8# Fizične bolečine v času transformacije – kaj sporočajo?

Objavil Suzana Trnovšek dne

Spoznala sem, da so fizične bolečine, ki jih lahko doživljamo skozi proces transformacije zelo pogoste ne samo pri meni in Karmen ampak tudi pri ostalih. Zelo veliko vprašanj prejmem na to temo in spoznavam, da se tukaj nahaja tudi veliko strahov ter dvomov zakaj se z rednim meditiranjem na meditacijo “Odpiranje in uravnavanj čaker” prebudijo fizične bolečine? In ali je to normalno ali morda kakšen alarm? Zato ti želim danes podrobneje predstaviti vzrok za nastanek fizičnih bolečin, kaj sporočajo in kako jim pristopiti z opisom spodaj.

1. Zakaj nastanejo fizične bolečine?

Z rednim meditiranjem se aktivira zdravljenje naših čustvenih bolečin, ki se nahajajo v naši notranjosti. Naše čustvene bolečine so energetske blokade. Meditacija odpiranje in uravnavanje čaker pritisne na te čustvene bolečine, ki se postopoma pričnejo prebujati. Prebuditi se morajo zato, da jih lahko ozdravimo. V trenutku, ko se bolečine pričnejo prebujati, vlečti ven iz zakrnjene zasidranosti, jih vzporedno občuti naše telo. Pravzaprav jih mi občutimo v obliki fizičnih bolečin.

Fizična bolečina se pojavi točno na tistem mestu kjer se čustvena bolečina zdravi. Če se pojavi na predelu prsnega koša, potem se zdravi čustveni center na srčni čakri – tukaj se lahko zdravijo zamere, globoke bolečine pomanjkanja ljubezni, stare bolečine osamljenosti, ljubosmnost, partnerske pretekle bolečine, zavrženost ipd. V primeru, da se bolečina pojavi na nogi, se zdravi čustvena bolečina na predelu noge  – tukaj se ponavadi zdravijo težki strahovi, strahovi in bolečine povezane z očetom oz. moško energijo itd. Pomagaj si ozavestiti kaj se pri tebi zdravi tako, da lokacijo bolečine povežeš s čakro in razumel-a boš kaj se zdravi tisti trenutek.

Telesno bolečino doživljamo dokler se čustvena bolečina ne izlije skozi nas. Do izlitja ali več izlitij lahko traja 1 mesec, nekaj mesecev, eno leto ali tudi več. Večje in globlje čustvene bolečine potrebujejo dlje časa in ponavadi nosijo večje fizične bolečine, bolj intenzivne,  lahko tudi viroze v obliki gripe, težjega dihanja, oteženo govorenje, otežena hoja, migrene ipd.

Občutenje fizičnih bolečin je vedno del procesa transformacije skozi katerega gremo vsi. Ne predstavljajo nazadovanje ampak aktivacijo zdravljenja čustvenih bolečin katere bi lahko povzročile v prihodnosti bolezni, smrt ali druge večje izzive, če jih ne-bi potisnili z rednim meditiranjem na površje.

2. Fizične bolečine in strahovi

S Karmen sva šli skozi različne fizične bolečine in še vedno greva. Največ sem jih občutila jaz zaradi močne občutljivosti telesa, ki je bilo skozi leta nenehno bolano in v močnih fizičnih bolečinah. Jaz sem se na pojavljajoče se bolečine v transformaciji odzivala dobro, z lahkoto sem jih sprejemala saj sem vedela, da zdravim preteklost v sebi. Slabše pa se je na njih odzivala Karmen – začetki so bili zanjo precej zastrašujoči in stresni. Spoznala sem, da je tudi za ostale lahko zastrašujoče zato želim nekaj o tem napisati in te popeljati do osvoboditve pred strahovi.

a) Občutenje fizične bolečine v času transformacije ne predstavlja nič slabega

Karmen se je ob vsakem občutenju fizične bolečine zelo ustrašila. Pri bolečinah na nogi je mislila, da ima raka in, da ji bodo nogo amptuirali. Ob močni migreni jo je bilo strah, da ji bo žilica v glavi poknala. Ko jo je dušilo na prsnem košu je mislila, da bo umrla. Ob občutenju močne vročine v telesu skozi mesece se je skozi njo priplazil strah, da se bo razvila večja bolezen…itd Doživela je tudi kundalini pri katerem jo je bilo zelo strah, da jo bo zadušilo. Po štirih letih transformacije je Karmen še kako živa. Razlika je, da je sedaj zdrava in se notranje počuti osvobojeno. Zato te naj ne bo strah.

Z rednim meditiranjem se pravzaprav prične učinkovito notranje zdravljenje, ki se mora zgoditi, da se osvobodimo. Fizične bolečine predstavljajo napredovanje zdravljenja, nosijo informacije kaj se ta trenutek zdravi in še bolj pomembno kje se zdravi. Telo je kot zemeljevid, ki predstavlja vsako točko kje zdravilne energije v tistem trenutku opravljajo delo. Dokler bolečine čutiš pomeni, da se zdraviš.

b) Fizična bolečina ne napoveduje bolezen

Kar nekaj primerov, vključno s sestrinim sem imela, ko je v posameznikih prebudilo strah, da so dobili bolezen. Seveda fizična bolečina ni prijetna. Ampak, ko gremo skozi transformacijo in redno meditiramo se telo pravzaprav z občutenjem fizičnih bolečin zdravi. Fizična bolečina predstavlja zdravljenje čustvene bolečine, ki pa bi lahko v prihodnosti ustvarila bolezen, če se ne-bi podali na redno meditiranje. Takšno notranje zdravljenje zdravi tudi že “ustvarjene skrite bolezni”, ki še niso vidne in jih zdravniki ne morejo opaziti. Zdravljenje od znotraj odide v najbolj skrite kotičke našega nezavednega stanja in aktivira zdravljenje na tistem predelu, ki je za nas najpomembnejši. Zato te naj ne skrbi ko:

 – se bolezen katero zdraviš z rednim meditiranjem poslabša. Poslabšanje predstavlja zdravilni premik kjer čustvena bolečina pride na površje našega zavedanja. Telo doživi trenutno poslabšanje saj to bolečino v popolnosti čuti. Vendar se hkrati ta bolečina zdravi in izginja. Ko se v popolnosti ozdravi se poslabšanje umiri, bolezen pa za določeno stopnjo zmanjša. Počutiš se dosti boljše in bolj zdravo:

– pridejo ob občutenju fizičnih bolečin strahovi, da boš dobil-a bolezen. Če so v tebi čustvene bolečine, ki bi lahko prebudile bolezen, se z rednim meditiranjem zdravijo. Moj nasvet moji sestri Karmen je vedno bil: “Nima te biti ničesar strah dokler redno meditiraš, se povezuješ s sabo, se prizemljuješ in se soočaš izzivi. S temi koraki sprožaš premike zdravljenja in, če je v tebi kakšna bolezen, se vsaki dan sedaj z rednim meditiranjem zdravi;

c) Ko nastopi strah ob občutenju bolečine

– se opomni, da se neka čustvena bolečina, veliko preteklo breme ta trenutek zdravi. Povej si večkrat na glas: “A, sedaj pa se nekaj pomembnega zdravi od znotraj.” Poglej s katero čakro se povezuje tvoja bolečina, si preberi kvalitete tiste čakre in tako spoznaš, čemu se tisti trenutek pravzaprav odpiraš in česa se osvobajaš.

– osredotoči se na dihanje. Usmeri vso svojo pozornost iz misli, v prsni koš. Dihaj na glas, močno, tako da slišiš svoje dihanje in s časoma se boš umiril-a. Kajti misli so lahko za nekatere takrat divje, ki govorijo da je nekaj narobe ali pa se pojavijo takšne misli kot jih je imela Karmen.

– obrneš se lahko tudi name, da ti s pomočjo tvoje osebne astrološke karte pomagam v 15 minutah ozavestiti kaj točno se tisti trenutek zdravi. Tako ti lahko postane lažje. Na takšen način sem pristopala k svoji sestri Karmen. Sedaj je Karmen pri teh bolečinah postala pogumna, ni jo več strah. Če pa pride, ji že ena moja beseda, ki jo opomne na zdravljenje pomaga. In tako bo tudi postopno pri tebi.

3. Dovoli bolečini, da obstaja

Bolečini dovoliš, da obstaja tako, da se jim predaš. To ne pomeni, da si zunanje ne pomagaš s kakšnim zeliščnim čajem, morebitno protibolečinsko tableto, zdravilom za izkašljevanjem če je potrebno itd. Pomagaj si z zunanjim pristopi, da ti bo lažje. Vendar najpomembnejše je, da ni tukaj panike in strahov, da je nekaj narobe. Na takšen način dovoliš bolečini obstoj in ji ponudiš svoj zavedni mirni prostor, da se zdravi.

Bolj kot se predaš procesu bolečinam, hitreje se zdravijo in lahkotnejše je zdravljenje. Spomnim se kako se je Karmen upirala fizični bolečini na predelu pod popkom. Upirala se ji je, strah se ji je bilo prepustiti tej bolečini saj jo je bilo strah, da jo bo prepuščanje popeljalo v smrt. Nato sem ji povedala, da se ji ne bo nič zgodilo. Nadaljevala sem, da naj samo spusti, osredotoči svojo pozornost na tisti predel in si dovoli, da se zdravi. V trenutku, ko se je prepustila, se je bolečina za nekaj nijans povečala ampak hkrati že začela izginjati. Le nekaj minut močnega fizičnega zdravljenja je bilo potrebno, da se je čustvena bolečina skozi fizično občutenje osvobodila.

Kot sem že omenila so lahko nekatere bolečine zelo močne, bolj težke in lahko trajajo več časa – tudi do enega leta ali več. Moje občasne bolečine in pokanje v desnem kolku  je trajalo 4 leta in je šele sedaj pričelo izginjati. Zato zaupaj procesu in najvažnejše, nadaljuj z rednim meditiranjem. S tem sprožiš premik zdravljenja in ne obstaneš na enem mestu. Vzemi si čas, da ležiš v postelji, počivaš in ne razmišljaš, da imaš kaj bolj pomembnejšega za početi. Jaz sem potrebovala kar nekaj časa, da sem se prepustila dnevom ležanja v postelji. Vendar še kako se je izplačalo in je vredno vsakega ležanja in vzemanje časa zase. Vse kar ta trenutek narediš zase, ti prinese zelo velike nagrade. Tudi, če jih ta trenutek še ne vidiš. Bodo le-te prišle na svojevrsten način.

S klikom tukaj lahko najdeš meditacijo, ki aktivira zdravljenje telesa in življenja.


Suzana Trnovšek

Suzana Trnovšek

Sem strastna raziskovalka problematik skozi astrologijo in k vsaki problematiki ali vprašanju pridem do dna. Pri branju astrološke karte ne napovedujem prihodnosti vendar razkrivam vzroke, razrešujem problematike, pogledam v globino situacij… ki na površini ali zunanjosti niso razumljive, ozdravljive ali razrešene. S sestro Karmen sva šli čez stiske na vseh področjih najinega življenja kar nama je podalo bogate izkušnje ter razkrilo praktične rešitve. Astrologija pa je postala rešiteljica v samem procesu, da sva se lahko pričeli osvobajati. In osvobodiš se lahko tudi ti s pomočjo te spletne strani, ki nudi najine izkušnje, praktične rešitve ter mojo astrološko pomoč.

0 Komentarjev

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja