ČlankiZa živali

Kako ozdraviti mačko/psa na naraven način?

HOMEOPATSKO ZDRAVLJENJE ŽIVALI

(bolezen jeter, imunski sistem, angina, dihala, boleče dlesni, bruhanje, dugo…)

Ker najina bolna mačka – dama Lili – ni dobro prenašala veterinarskih zdravil (izgledala je odsotno, v krču, nesproščeno in v strahu) sva s Suzano začutili da poiščeva naravni pristop k zdravljenju.

S čim se je Lili soočala?

Lili (starost 5 let) se je soočala najprej z angino zaradi česar je počasi izgubila glas in možnost vonjanja. Zaradi angine ni mogla zaužiti hrane. Sledilo je bruhanje bele pene in shujšano telo. Nato je odšla k veterinarju kjer je prejela hidracijo ter zdravila. Na zdravila se ni dobro odzvala kot tudi jih je zavračala. Vzporedno pa ni želela uživati hrane zaradi česar so njeni kilogrami hitro pojenjali.

NARAVNO ZDRAVLJENJE z homeopatskimi zdravili

Na spletni strani »Feelgood health« (www.feelgoodhealth.co.za) sva našli popolnoma naravna zdravila za živali sestavljena iz naravnih zelišč. Z naravnimi zdravili se je zdravljenje izkazalo zelo hitro in neverjetno učinkovito!

Pri njih sva se odločili za nakup sledečih zdravil (glede na njene težave):

– Throat&Tonsil Dr. (za grlo, nos in dlesni) in

– Liver & Immunity Support ( za jetra in imunski sistem)

Na njihovi spletni strani najdeš tudi praktične nasvete, ki jih lahko implementiraš takoj v zdravljenje živali! Imajo tudi zdravila za pse.

Kako so naravna zdravila delovale na najino muco Lili?

Naravna zdravila za grlo Throat&Tonsil Dr. so imela takojšen učinek na njeno zdravljenje. Dva dni kasneje je dobila nazaj svoj glas, pričela je vonjati, mijavkati ter požirati hrano,… Rezultat je bil viden takoj! Z vsako novo tableto se je njeno grlo postavljalo nazaj v zdravo stanje!

Po zaužitju tablete za jetra in imunski sistem “Liver & Immunity Support” se ji je po prvi tableti najprej izpahnil smrdeč vonj. Po tem izpahu je delovala olajšano in bolj sproščeno. Dva dni kasneje pa je končno pričela tudi piti vodo in  dobivati energijo. Bruhanje, ki je bilo do takrat na dnevnem redu se je skozi dan prenehalo. Po desetih dneh rednega uživanja kapsul se je začela čistiti sama, enajsti dan igrati in dvanajsti dan je pričela jesti suho hrano –  brikete. Postopoma je dobila nazaj težo!

Nad tako hitrimi rezultati in okrevanjem z naravnimi zdravili sva bili zelo presenečeni in globoko hvaležni! Uporabo homeopatskih zdravil priporočava vsem bolnim živalim! Najini mački Lili so rešila življenje!

Kaj je dobro vedeti?

Bolna muca nima apetita jesti zaradi česar se je potrebno poslužiti hranjenja na silo;

Hranjenje na silo naj bo večkrat na dan, manjše porcije tekoče hrane ( 7-10krat na dan po 5-20ml) oz na vsake 3ure.

– Za normalno funkcioniranje telesa bolne mačke, le-ta potrebuje 150ml hrane na dan oz 1 velika konzerva na dan; Priporočava postopno povečanje količine. Npr. midve sva začeli s 40ml (1.dan), 60ml (2.dan), 80ml (3.dan),…do 150ml na dan;

Bolno muco hrani vsake 3 ure, tudi ponoči. Ker mačka sama ne more jesti (nima apetita), telo pa potrebuje hrano na vsake 3ure, saj je njihov trebuh zelo majhen, pomeni, da jo je potrebno hraniti tudi ponoči, vse dokler bruhanje ne preneha in sama ponovno začne jesti;

Priporočava, da ji dajete za jesti hrano, ki jo je sama imela najraje preden je zbolela (konzerve, ki jih obožuje; midve sva ji dajali konzerve Professional Pets Naturale); Hrano sva ji zmiksali v tekočino (dve konzervi skupaj);

Naravne tablete zmešajte skupaj z mokro hrano – Suzana je Lili hranila s prstom ter potisnila na zgornjo ustnico (hranjenje na injekcijo ni marala). S potiskom na zgornjo ustnico je mačka “prisiljena” odpreti gobček in polizati hrano. S časoma se je hranjenja na silo privadila in ga pričela sprejemati;

– Če se vseeno odločite za dietno hrano in nato morda mačka nanjo alergeno odreagira (dobi drisko), se le mirno vrnite nazaj na normalno hrano, ki jo je včasih rada jedla (driska bo ponehala čez dan ali dva). Najina mačka je po dietni hrani dobila drisko;

– Redno spremljajte blato ( ali je normalno, mehko oz driska) in pitje vode;

– Bodite potrpežljivi pri hranjenju na silo (mačke se rade upirajo);

Posvetite se ji v popolnosti, naj bo to vaša prioriteta;

Potrebuje veliko cartanja in ljubezni;

*Vse zgoraj zapisano skupaj z nasveti so priporočila iz lastnih izkušenj, ko se je najina mačka Lili soočala z zdravstvenimi težavami!

Komentiraj tukaj