Kaj se dogaja, ko planet Merkur odide retrogradno?

Kaj predstavlja planet Merkur?

– Planet Merkur nas vedno poveže s komunikacijo oz. izražanjem svoje resnice;
– Povezuje se z grleno čakro, ki nas poveže z govorenjem, pisanjem, izražanjem, podatki, mislimi in ima neverjetne sposobnosti vstopiti v globino naših komunikacijskih darov in moči.
– Njegova energija nam pomaga prepoznati resnico, jo izraziti in implementirati skozi naš komunikacijski center na način za katerega smo se rodili. Le tako so lahko naši odnosi na kateremkoli področju našega življenja v ravnovesju, naš grleni center pa v popolnosti odprt.

Planet Merkur potuje 3-4x na leto retrogradno. Zakaj?

Skozi branje različnih osebnih astroloških kart sem spoznala, da smo človeška bitja zelo nepovezana s svojo resnico. Ne poznamo jo zato jo tudi ne znamo izražati. Komunikacija je v večina ljudi zamegljena, v iluziji, odzemljena, zablokirana s čustvenimi bolečinami in zelo površinska. Zato planet Merkur posrkbi, da odide mnogokrat retrogradno in nam pomaga odblokirati komunikacijo na različnih ravenih. Potovati mora večkrat na leto v našo globino zato, da se lahko osvobodimo vseh bolečin.

Kaj se energetsko dogaja, ko planet Merkur potuje retrogradno?

– približuje se našemu planetu Zemlja in naša grlena čakra je tista, ki postane center pozornosti;
– Med meditiranjem lahko občutimo močne zdravilne energije na področju grlene čakre. Občutimo lahko različne zdravilne simptome v obliki bolečin, notranjih premikov, tudi mozoljev, piskanje v ušesih, bolečine v ušesih ipd. Primer: Če se merkur pri tebi ta trenutek nahaja v četrti hiši, potem bo poleg grlene čakre v zdravljenju tudi tvoja prva čakra. Kar pomeni, da je komunikacija v družini, doma in s korenskimi vzorci zelo povečana, izpostavljenja in v odprti možnosti zdravljenja;
– Odprejo se nam skrite neozdravljive čustvene bolečine povezane z izražanjem katere je potrebno ozavestiti in jih ozdraviti.
– Preteklost in pretekle bolečine pridejo v popolnosti na površje – od znotraj kot tudi v zunanjem svetu;
– Spoznamo kje je naša komunikacija zavržena, izpodrinjena, neiskrena, v iluziji in v bolečinah.
– V tem času lahko postanemo malo zmedeni kako se z nekom pogovarjati ali kako se izražati? Občutek imamo kot, da bi se izgubili ali pa nastopijo nesporazumi v komunikaciji.

Kaj je naša naloga v času retrogradnega premikanja Merkurja?

– ozavestiti najprej katero področje je tisto v katerem se Merkur nahaja? Ali so to odnosi s posamezniki, morda družina, prijatelji, otroci ipd. Odkriješ lahko ob vpogledu v tvojo osebno astrološko karto;
– redno meditiranje nam pomaga odkriti vse nejasnosti, blokade in bolečine, ki želijo biti ozdravljene na komunikacijskem predelu. Redno meditiranje nas poveže z merkurjevo energijo s pomočjo katere se lahko spustimo globlje. Tako lahko sežemo v nezavedne bolečine, ki so nas držale v nejasnosti, težavah pri izražanju, pogovarjanju, pisanju ipd. Zato močno priporočam redno meditiranje, da se lahko osvobodiš določenih bremen.
– nato je potrebno skozi dan pristopiti k svoji komunikaciji zavedno. To pomeni, da je tvoja pozornost vsaj delno v opazovanju svojega dihanja. Tako lahko prepoznaš in ozdraviš čustvene bolečine na področju komunikacije. Lahko se zliješ s čustvenimi bolečinami in jih končno občutiš ter se osvobodiš od njih – od katerih se pred tem nisi mogel/mogla.
– izkoristiti izzive v retrogradnem času saj so lahko prav v tem času za večno ozdravljeni – to so lahko na primer: verbalni napadi oz. zloraba, verbalno manipuliranje, biti neslišan ali ignoriran, nesporazumi s specifičnimi osebami, verbalno nadlegovanje, nedokončani pogovori, zamegljena komunikacija/odnosi ipd. skratka vse kar je povezano s komunikacijo;

Vsaka ozdravljena bolečina na področju komunikacije nas popelje bližje izražanju svoje resnice iz stanja moči in odpre harmonični komunikaciji.

Če potrebuješ pomoč pri vpogledu tvoje osebne astrološke karte, kje je tvoja resnica zablokirana, kako se odraža ali si jo želiš odblokirana, klikni tukaj in prejmi mojo astrološko pomoč.

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja