9# Kaj pomeni, če med meditiranjem zaspiš?

Objavil Suzana Trnovšek dne

To je eno izmed pogostih vprašanj, ki jih prejmem saj mnogi zaspite med meditiranjem. Ne glede na to, če meditirate zjutraj, popoldan ali zvečer. Eden izmed razlogov je lahko prevelika utrujenost vendar, če nisi utrujen-a potem je vzrok za spanje med meditiranjem popolnoma drugačen in ga opisujem spodaj. Naj podam še nasvet, če zaspiš med meditiranjem, ker si preveč utrujena. V tem primeru ti priporočam, da izpustiš meditiranje oz. nadaljuješ, ko se počutiš spočito/sapočitega.

Poglejva sedaj kaj se dogaja, če utrujenost ni vzrok, da spiš med meditiranjem. Kaj se pravzaprav tisti trenutek dogaja?

1. Najino spoznavanje kaj spanje med meditiranjem pomeni

Tudi pri nama s Karmen se je pričelo dogajati, da sva med meditiranjem pričeli spati. Na pričetku nisem razumela kaj se dogaja in kaj je vzrok temu. Dokler nisem pričela toniti v spanec počasneje. Tako sem bolje spoznavala posledice spanja naslednji dan in dogodkov, ki so sledili. Kajti dejanje, ki se zgodi med meditiranjem ima zelo močen zdravilni učinek, ki sproži v našem notranjem energijskem polju veliko sprememb. Kar nekaj mesecev sva s Karmen proučevali kaj pomeni, če zaspiva in kaj se tisti trenutek dogaja. Počasi sva prišli do realizacij in odgovor, ki ti bodo pomagali razumeti zakaj zaspiš in, da se ne potrebuješ obremenjevati, če med meditiranjem tudi ti zaspiš.

2. Ločitev od poistovetenja s sabo

Meditacija odpiranje in uravnavanje čaker te usmeri v vsak energijski center posebej. Nanj se osredotočiš, ponavljaš mantro in slediš mojim navodilom. Nato med meditiranjem pridejo specifični trenutki katerim pripomorejo naše osebna planetne energetske pozicije, ki nas pomagajo potisniti v čakre. Ali, če drugače opišem, nas potisnejo v naše bistvo. V tistem trenutku se pričnemo ločevati od poistovetenja s čustvenimi bolečinami, ki nas skozi dan popeljejo v stres, obremenjevanje, “napačno identiteto”, razmišljanje…skratka v lažnega sebe. Ločevanje od “lažnega sebe” čutimo kot neke vrste odpiranja nečemu svetemu, prijetnemu, toplemu. Prične nas “odnašati” v sebe in naenkrat ali postopoma nas odnese v celotnega sebe – V tistem trenutku med meditiranjem ZASPIMO.

3. Kaj se dogaja v času spanja?

V trenutku, ko spimo med meditiranjem smo v POPOLNOSTI zliti z našim bistvom. Odšli smo pod gladino čustvenih bolečin in smo zliti s stanjem “čiste duše” – brez čustvenih bolečin. Uspelo nam je priti do sebe in sedaj se dogaja graciozen trenutek. Naše zavedanje (duša) se prične širiti, povečevati. Kako? S pomočjo višjih energij katerim smo se lahko odprli, ker smo stopili ven iz pogojenih vzorcev, pogojenih prepričanj in vstopili v svoje bistvo. Kako pa vstopimo do višjih energij? Skozi kronsko čakro in tretje oko. To sta čakri skozi kateri se naša duša lahko poveže z višjimi energijami (z domom od koder prihajamo). V našem spancu med meditiranjem višje energije lahko nato vstopijo v naše telo in povečujejo zavedanje. Kar tudi pomeni, da povečujejo zdravilno moč v našem telesu. Torej ves čas, ko spiš med meditiranjem si v popolnosti zlit-a s sabo in s pomočjo višjih energij povečuješ zavedanje.

Povečevanje zavedanja je ključno, da se naše bolečine ozdravijo in naše bistvo zažari tukaj na Zemlji v siju, ljubezni in moči.

4. Čas prebujanja iz spanca

Spoznavaš lahko, da spiš do konca meditiranja ali pa se med meditiranjem vmes večkrat zbudiš. Nato te ponovno energije potonejo v tvoje bistvo v katerega se med meditiranjem vračaš. Lahko pa tudi spiš, ko se meditacija zaključi in se zbudiš nekaj ur kasneje. Kakorkoli se zgodi je prav tako kot se dogaja tisti trenutek. Nič ni narobe, če zaspiš. K večjemu je to zelo pomemben trenutek, ko se dogaja močno povečanje višjih vibracij v tvoji notranjosti. Zavedanje se povečuje. Sebe in življenja postajaš bolj zavedna/zaveden.

Ravno tako lahko ob prebujanju občutiš izjemno utrujenost, morda celo izčrpanost. Komaj se v postelji obrneš in nadaljuješ s spanjem. Takšna utrujenost je znak povečane energijske frekvence v tebi katero se telo mora navaditi. Telo je več let živelo v nižjih frekvencah in višje, čiste vibracije so lahko za telo presenečenje (seveda prijetno). Potrebuje lahko kakšen dan ali dva, da se tako močnih energij navadi kot tudi, da se jih navadiš ti. Zato, če si naslednji dan utrujen-a, izpusti meditacijo oz. nadaljuj z meditiranjem, ko se dobro spočiješ.

5. “Čudni občutki”

S Karmen meditirava vedno zvečer pred spanjem. Zelo nama ustreza po meditiranju takoj zaspati še posebej, če so energije močne in nastopi spanje med meditiranjem. Spoznali sva tudi, da se po tem dogodku v nas prebudijo naslednji dan različni čudni občutku v smislu: zbudiva se slabe volje, brez volje, žalostni, občutljivi, jezni ipd. Spoznali sva, da so ti občutki posledica povečanega zavedanja, ki je sedaj imelo moč, da je prodrlo do določenih najinih čustvenih bolečin in jih pripeljalo na površje. Občutenje teh neprijetnih občutkov je signal, da so bolečine na površju in želijo biti sedaj ozdravljene. Pomembno je biti opazovalec teh bolečin iz ozadja zato, da se vsako minuto zdravijo. Opazovanje iz ozadja nas ločuje od občutkov in jih zdravi v popolnosti.

6. Prihajajoči dogodki in spremembe

Spanje med meditiranjem aktivira notranje povečanje zavedanja in posledično sproži kot domino efekt skozi zunanje dogodke. Življenje nam lahko prinese kakšen izziv, spremembo, ki nam bo pomagala, da občutimo čustveno bolečino v popolnosti, jo izjočemo, opazujemo ter se osvobodimo. Tako postanemo zaradi povečanja zavedanja med meditiranjem bolj svobodni.

*Zanimivost: Med spanjem lahko doživljamo različno videnje ali vedenje določenih dogodkov, ki se bodo v prihodnosti zgodili. Velikokrat se zgodi, da jih ob prebujanju pozabimo ali pa le za las ujamemo. Dokler še nismo svobodni od trpljenja bo aktivacija našega uma izbrisala spomin kaj smo ob zlitju s sabo videli, slišali, doživljali in kakšna sporočila smo prejeli.

7. Nasvet

Spanje med meditacijo je popolnoma normalen del, če meditiraš na odpiranje in uravnavanje čaker. Spanje bo postalo del tvoje transformacije. Karmen je veliko meditacij v popolnosti prespala – že od prve čakre dalje. Nato je poizkusila spremeniti čas meditiranja in ne glede na to kdaj je meditirala, se je hitro zlila s sabo, zaspala in širila zavedanje zato, da je lahko njene največje čustvene bolečine pravzaprav zdravila. Bila je zaprta kot lupinica in potrebovala je veliko razširitve zavedanja s pomočjo višjih energij.

V mojem primeru pa v določenih obdobjih zaspim le pri specifičnih čakrah. Največkrat od srčne čakre dalje, kjer me postopoma s prijetnimi občutki popelje v globino. Nato se pri specifični čakri prebudim. Načeloma me čustvena bolečina povleče ven iz sebe. Največkrat se to zgodi na grleni čakri. Povečano zavedanje pripelje čustveno bolečino na grleni na površje. Nanekrat se zbudim in opazim, da sem globoko zadihala. To pomeni, da je čustvena bolečina še prevelika, da bi jo lahko zavedanje v popolnosti ozdravilo. Jo pa seveda pripelje na površje med spanjem in me prebudi. Nato pa me pri naslednji  čakri ponovno potone nazaj v spanje. Takšno meditiranje mi je ponavadi zelo utrujajoče in deluje kot, da meditiram več ur. Vendar nosi posledice zelo učinkovitega zdravljenja in sprememb.

Vendar to so le obdobja, ki vedno minejo. Naša naloga je, da nadaljujemo z meditiranjem, da gremo skozi takšna zdravljenja od znotraj. Zato se ne ustavi in vedi, da je spanje med meditiranjem nekaj popolnoma normalnega.

 

Prični z rednim meditiranjem in ozdravi svoje težave z meditacijo Odpiranje in uravnavanje čaker s klikom tukaj


Suzana Trnovšek

Suzana Trnovšek

Sem strastna raziskovalka problematik skozi astrologijo in k vsaki problematiki ali vprašanju pridem do dna. Pri branju astrološke karte ne napovedujem prihodnosti vendar razkrivam vzroke, razrešujem problematike, pogledam v globino situacij… ki na površini ali zunanjosti niso razumljive, ozdravljive ali razrešene. S sestro Karmen sva šli čez stiske na vseh področjih najinega življenja kar nama je podalo bogate izkušnje ter razkrilo praktične rešitve. Astrologija pa je postala rešiteljica v samem procesu, da sva se lahko pričeli osvobajati. In osvobodiš se lahko tudi ti s pomočjo te spletne strani, ki nudi najine izkušnje, praktične rešitve ter mojo astrološko pomoč.

0 Komentarjev

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja