Jeza je ena težjih izraznih oblik bolečin v nas. Skozi zdravljenje jeze sem potrebovala kar nekaj časa, da sem se jo naučila zdraviti v sebi. Vendar, ko mi je uspelo najti pravi pristop in način kako jo v popolnosti ozdraviti sem začela doživljati intenzivno zdravljenje.
Naučila sem se, da ni dovolj le občutiti jezo in jo biti zaveden. Ampak moramo iti globlje od jeze in priti do izvora jeze, ki pa je vedno večja, krhka ranljiva bolečina kot je na primer: žalost, razočaranje, bolečina zavrnjenosti, odvrženosti, bolečina ne-biti ljubljen…ipd

Poglejva primer:
Ko se jeza v tebi prebudi, je pomembno, da si jo dovoliš občutiti ampak je potrebno hkrati odidi v intenzivno-zavedno spraševanje. Vprašaj se: “Kaj me boli?” ali “Zakaj sem v resnici jezna/jezen?” Sedaj z zavedanjem počakaš na čustva, da pridejo na površje. Dokler se čustvene rane ne prebudijo in ostajaš na ravenu jeze, nakazuje, da je v tebi premalo zavedanja, da lahko stopiš do bolečin. Zato je potrebno razširiti zavedanje z rednim meditiranjem. Priporočam iz lastnih izkušenj meditiranje na odpiranje in uravnavanje čaker meditacijo ter z rednim prizemljevanjem. Meditacijo, ki odpira in uravnava čakre sem ustvarila zate kot tudi zame in jo lahko kupiš s klikom TUKAJ.
V trenutku, ko je zavedanje dovolj razširjeno prideš do točke “viška jeze” ali popolnega občutka nemoči in obupa. Takrat tvoje zavedno stanje prodre do bolečine. Samodejno nastopi namesto jeze sedaj tvoje “krhke” solze, odpre se tvoja najnežnejša plat čutnosti in takrat prepoznaš ter občutiš globoko bolečino, ki se je prekrivala v obliki jeze. Vprašanje “Kaj me v resnici boli?” v tistem občutku čutne bolečine dobi odgovor, ki pa se bo tisti trenutek z občutenjem bolečine zdravilo ter ozdravilo. Tako jeza, ki je bila le površinska obramba bolečine izgine oz. se ozdravi.

Pri večji jezi lahko traja dlje časa, da se dokoplješ do korena jeze, torej bolečine in jo ozdraviš. Zato bodi pri zavednem opazovanju jeze in spraševanju konstantna/konstanten, vztrajna/vztrajen, nežna/nežen do sebe.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja