5 nasvetov
KAKO se sprostiti med spolno intimnostjo

1. Zaupaj svojo nesproščenost partnerju/partnerki

Komunikacija je ključ do globokega in sproščenega spolnega odnosa. Zato zberi pogum in se pogovori s partnerjem/partnerko ter ji/mu povej kako si nesproščen-a, kaj občutiš in, da potrebuješ razumevanje in podporo. Če te partner-ka ne razume potem odnos kjer nisi razumljen/a ni pravi. Vedno odidi vstrah od odnosa kjer tvoja čustva, notranje bitke niso razumljene.

Tako univerzumu poveš, da ne sprejemaš takšnega obnašanja in se odpiraš partnerju/partnerki, ki te bo razumel-a in pomagal-a iti skozi zdravljenje nesproščenosti. Če pa je partner-ka odprt in te razume lahko nesproščenost prične hitro bledeti. Le ne pozabi se pogovoriti z njim po vsakem spolnem odnosu zato, da predelata vse občutke tvoje nesproščenosti.

2. Med odnosom prižgi dišeče palčke, dišeče svečke ali druge dišave

Ta način ti lahko pripomore, da se povežeš s sabo skozi vonj. Jaz ga vedno uporabim, ko izgubim stik s sabo ali preden pričnem z delom, branjem ali potrebujem nežno notranje negovanje svoje duše. Jaz vedno uporabljam dišeče palčke in za ta izziv priporočam palčke tudi tebi. Izberi tisto, ki je najbolj v sozvočju s tabo oz. te je ob branju najbolj pritegnilo. Ko se med spolno intimnostjo osredotočiš na vonj se zgodi sledeče: z osredotočanjem na vonj stopiš vstran od umskega razmišljanja. Ko se intenziteta uma umiri, se sprosti tudi telo. Kajti telo je napeto zaradi močne intenzivnosti uma. Vonj je odličen portal za nežno umirjanje med spolno intimnostjo.

Zatorej, ko začutiš svojo nesproščenost, se z vso pozornostjo osredotoči na vonj palčke, sveče ali karkoli si se odločil-a, da uporabiš. Uporabi vonje, ki so nežni, te notranje navdihujejo, pomirjajo in jih poizkusi več, da najdeš tiste, ki v tebi prebudijo največ notranjega miru.

3. Osredotoči se na dihanje

Med spolnim odnosom naj bo tvoja pozornost osredotočena na opazovanje svojega dihanja. Najlažji način je ta, da je med odnosom del tvoje osredotočenosti nenehno v opazovanju tvojega prsnega koša – kako se z dihanjem dviguje in spušča. Ta način umirja in sprošča telo. Hkrati pa zdravi nesproščenost, ki je vzrok čustvenih bolečin.

Tudi če si med vajo neuspešen/neuspešna ter večkrat pozabiš na dihanje bodi zavedna/zaveden, da je to proces. Pomembno je, da pri tej vaji med spolno intimnostjo vztrajaš saj bo intimni del dobil popolnoma novi vpogled in večjo globino, ki jo dosedaj še nisi poznal-a.

4. Jutranji sex

Pristopita k spolni intimnosti takoj ob prebujanju, še preden se dobro zbudiš. Med spanjem naš um ponikne in telo doživlja sproščenost. Zjutraj se lahko um aktivira postopoma zaradi česar je lahko sproščenost od spanja še takoj zgodaj zjutraj občutna. Jutranji sex je tisti, ki ti lahko pomaga iti čez nesproščene občutke z rahlimi občutki sproščenosti, ko um ni aktiven. Seveda se lahko čez nekaj časa nesproščenost med spolnim odnosom ponovno prebudi ampak konstanten jutranji sex ob prebujanju lahko izpodrine in ozdravi nesproščenosti v popolnosti.

5. Intenzivna kardio vadba pred spolno intimnostjo

Če je nesproščenost ekstremna potem ti priporočam, da se pred spolno intimnostjo poslužiš zelo intenzivne kardio treninga. Nekaj kar te bo zelo izmučilo. Zakaj? Ker bo izmučilo tudi tvoj um. Tako med spolnim odnosom ne boš mogel/mogla razmišljati in se boš zlahka sprostil-a. Seveda naj ne bo ta način edini način saj je ta nasvet pripomoček, da se lažje soočaš z nesproščenostjo. Kadar se pod nobenim načinom ne moreš sprostiti, so zavedno dihanje, prizemljevanje, meditiranje najmočnejši ključi, ki ozdravijo vzrok bolečine, ki je povzročila nesproščenost.

Bonus nasvet

Bodi pri vajah konstanten/konstantna saj velike nesproščenosti lahko potrebujejo dosti več časa, da so lahko rezultati vidni. Vedi, da ne le zdraviš nesproščenost ampak bolečine preteklosti, ki te ne omejujejo le na področju intime ampak tudi na drugih področjih tvojega življenja.

Potrebuješ mojo pomoč?

  • Potrebuješ dodatne nasvete glede spolne intimnosti?
  • Se soočaš s kakšno drugo težavo, ko gre za spolnost?
  • Imaš še kakšno bolj kočljivo situacijo kot je nesproščenost?

Če si odgovoril-a na katerokoli vprašanja z DA, potem si prišla/prišel na pravo mesto saj ti lahko pri tem pomagam. Klikni spodaj in prejmi mojo pomoč.

Zapri menu
×
×

Cart