Kako se znebiti negativnih misli?

Kako se znebiti negativnih misli?

Negativnih misli smo v zadnjih letih postali dosti bolj zavedni ob spoznanju zakona privlačnosti. Naučili smo se, da z negativnimi misli in občutki kreiramo in ustvarjamo svojo prihodnost. Zato se nas je ob zavedanju naših negativnih misli mnogo ustrašilo kaj bomo ustvarili in manifestirali. Vsaka negativna misel, ki smo jo ozavestili v danem trenutku je postala za nas strašljiva in povzročila še več negativnih misli kot tudi občutkov katerih pa že skorajda ni mogoče ustaviti ali jih prekiniti. Tako smo se zlahka ujeli v strah negativnega razmišljanja in se takorekoč ujeli v pasti našega uma.

Mnogo ljudi pristopi k negativnim mislim na način, da jih nadomesti s pozitivnimi misli. Drugi pristopijo z afirmacijami. Tretji se trudijo biti pozitivni. Nekateri se upirajo in izogibajo mislim, se zamotijo ali kontrolirajo svoje misli. Vse našteto sem počela tudi jaz vendar čisto vedno bila neuspešna saj sem slej kot prej pristala nazaj k negativnem razmišljanju. Tako se zgodi prav vsakemu od nas vse dokler ne ozdravimo izvor negativnih misli.

Naše negativne misli so energija,

ki so podaljšek naših čustvenih bolečin. Dokler imamo negativno misel, imamo v sebi bolečino povezano z negativno mislijo. Primeri: misel “ne zmorem”…predstavlja čustveno bolečino iz otroštva, ko starši niso verjeli v nas…misel “nisem vreden/vredna”…je podaljšek čustvene bolečine manjvrednosti…misli “strahu o prihodnosti”…predstavljajo bolečine ustvarjene iz prepričanj, vzorcev in negativnih izkušenj povezanih s smrtjo…itd

Vsaka negativna misel je povezana s preteklostjo, ki še vedno živi v nas v obliki čustvene bolečine. Kadar poslušamo misli, jim verjamemo, sledimo, se jih ustrašimo..pomeni, da smo se z njimi poistovetili. Postali smo eno z mislijo. Na takšen način jim dajemo energijo, moč, ki stimulirajo naša čustva na katera se lahko odzove tudi telo v smislu tresenja, občutek odzemljenosti, občutek izgube stika s telesom, napetosti v nogah, tresenje v rokah, tesnoba v prsnem košu, razbijanje v glavi, vročičen občutek v trebuhu ipd. Zlili smo se z mislimi in izgubili sebe oz. svoje zavedanje.

Ravno tako s poistovetenjem z mislijo nahranimo svojo čustveno bolečino.

Primer: s poistovetenjem z mislijo nisem vreden/vredna, se poveča občutek manjvrednosti bolečine v nas in jih okrepi. To pomeni tudi, da bodo z leti občutki kot tudi misli dobile večjo moč in močneje vplivale na naše življenje vse dokler ne pristopimo k mislim z našim zavedanjem. Edino tako lahko prenehamo hraniti negativne misli, pridemo do izvora, naše bolečine, ki je ustvarjalec našega negativnega razmišljanja in se negativne misli znebimo za vedno.

Če se mislim upiramo, bomo le-te še bolj stimulirali.

Saj čemu se upiramo, vedno vztraja. Bolj kot se negativnemu razmišljanju upiramo, bolj negativne misli v nas norijo, postanejo močnejše in glasnejše. Upor predstavlja zanikanje trenutka zdaj, ki je že nastal. Trenutku zdaj se ne moremo upirati tako kot se obstoječi negativni trenutni misli ne moremo upreti. Sprememba vedno nastopi s popolnim sprejemanjem negativne misli in zavednim pristopom.

Kadar pa nadomestimo negativno misel s pozitivno smo lahko le za nekaj časa uspešni pri pozitivnih mislih. Saj se izvor čustvene bolečine še vedno nahaja v nas in bo nekega dne ustvarilo dogodek v našem življenju kjer se bo hitro pozitivna misel spremenila nazaj v negativno. Primer: Če misel »nisem vredna/vreden« z afirmacijami spremenimo v »Jaz sem vreden/vredna«, smo na silo spremenili misel. Čustvena bolečina manjvrednosti še vedno ostaja v nas, ki pa se bo s časoma prikazala v zunanjosti. Prikaže se nam lahko na način, da nas nekdo izzove kjer se občutki manjvrednosti v nas prebudijo. Saj nam življenje z izzivom pokaže, da nismo ozdravili izvora. Takrat se pozitivna »utrjena misel«, ki je bila utrjena le površinsko nemudoma spremeni nazaj v negativno misel »Nisem vreden«. In tako smo nazaj v negativnem razmišljanju povezanim z manjvrednostjo.

Vsaka negativna misel katero slišimo je pomembno, da ji prisluhnemo s strani zavedanja.

To pomeni, da smo zavedni naše misli, jo poslušamo, opazujemo iz ozadja ampak smo ločeni od nje. Če slišimo misel: ne zmorem, tej misli damo pozornost, jo opazujemo iz ozadja kot bi opazovali dihanje in med tem usmerimo pozornost v naše dihanje. Zavedni smo dihanja ter opazujemo svojo misel. Z opazovanjem misli obsijemo s strani našega zavedanja na misel in se ločujemo od poistovetenja z njo. Zavedno dihanje pa pripomore, da ostanemo v stiku z zavednim stanjem v času izziva in zmanjšamo moč umskega razmišljanja.

Z rednim zavednim opazovanjem naše negativne misli postopoma doživimo popolno ločitev od nje. Hkrati pa povečujemo naš notranji zavedni prostor do mere, ko se laho odpremo vzroku, ki je sprožil negativno razmišljanje – torej naši čustveni bolečini. Ko pridemo do občutenja naše čustvene bolečine, ki se povezuje z negativno mislijo, je naša naloga, da si takrat dovolimo občutiti bolečino. To je ključni trenutek, ko s čutenjem bolečine in opazovanjem bolečine s strani našega zavedanja bolečino zdravimo.

Tako se bolečina v nas lahko nato postopoma ali včasih nemudoma ozdravi. V tistem trenutku, ko se bolečina ozdravi ne le, da občutimo olajšanje v nas, lahkotnost, mirnost ampak tudi negativne misli izginejo. Če na primer ozdravimo bolečino manjvrednosti s stanja zavedanja, potem v tistem hipu negativne misli povezane z manjvrednostjo odidejo. Ni jih več, ne obstajajo. Namesto čustvene bolečine manjvrednost prične sijati zavedna »vrednost«, ki je višja oktava vrednosti in nima sodbe ali interpretacije s strani uma.

Ob ozdravljeni bolečini se nato v nas lahko prebudijo zavedne misli.

Zavedne misli so koristne misli, ljubeče, čiste in so nam ter drugim ljudem v pomoč. Takrat skozi naš um lahko pričnejo potovati idejne zavedne misli, ki ne manipulirajo z nami, nas ne spravljajo v strah ampak nam na naši poti pomagajo. Nič več se nam ni potrebno truditi z afirmacijami, ponavljanjem pozitivnih mislih oz truditi biti pozitiven-na.

Vsaka ozdravljena bolečina v nas umirja preveliko aktivnost uma in nas postopoma postavi v prizemljeno stanje kjer pa lahko nato um postane zelo koristno orodje. Um se»prižge« in deluje takrat, ko ga potrebujemo saj je bistvo življenja »biti v zavednem stanju« in ne nenehno razmišljati. Tako se ločimo od suženjstva umu in vstopimo k osvoboditvi od nenehnega razmišljanja. Več preteklosti, ko ozdravimo bolj miren um imamo, bolj zdravo in harmonično življenje živimo in lepše manifestacije se lahko nato ustvarjajo skozi nas.

Nekateri posamezniki imamo mentalne miselne izzive večje, drugi manjše. Ob pogledu na osebno astrološko karto lahko vidim kako močno je tvoj mentalni raven izzvan. In najpomembnejše, na kakšen način. S čim se močno prepleta. Kot je na primer: ali se pri negativnih mislih prepleta več jeze…ali pa se morda nahaja močan obrambni mentalni mehanizem, ki zatira čustveni raven…morda gre za karmično lekcijo prav na miselnem ravenu…ali pa kakšen drugi vzrok, ki je dobro viden ob vpogledu v tvojo osebno astrološko karto. Mentalni predel na astrološki karti je tisti, ki mi vedno pove kaj povrzoča največje mentalne miselne izzive pri tebi ter kakšen je najboljši pristop do čustev (izvora negativnih misli) zate, da se uspešno znebiš negativnega razmišljanja. Tako lahko s pomočjo astrologije lažje pristopiš k svojim negativnim mislim ter ozdraviš njihov koren.

Prejmi astrološko pomoč >>

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart