5 Nasvetov kako prebuditi ženstveno energijo

1. Uravnavanje hormonov

Ženstvena energija lahko v nas zamre zaradi neravnovesja hormonov. Moški hormoni postanejo ponavadi dominantni, ženski pa blokirani. Razlog tiči v vzgoji, ko smo prejeli več kvalitet kot tudi slabosti moškega obnašanja, ravnanja, učenja ipd. Nekatere ženske imamo za sabo tudi boleče in težke izkušnje povezane s trdo vzgojo, ki je ohromila ženstveno energijo v nas. Posledično pa se zaradi pomanjkanja ženstvene energije hormoni ne morejo normalno obnašati. Pri hujših primerih podivjajo. Endokrimi sistem se poruši. Ženske lahko postanemo grobe, nastrojene proti ženskam, izgubimo intuitivno ženstveno moč in se soočamo z različnimi ženskimi težavami.

Zato je potrebno dati pozornost uravnavanjem hormonom oz. celotnemu endokrimskemu sistemu. Kontracepcijskih tabletk kot tudi drugih zdravil ti ne bom priporočila iz večih razlogov. Eden je ta, da sem omenjeno uživala in povzročila druga neravnovesja. Drugi razlog tiči v tem, da zdravila umetno krpajo neravnovesje. Tretji razlog pa je ta, da je potrebno ozdraviti vzorce čustvene bolečine, ki so povzročile neravnovesje in te okrnile ženstvene energije.

Priporočam pa ti, da pričneš uravnavati hormone z rednim meditiranjem, ki seže v globine in z meseci in leti postavi hormone v popolno naravno ravnovesje. Iz lastnih izkušenj priporočam meditacijo, ki odpira in uravnava čakre. Najdeš jo tukaj.

2. Vpelji v svoje življenje ženstvena dejanja

Uporabljaj nežne in čutne parfume; V času tuširanja bodi zaveden/zavedna svojih rok kako potujejo po tvojem telesu in vadi povezovanje s svojim telesom na čuten način; Pri tuširanju uporabi mila/šampone, ki imajo čutne vonje oz. ki v tebi prebudijo žensko skrivnostnost; Kupi si žestveno spalno srajčko (roza, belo, perla barvo) zase in ne za partnerja (če ga imaš); Skuhaj si svoj najljubši čaj/kavo in ga uživaj sama, v tišini ali v naravi. Prisluhni ptičkom in vonju kave/čaja; Obleci oblačila, ki predstavljajo lahkotnost, z roziščatimi vzorci, naj bo čimbolj “dekliško” in lahko je tudi roza; Pri nanosu kreme/olja na obraz si nežno vmasiraj izdelek s krožnimi gibi in uživaj v tem – daj sebi čas; Razvajaj kožo z različnimi maskami, pilingi, ki te inspirirajo, ki pustijo kožo sijočo; Preizkušaj z različnimi frizurami in se prenehaj kritizirati;…Vprašaj se še kaj v tebi prebudi ženstvenost ali kaj ti je včasih prebudilo in odgovori, ideje bodo prišle.

3. Izloči iz svojega življenja moška dejanja ali "grda dejanja"

Moška dejanja so lahko, ko dviguješ težke stvari, delaš moška dela, si “sužnja” moškemu v kuhinji, dovoliš da te moška energija komandira, trdo delaš (tudi če si v pisarni), vedno ti organiziraš vsaki dogodek, si ti vodja družine, ti nosiš hlače, nadziraš stvari/ljudi, ne izkazuješ čustev, se prikazuješ v luči trdne osebe, se nenehno trudiš, si nenehno v akciji ipd…

Grda dejanja so dejanja izvedena iz naše moštvenosti (bolečine), ki preide v sledeča obnašanja: preklinjanje, kreganje, kritiziranja, vzkipevanje, grobi spolni odnosi, uporaba ne preveč nežnih besed med spolno intimnostjo…

Opazuj kje so pri tebi moška in grda dejanja. Ko jih ujameš naredi nekaj za to, da jih prekineš in uvedeš zunanje ženstvene pristope, ki pomagajo prebujati tvojo notranjo ženstveno energijo.

4. Poveži se z ženskami

Ko moška energija prične prevladovati v nas, lahko postanejo ženske naše sovražnice. Izkaže se lahko, da se nam je lažje in bolje družiti z moškami. Kar je velik trik, ki nas zavede, da z odstranjevanjem od žensk krepimo moštveno energijo v nas in zavračati ženstvenost. Postani zavedna kje si nastrojena proti ženskam, ali o njih grdo govoriš, negativno razmišljaš, se težko družiš s specifično žensko??

Pomembno je, da postanemo ženske najboljše prijateljice med sabo. Tudi če se ne poznamo. Največ neprijetnih e-mailov največkrat prejmem prav od ženskega spola kar nakazuje kako prevladuje ta moški boleči element v ženskah. Naša naloga je, da iščemo v vsaki ženski dobro, jo razumemo, ji pomagamo , se družimo z ženskami, preživljamo čim več časa skupaj saj se ženske na čustvenem ravenu lahko zelo dobro razumemo. Zlahka si lahko damo nasvet, ena drugi pomagamo in s tem krepimo svojo ženstveno energijo v nas.

Povezovanje z ženskami je ključen za radikalne spremembe v naši ženstvenosti. Zato bodi prijazna do vseh in opusti kritiziranja, opravljanja ipd. Vedi, da s tem zatiraš svojo ženstveno energijo, ki pa je najmočnejša sila ljubezni na planetu.

5. Prebujanje spolne energije

Naj postane spolna intimnost v tvojem življenju sveta, čutna, globoka in nežna. Če imaš partnerja potem poskrbi, da se vajini spolni odnosi poglobijo. Kot je naprimer: počasnejše ljubljenje, posvečanje tvojim potrebam, dajati kvaliteto in čas spolni intimnosti, zavedno opazovanje dihanja iz obeh strani ipd. Najprej razmisli kaj bi ti pri intimnosti pomaga prebuditi čustnost in nato se s partnerjem pogovori.

V primeru, da si samska ali tudi v razmerju je zavedno masturbiranje odličen način povezovanja s spolno energijo, ki pomaga aktivirati sakralni, tvoj čutni in čustveni center. Kako masturbirati na zaveden način najdeš v prispevku tukaj.

Zapri menu
×
×

Cart