sile v odstavku “Mentalna kundalini izkušnja”..

2. Daljši kundalini

Daljši kundalini po mojih izkušnjah in izkušnjah moje sestre Karmen traja približno 20-30 minut. Ta kundalini sila je po minutah daljša iz razloga, ker se mora nekaj kar je bilo globoko zakoreninjeno v nas izkorenititi ter očistiti. Za ta namen potrebuje kundalini več časa. Primer: Opazila sem, da za zdravljenje mojega ledvičnega predela kjer sem skladiščila svoje podzavestne močne strahove, je kundalini potreboval 20 minut, da je uspel izpuliti vse kar je kundalini želel izpuliti. Naj poudarim tudi to, da kundalini pride izpuliti koren bolečine in gre vedno do konca. Ko ponikne pomeni, da je uspel izpuliti bolečino v popolnosti.

*Obe vrsti kundalini energije sta lahko rahli ali močni, enako intenzivni in jih je težko primerjati katerega je bolje/lažje doživeti.

3. Dnevni kundalini

Dnevni kundalini se prebudi kadarkoli skozi dan. Ima svoj momentum, svojo nalogo, ki jo opravi ne glede na to kje se nahajamo. Pri tem igrajo tudi popolne postavitve planetov, ki takrat, v tistem trenutku sinhrono delujejo s kundalini energijo. Opazila sem, da življenje ob dnevni kundalini sili poskrbi, da smo doma oz. v najinem primeru, da sva s Karmen doma oz. v prostoru kjer naju nihče ne moti in se lahko zlahka prepustiva čiščenju.

4. Meditativni kundalini

Meditativni kundalini se prebudi v času meditiranja. Občutimo ga kot neko močno poudarjeno silo, ki deluje kot, da se premika naše telo. Zato je med meditatiranjem občutek kot, da doživljamo v tistem trenutku potres. Težko ga tudi takrat prepoznamo saj deluje kot, da se vse omenjeno dogaja zunaj nas. Ker se kundalini prebudi skozi zemeljsko čakro ga lahko najprej začutimo v nogah, lahko se ga ustrašimo dokler se občutka ne navadimo. Nat pa potuje navzgor po našem telesu.

5. Nočni kundalini

Kundalini se prebudi v času spanja in deluje na zelo zanimiv način. V trenutku, ko se kundalini prebudi, ga tudi začutimo in smo le delno budni ob čutenju te močne sile. V tistem trenutku nam kundalini prične zdraviti določeno bolečino – v mojem primeru se je dosedaj vedno zdravil močan strah. V napol budnem stanju sem strah začutila in se kljub groznim občutkom uspela strahovom prepustiti. V trenutku, ko se uspemo prepustiti občutku strahu, pa ga kundalini sila v sekundi lahko izniči saj smo ga s popolnim občutenjem pripeljali do našega zavednega energijskega polja.

Sedaj pride pri nočnem kundalini-ju še bolj zanimivi del kjer se ob izničitvi bolečine občuti energijska transformacija. Dosedaj sem po vsaki nočni kundalini sili doživela močan vnos energije, ki me je dvignila iz telesa. Pričela sem leteti malo nad tlemi. V resnici moje fizično telo ni letelo ampak je to simbolika skozi sanje, kjer se je zgodil izpust bolečine in vnos višjih energij, ki dajejo občutek letenja. Sami občutki ob tem, ki jih doživim so vedno zelo mogočni, globoki, lepi in ZELO OSVOBAJAJOČI. Pri nočnih kundalini izkušnjah je  moja sestra Karmen vedno ob meni v obliki duše – vedno mi pomaga iti skozi ta proces. Včasih me drži za roko, drugič me tolaži ob občutkih strahov skozi katere moramo vedno iti.

III. Vrste kundalini izkušnje

1. Fizična kundalini izkušnja

Pri tej vrsti prebujene kundalini sile doživljamo fizične bolečine. Določen predel telesa nas takrat močno boli. Do sedaj sem imela najmočnejše fizične bolečine na sakralnem predelu – od popka navzdol vse do spolovila. Bolečine so lahko kot najmočnejši menstrualni krči, ki te skoraj popeljejo do stanja kjer lahko padeš v nezavest. Karmen pa je doživljala močne sunke bolečine v trebuhu. Ravno tako je ta vrste kundalini izkušnja tista, ki onemogoči naše telesne mišice – zato težko držimo svoje telo. To je ena izmed najpogostejših kundalini izkušenj, ki jih dožiljamo. V tem primeru je dobro, da se uležemo in prepustimo, da energija dela svoje čiščenje.

2. Mentalna kundalini izkušnja

Ta kundalini izkušnja je izkušnja, ki se ne pojavi na pričetku transformacije ampak nastopi v kasnejšem obdobju z rednim meditiranjem (če iščeš primerno meditacijo, jo najdeš tukaj). Kundalini sila prične s čiščenjem vedno najprej na spodnjem delu telesa in nato potuje skozi vse čakre vse do glave. Glava je ponavadi zadnji del transformacije kjer nastopi mentalno čiščenje – izničitev ega, uničenje vseh prepričanj na tretjem očesu, globinsko čiščenje VSEH STRAHOV. Ta kundalini izkušnja menim, da je ena težjih saj se moramo soočiti z vsem kar nas je na zavednem in nezavednem ravenu strah. V trenutku, ko se kundalini prebudi, potuje z vso silo na predel glave. V glavi povzroči neprijetne občutke v obliki nezmožnosti prenesti svojih misli. Deluje kot da so naše misli podivjale, ponorele in Karmen opisuje občutek kot, da se nam bo zmešalo.

Vendar kundalini te občutke dvigne na površje, da jih lahko splakne. To naredi s precej močno silo, pojavi se močna intenziteta misli, piskanje v ušesih, nezmožnosti sprejeti neko razumevanje ali realizacijo, ponavadi nastopi močno jokanje, lahko tudi držanje za glavo..Ko kundalini splakne bolečine, se um v popolnosti umiri in nastopi IZJEMNO olajšanje. Karmen sem pri mentalni kundalini izkušnji usmerila na prsni koš zato, da je usmerila svojo pozornost vstran od uma. Tako je lahko lažje šla čez mentalni kundalini, ki je trajal nekaj minut. Predlagam, da tako narediš tudi ti.

*Preden doživiš mentalno kundalini izkušnjo lahko skozi dan tudi spoznaš, da te je naenkrat prav vsega strah. Mentalni kundalini se lahko pojavi enkrat ali večkrat oz. dokler je potrebno, da se lahko izniči ego in vsi strahovi, ki povzročajo mentalno neravnovesje.

3. Čustvena kundalini izkušnja

prebudi močna čustva v nas, ki nas lahko begajo, povzročijo neprijetne občutke čustev, skorajda kot da nas neko čustvo spravlja v nezmožnost umiritve ali prizemljenosti. Opazila sem, da se ta izkušnja najpogosteje pojavi, ko kundali čisti čustvene bolečine na naši srčni čakri. Srčna čakra je naš najbolj občutljivi čustveni center, kjer je naša najbolj nežna, čutna, ljubeča stran. Ob kundalini sili lahko pridejo vse zamere, največje ljubezenske bolečine, bolečine povezane z vrednostjo na površje in jih ni enostavno in prav zlahka občutiti. Dovoli jim, da obstajajo saj s tem pomagaš kundalini sili, da jih lahko splakne in te odpre višji ljubezni v tebi.


Suzana Trnovšek

Suzana Trnovšek

Sem strastna raziskovalka problematik skozi astrologijo in k vsaki problematiki ali vprašanju pridem do dna. Pri branju astrološke karte ne napovedujem prihodnosti vendar razkrivam vzroke, razrešujem problematike, pogledam v globino situacij… ki na površini ali zunanjosti niso razumljive, ozdravljive ali razrešene. S sestro Karmen sva šli čez stiske na vseh področjih najinega življenja kar nama je podalo bogate izkušnje ter razkrilo praktične rešitve. Astrologija pa je postala rešiteljica v samem procesu, da sva se lahko pričeli osvobajati. In osvobodiš se lahko tudi ti s pomočjo te spletne strani, ki nudi najine izkušnje, praktične rešitve ter mojo astrološko pomoč.

0 Komentarjev

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja