Vlažilna krema s sivko za suho in občutljivo kožo

39.90

  • 50ml
  • naravno in brez konzervansov
  • ročna in sproti izdelava

Izdelava: Suzana Trnovšek

Opis

– kožo naravno in globinsko vlaži

– poskrbi za nežno vlaženje in globoko hranilnost

– nudi naravno vzpodbujanje ravnovesja kože

– kožo na nežen način mehča, pomirja in vzbuja prijeten občutek na koži

– blaži suhe, grobe, občutljive, tanke in morebitne srbeče predele kože

– odlično zaščiti kožo pred zunanjimi dejavniki (veter, mraz, nizke temperature…)

– vzpodbuja napet in zdrav videz kože

– prebudi prijetne občutke ob nanosu

 

Kako lahko vlažilna krema pomaga?

Vlažilna krema s sivko je posebej sestavljena krema tudi za najbolj občutljivo, razdraženo, tanko kožo na obrazu. Dodano eterično olje sivke ima dodani poseben učinek, ki še tako težavno kožo skupaj z naravnimi olji efektivno vlaži, pomirja kot tudi globinsko nahrani. Vlažilna krema je popolnoma naravna krema, ki izključuje kakršnokoli vsebnost konzervansov. Na svojo kožo dobiš popolni dotik narave.

Primerna je za normalno, suho, tanko, občutljivo kot tudi srbečo kožo na obrazu.

*Ravno tako je primerna za mešano kožo za katero se priporoča v kombinaciji z oljem shan za nečisto kožo.

 

Katere so sestavine?

– Avokadovo olje

– Karitejevo maslo

– Kokosovo olje

– Eterično olje sivke.

 

Kako uporabljati vlažilno kremo ?

Suhi tip kože – Kremo nanesi na svoj obraz vsako jutro in večer na svoj obraz. Obraz je lahko tudi pred tem rahlo omokren z vodo (ni obvezno). Prični z manjšimi nanosi kreme na obraz in nato postopoma povečuj. Suha koža potrebuje večjo količino kreme, mešana koža po manjšo količino;

– Kremo nanašaj s prsnimi blazinicami. Predvsem priporočam, da si jo nežno, s krožnimi gibi vmasiraš v kožo. Tam kjer so suhi predeli kožo, se zadržuj pri nanašanju in masiranju kože dlje časa. Tako bo koža prejela globinsko vlažilni vnos in bo do naslednjega dne postala mehkejša in bolj navlažena.

Mešani tip kože  – Nanesi vlažilno kemo na predele kjer je tvoja koža suha in nežno vmasiraj. Na ostale mastne predele kože pa se posluži olja shan za čisto kožo ali drugega namenskega obraznega olja shan.

 

Koristni nasveti, ki ti bodo pomagali pri globinskem vlaženju kože

Zaužij zadostno količino tekočine – Koža potrebuje tudi veliko notranjega vlaženja. Priporočam, da spiješ  najmanj 2 litra vode ali zeliščnega čaja na dan. Ob zaužitju tekočine, le-ta obišče najprej vse ostale organe preden pride do vlaženja kože. To pomeni, da ob zaužitju 1 litra vode na dan ali celo manj, tekočina niti ne pride do kože saj jo prej zmanjka. Kar pomeni, da koža ni prejela notranjega vlaženja. Dobra navigacija ali zaužiješ dovolj tekočine na dan je, da preveriš svoj urin. V primeru, da je urin rumenkaste barve in/ali močnega vonja je znak dehidracije. Če je urin barve “limonade” pomeni, da je vlaženje telesa že večje, bolj zadovoljivo ampak za kožo še vseeno premalo. Ko urin postane “vodne barve” takrat je znak, da si zaužil-a dovolj tekočine, da jo prejme tudi tvoja koža. Naredi test: Naslednjih 30 dni zaužij vsaki dan vsaj 2 litra vode/čaja in opazuj čudežno preobrazbo vlažnosti kože na obrazu.

Na najbolj občutljive dele kože si nanesi mleko iz ovsenih kosmičev – vzemi pest ovsenih kosmičev katere namočiš pod toplo vodo. Počakaj, da se ti v rokah zmehčajo nato jih stisni. Iz kosmičev bo prišlo mleko s katerim si splakneš večkrat na dan svoj obraz. Ovseni kosmiči so tudi odlični čistilci kože zato lahko ta način uporabiš za čiščenje obraza zjutraj in zvečer.